Látom, remekül megy a szervezkedés! Tehát 20.00-tól lesz Kéknyúl koncert Andy Heflerrel, 22.00-től Meg Raphael Wressnig trió. Előtte lehetne ismerkedni a klónokkal picit, mondjuk 18.00-tól. Ehhez szerintem 16.00 körül el kéne kezdeni a pakolászást!
Helyszín a Gozsdu Manó klub, belépő 1500Ft lesz,
Referenciának ott lesz Raphael mobil B3-asa 145-ös Leslie-vel, meg az én B2/C3-am 147-es angol Leslie-vel. Vadonat új JJ 6550 végfok csövekkel, amik bitangul szólnak, jobban, mint a régi eredeti Tung-Sol.
Kézbevettem az SK1-et. Súlyra tényleg bajnok, kis csalással. Adapteres, nem hálózati kábeles, ráadásul abszolút nem csereszabatos az aljzata. Mint az antennacsatlakozónál, a közepe is tüske.
Fedélzete szép, rendezett. A gombok kellemesek. A "drawbarok" tolópotik. A könnyű, 8 ponton koccanó helyett egy egyenletes erősebb fékeződéssel. És nagyon szép, eredeti íves, gravírozatlan húzópipákkal! A waterfall billentyűzet szép, de nagyon kemény. Szerintem nem Fatar, sárgásabb, de ki tudja?
Még mindig eladó egy eredeti amerikai LESLIE 760-as szinte gyári, tökéletes, frissen átnézett állapotban. 100 wattos tranzisztoros erősítő, hatalmas hang, tölcsér és dobrotor nagyon halk motorműködés. A LESLIE-hez jár egy Combo Preamp II-es is amivel bármit (jack aljzat) rádughatunk a LESLIE-re. Megtekinthető és átvehető Budapesten ára 150.000 forint. Érdeklődni a 06-20-251-0745-ös számon vagy a palmaikrisztian@aol.com-on.
Látom a képeket, köszönöm! Van választék! Egyelőre a szép hang és nem a hatalmas hangerő érdekel. De ez lehet, hogy csak az első koncertig tart majd... :D
A Godzsu Manóba esélyes, hogy elmegyek, mert már élő-Hammond hiányom van! Andy Heflert imádom, nagyon jól énekel!
Látom a jövő hét, a kúltúra hete lesz nekem:-) 10.-én a MŰPA-ba megyek egy offos, de szintén orgona estre. Mindenkinek ajánlom a műsort, mert Fassang Laci szerint a nagy orgonista géniuszok utolsó művésze lép fel. Aztán másnap az új generációs géniuszokat is illik megnézni! Asszem ez így lesz helyes:-)
Matyooo, tehtube, köszönöm a tanácsokat! Ez alapján valóban úgy tűnik, hogy nem érdemes csak a magasat keverő, kis hangszórós lezlit vennem. Lehet, hogy megvárom az év végi prémiumot és egy eladó 760-as Leslie-t.
SW-es szimulációt hallottam, száraz Hammond hang egész jó volt, de a Leslie nem volt fogható az igazi keveredő hanghoz valóban! (Pedig annyira nincs még fülem az apró különbségekhez.)
Nem értem, nem értem..... Már több esetben tapasztaltam (-tuk), hogy hangosító emberek nem tudnak mit kezdeni a billentyűs hangszerekkel a rock zenében. Megjegyzem Papp Gyula L100-a egyébként nagyon korrektül szólt, csaképp a hangtechnikus kolléga egyértelműen "gitárpárti" volt. Sok gitár - sok nagydob - kevés pergő - ének - épp hallható billentyű - belemosódó basszusgitár. Pedig a kiállított cucc egyértelműen extraprofi. Mindamellet szerintem egy nagyon szépen összerakott műsort láthattunk, talán egy kicsit Bencsik "irányába" súlyozva, dehát a P. Mobil volt a házigazda.
Igen, pár éve mikor még Vk7 sem volt, egyértelműen menybe ment volna mindenki egy C1-től és bár sok netes A-B teszt van ilyenekről, tehát klónokról meg eredeti Hammondokról, valahogy az igazi feelingje sosem marad mű és nem próbáljuk megmagyarázni, hogy de az pont ugyan olyan, csak hát a csövek hiánya stb. Szóval 100 kilók ide-oda, a faszekrényes jópár évig még nem lesz letaszítható a trónjáról szerintem.