Na itthon is vagyok. A léggömb kb most 28-30km magasan jár, még 5km ég kidurran. 1:09perckor engedtük fel. Érdekes adatokat küld a különböző magasságokból De volt minden más érdekesség is, csupa meteor rajongónak való. A haver meg észelelget 30percenként reggel 8h-ig. Ma este is kinézek, motorral gyorsan ottvagyok, és a radarra máris rápillanthatok, nem kell 6óránként nézni, lehet itt sűrűbben is, alig 3km-re innen!:)
Kellemes az este, fõleg így nagykig fûrészporosan!:) Most kissé felhõs az ég, 19fok van, ma nem/sem volt csapadék. ÉS MOST indulok a szegedi meteorológiai állomásra!! Jóbarátom ott dolgozik mától, így kinézek már hozzá!:) Ott aztán van adatdömping!:)Bár most sok érdekesség nem lesz a radaron se. Majd hajnalban jövök, mert a léggömb felfújást és eleresztést még megvárom!:))Meg a 35km-ig az elemzést a légkörrõl!:) Az állomás 3km-re van a szántóföldeken át éény-i irányba.
Mindenféle adatokat mér és rögzít, a lényege, hogy számítógépre lehet csatlakoztatni és grafikonon rajzolja ki az elmúlt 24h vagy 1hét eseményét. Folyamatosan fogom tölteni az internetre a percenként mért adatokat. Had lássa az Országos Meteorológiai Szolgálat, hogy nem elég csak minden 3 órában adatok közölni.
Azokat az LCD-s kijelzősöket még nem teszteltem, de szerintem kicsi a hibahatár, tehát megfelő szerintem. Én egy kicsit nagyobb kaliberű LCD-s kijelzőset fogok venni, de annak 60ezer HUF lesz az ára, tehát nem igazán kg-ra adják!:)
Jó éjt! Most 14fok, délután pár csepp eső esett munka közben, de manapság már ez is megkep, de a mennyiség nem érte el a 0.1mm-t.
Örülök a régi/új nevednek :) 10mm? Július eddig 0mm nálunk, lassan 1 hónapja nincs 2mm feletti csapadék, ami ugye itt egyenlő a nullával. Két napig borult, fújt a szél, szabályosan hűvös volt, de xsontszáraz minden. Hol vannak a mediterrán ciklonok? Az ilyen szegény vidékeket már fel sen keresik? :)
Más. Mennyire megbízhatóak a manapság oly' divatos szobai időjárás előrejelző (sic!) berendezések? Piacon kilóra lehet venni, hatalmas LCD kijelzőkkel. Érdemes venni ilyesmit?
Végre itthon. Délutén már igencsak fújt az ény-i szél így pont ránk fújta vissza a forgácsot, már a végén úgy néztünk ki a télapók!:) Eső nem volt , bár most felhős az ég, de csapadék nem is lesz egy jódarabig sajnos. Pedig eddik olyan jól alakult minden. Azért nem ártana a 10mm-t átlépni Júliusban.
Szia! Ilyet még nem láttam és nem tapasztaltam, sajnos itt mostanában nemhogy derült égből, még borul,felhős időben sem esik semmi!:( Pár csepp volt a mai napon, közben a belvárosban (kb 5km-re innen) meg jégeső is volt! Szentesen is volt némi jég, de az eső több volt mind a két helyen, itt semmi. Amúgy szép gomolyokat lehetett látni nyugati irányba csünggő csapadéksávokkal! Sőt most kelet felé szivárvány is van.
Szia, eszembe jutottál, pénteken egészen különleges dolgot tapasztaltam. Délután 2 körül abban a borzalmas fülledt, forró délutánon, szikrázó napsütében elkezdett esni az eső !!! Azt hitten, hogy madarak voltak vagy ilyesni, de nem: tényleg eső volt! Mondanom sem kell, felhőt sehol nem láttam, mégcsak apró pamacsot sem... Úgy fél percig, ha tartott, elállt, és azon nyomban felszáradt. Volt már ilyenben részed?
Jó reggelt! +13.5fok van, fátyolfelhős az ég, gyenge ény-i szél, csapadék nem volt. Pedig azt álmodtam, hogy egész nap közepesen esett és már 15mm-nél tartok!:)
A tengelyen ma a hőm.kül. csak 4-5 fok, ami azért nem kevés, de mégse 10! Lakás kellemes 23 fok, kint most 18. Szeretem az ilyen időt. Éjjel akár eső is lehetne, de nem úgy néz ki errefelé mostanság. Balatonon a kuncsaftoknak az idei hűvös nyár betesz (itt szinte állandóan felhők vannak, nem fogynak el sose!), pedig most víz van rendesen, és 20 fokos.
Na "már" itthon is vagyok!:) Még én hittem azt, hogy a mai meló volt sok(11óra), de holnap, a nap 24órájából 25óra meló lenne.. T most 23.5fok, ma reggelre 0.4mm csapadékot mértem, a nap további részében már nem volt semmi. Kisebb cu-k vannak, olyan hidegfont utáni idõ, mikor tiszta, friss a levegõ. Gyenge ény-i szél fúj. Jó éjt!
Kissé hûvös a reggel most 11fok van, az éjjel volt egy kis esõ, 0.4mm mennyiségben, most alig van felhõ. Na indulok, majd este jövök a pár ezer léc legyalulása után.
Tegnap nem tudtam belépni,pedig megírtam,hogy mennyire villámlott,dörgött,potyogtak a jégdarabok,és 4mm esett végül.Előtte a max.hőmérséklet 36 fok volt nappal,árnyékban.Ma kellemes idő volt.
Ne aggódj, meglesz ennek a nagy hőmérsékletnek a köszönetje, mert egyszer ebből a nagy hőtömegből ideális légköri tényezők mellett lesz akkora zivatar itt, hogy alig tudjuk majd a vizet hová rakni!:))) Szegednek is eljön az ideje, érzem!! Csak még várni kell. Egyébként jelen pillanatban is 10fokos differencia van Veszprém-Szeged közt Szeged javára! +14 és 24fok a két helyen. De ma már nem volt meleg hála az égnek, és ezen a héten már nem is lesz itt se. De csapadék az szinte nulla az elkövetkező napokban.
Itt 18, Szegeden 26 fok. Ideális időnk volt a Tour de Kab hegy bringázáshoz, némi északi szél még nehezítette is a 601 m-es hegyet, eső semmi. (OFF. Aki hallotta a környékünkön lezajlott hernyóinváziót - 31 ezer hektár erdőt rágtak le teljesen! - annak mondom, hogy az erdő most kezd kihajtani, a hernyókból lett lepkék nagy számban röpködnek. Cikk: http://index.hu/politika/bulvar/0701worms/)
14:00-kor 30.5fok, szobában 28.5fok. Megint itt van a legmelegebb, de legalább 5fokkal "hidegebb" van mint tegnap!:) Ez is valami. Pörkölhetné már kicsit a nyugati határszélt is ahol most is csak 20fokokat mérnek. A hétfőtől esedékes mediterrán ciklont meg szépen elsuvasztotta a modell!:((( Nem lesz semmi, a Július száraz lesz.
Közben ebben a pillanatban kaptam sms-t a a Kenderesi osztálytársamtól miszerint nála zivatar van, és jég is esik! És lám, a műholdon tényleg kialakult ott felétek keskeny zivatarlánc, már Miskolcon is látják a villámokat.