Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Üdvözlök minden egyes és kettes velem együtt szenvedőt!
Pár kérdésem lenne, amire tuti nem kapok elfogadható választ:
1. Ma reggel DKV totemoszlopa szerint 8:14 Seegner tér. 4A jelzásű trolibusz indul 8:15, hát már előtte kb 2 perccel elment. Miért kell az indulási állomásról HAMARABB indulni?
2. Miért kell a tömegközlekedési járműveken majdnem szobahőmérsékletet csinálni?
3. Miért nem működnek (általában) az utastájékoztató rendszerek?
Sajnos megint eljött az az időszak amikor tömeggel kell közlekednem, de látom egy év alatt semmit sem változott a helyzet a DKV táján.... Nevetséges!
15 perc biztos volt de lehet még annyi sem. Igen csak délután mennek nehezen este már jól lejet utazni. Tegnap már leaszfaltozták a munkaterületett. A homokerti felüljáró 4 sávja ismét használható:)
Csak a Pesti utcán fél órát? Nem meredek az egy kicsit?
Ki kell számolni, hogy a kerülővel mennyi lenne a menetidő. A nap nagy részében biztosan hamarabb ér át a Pesti utcán, mint, ha körbemenne és még be is térne a Segnerre.
Pontosan ilyen észjáraással gondolkodtam ma én is ... Leszálltam a pesti utcán, na mondom dugó van, sebaj, sétálok a Segner térig... erre szívbajt kaptam mikor a 42-es elment előttem a tesco parkoló vége felé... Ez ma volt, a 15:40 kor induló 42-esen ami kerek 10 percet késett ....
Már 2 napja szívunk a 42-es busszal. Csőtörés van a tesconnál és egy sáv van a buszvég felé a Pesti úton a józsai buszok is fél órákat vernek el. Mért nem lehet megoldanni hogy a pesti utcai megállóhely maradjon ki és menjen le a mester utcán majd a 32-es vonalán vissza a Segner tére? Én már kórháznál leszállok és elgyalogolok a 2-es trolihoz így elérem a vonatot. A vezetőknek is sok eszük van nem képesek időben besorolni pedig tudják hogy az a sáv megszünnik.
Volt valaha debrecenben 40-es számjelzéssel autóbuszvonal? Van egy 2001-es menetrendfüzetem abba már/még nincs benne, viszont a DKV-nál sincs ilyen járat. Elsősorban az útvonala,és a végállomásai érdekelnének. Köszi előre is a segítséget!
Azokat nem a DKV-tól kaptátkok. A DKV-nak ilye típusú busza nem voltak és nem is lesz valószínűleg. Azok a Hajdú Volántól érkeztek. A 2009. július 1-e utáni szolgáltatóváltás következtében feleslegessé vált buszokat aták el.
A közelmúltban került a BKV tulajdonába jónéhány Ikarus 263.30M a Debreceni Közlekedési Vállalattól.
A főnökeim és a BKV illetékesek eddig nem tettek semmit annak érdekében, hogy megörvendeztessenek minket ezen járművek elektromos kapcsolási rajzával, pedig szükség volna rá a gyorsabb munkavégzés érdekében.
Ha volna valaki Önök között, aki tudna ilyennel szolgálni azt nagyon megköszönném.
No meg hamarosan elérhezik az is, amikor az ITK-nak eladott trolikolyan rossz állapotba kerülnek (már most abban vannak), hogy szétvágják őket, az alkatrészeket meg megveheti a DKV.
Lesz alkatrész. Nosztalgia trolit akkor van értelme üzemeltetni, ha már az adott típus nem közlekedik. Ezen esetben ott lesz donornak a 323, 328, de ott van a vázig lebontott 327 - abból pl össze lehet rakni úgy is, hogy a két felújított darab megmarad töretőnek. De egyelőre nem kell ezen agyalni, mivel még fognak közlekedni Ziuk.
A BKV-nál 31 db ZIU-9 közlekedik a forgalomban, de fogalmam sincs hány van a BKV Óbudai roncstelepén. Valszeg a BKV is alkatrészbányának használja a leállított jármüveket így hihetetlennek hangzana, ha valóban lenne arra lehetőség, hogy a DKV onnan vásároljon.
Valamikor. Egyelőre az "eltett, leállított" jármű a legmegfelelőbb megnevezés. Ennek következtében szépen ki is bányásztak belőle egy csomó cuccot, úgyhogy ha valaha üzemképessé akarják tenni, akkor vmelyik másik Ziura szükség lesz.
Az alábbi linken olvashatjátok a DKV nyíltnap beszámolómat. Érdekes cikk, sokféle kép és 2 videó, egy a nosztalgia utazásról, illetve egy vágott videó a villamos történetéről, dkv260 kolléga tolmácsolásában. Jó böngészést!
A régi sínek még a Nagyállomás hurok mellett van. Mikoriak lehetnek? Olyan koszosak nem látni rajta dátumot. Károlyi Gáspár térnél és a Pesti, Mester utca sarkán csatornázást csinálnak. Szép dugó volt a józsaiak és a 42,43-as csúsztak kifele. Befele csak a 42,43-as araszolgatott mert pont az út közepét ásták fel és az autók sem tudtak előre menni aki balra haladna tovább. A téren valami WC is van az is lezárva gondolom annak a csatornáját csinálják. 506-os számú villamos nagyon szép. Jó volna mindig reklám nélkül látni.