Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.21 0 0 1757

Talán annyi még, hogy az egyik végállomás Tunisz belvárosa, és mindjárt az első Goulette megálló a kikötő. Karthago az ellenkező irányban van, és a központi múzeum, a fürdővel a Karthago Hannibal megálló, míg a pun kikötő előtte a Karthago Byrs

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.21 0 0 1756

Fényképek a HÉV-ről a 1616-os hsz.-ben.

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.21 0 0 1755

Ha kijöttök a kikötőből, egyenesen kell menni és kb.500 métert, és bal oldalt lesz a helyi vonat, kb olyan mint nálunk a HÉV. Már raktam fel róla fényképet is. Ott a megálló is, de a pénztárnál csak a helyi pénzzel lehet fizetni. A megállóval pont szemben van egy utca, amelyiken sétálva 200 méter a város központja, és ott tudtok eurot beváltani. Tunisz felé nem kell sok. A vonat kb 80 forint átszámolva Tuniszig, és karthagoig is, de az ellenkező irányban van. Pénzt vissza nem váltanak. Ha karthagoba is mentek, akkor oda több pénz is kell, mert a belépő külföldieknek elég drága. Akkor kb 30 euro kell 4 főnek, Tuniszba elég 10 az útra, kajára, italra, ajándékokra is. Szerintünk a 2 egyszerre nagyon húzós időben. Visszakeresem és beillesztem újból a HÉVről írtakat. Persze lehet menni taxival. A kikötőben lévő taxik nagyon drágák, de minél jobban eléred az állomást a taxi annál olcsóbb lesz. :) Levakarni is alig lehet őket. végül már 5 euróért is bevisznek Tuniszba, de ugye írtam mi a külömbség. A HÉV 10 max 15 percenként jár, és még élvezetes is, hiszen egy másik világot láttok.

Folytatom....

Előzmény: hipcat (1754)
hipcat Creative Commons License 2012.04.21 0 0 1754

:)

Igazán leleményesek vagytok. Valamennyit mi is viszünk :) Bár szívesebben vennék, mindig a helyszínen. Valószínű fogunk is.

Viszont, van kérdésem, bár biztos írtatok már róla. Sajnos a sofőrünk lemondta a tunéziás progit. Így önállóan kell megoldanunk. Megírnád, (azért vissza is keresem) hogy jutunk egy legegyszerűbben Kartagoba, vagy Tuniszba. Még gondolkodunk hova menjünk inkább.

Előzmény: Törölt nick (1746)
MSCsplendida Creative Commons License 2012.04.21 0 0 1753

Ott lehet italt vásárolni.

Előzmény: l.lia (1752)
l.lia Creative Commons License 2012.04.20 0 0 1752

Kedves MSCSplendida!

Köszönöm a gyors választ, írtad egy válaszban Barcelonában először van az átvilágítás, utána a Duty Shop. Az utóbbi mit takar?

MSCsplendida Creative Commons License 2012.04.20 0 0 1751

A bor csomag minimáliskedvezményt ad, a koktélcsomag megéri. EGy-egy üveg italt mindí fel lehetett vinni a hajóra.Barcelonában előbb van az átvilágítás utána a duty shop. 

Előzmény: hipcat (1744)
MSCsplendida Creative Commons License 2012.04.20 0 0 1750

Barcelona:T3-as helyijárat 3vagy4 euro kolumbusz szoborhoz,odavissza.Onnan La Ramblán 50m metro.Megálló Sagrada familia.A jegyet előre megveszitek soron kívül lehet bemenni.Visszafele Sagradától metróvaldiagonalmegálló,onnan gyalog minden bele fér a kolumbuszig.

Előzmény: l.lia (1749)
l.lia Creative Commons License 2012.04.20 0 0 1749

Sziasztok!!!

Május 19-én indulunk a Splendidával Genovából és kezdem lassan összeállítani az látnivalótervünket. Barcelonával kapcsolatban lennének kérdéseim:

4 terminál van a kikötőben, ezt hogy kell érteni és elképzelni? Olvastam, hogy az elsőnél kapunk térképet.

Gyalog is elérhető a Kolombusz-szomor kb. 30-40 perc, ettől nem messze van egy metró, a Drassanes, innen szeretnénk eljutni a Sagrada Famíliához, ehhez találtam metrótérképet. Kérdésem lenne, hogy a Güell parkba hogy tudunk eljutni??? Kb. ennyi fér bele az időnkbe, mert 13 órakor kötünk ki és 19:30-kor már indulunk tovább.

Minden tanácsot elfogadunk, köszönjük szépen!

lukrecica Creative Commons License 2012.04.20 0 0 1748

ez király:-)

Előzmény: Törölt nick (1747)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.20 0 0 1747

Még egy utolsó.

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.20 0 0 1746

Persze elég az az egy oldal. Nálunk az MSC-n direkt lassan szolgálták ki az italcsomagosokat, és rászóltak arra, aki adott a másiknak, és az nem vette meg az all inculsiv csomagot. De ez hajó függő, azt mondják. Italt be kell csempészni!! Mi már sportot űzünk belőle. A barátaink behoztak 6 üveg bort, és elkapták őket. Amíg beszéltek az alkalmazottal, akinek le kellett adni, elvettem a táskákukat, majd eltüntem.:) Hiába keresték náluk a piákat tetették a hülyét. Végül egész este együtt piáltunk.

Előzmény: hipcat (1744)
stilo1 Creative Commons License 2012.04.19 0 0 1745

Masodszor irom le mert az elso nem joot ossze:(

Az mscn 16.5 a costan 13 euro.

Ha mennek a costaval akkor ott befizetnem mert az olcsobb .

Az msn egyszer mindig hoztak a szamlat es ossze tudtam szamolni a fogyasztast es hasonloan jottunk ki az arral (bar a baratnom csak ucsit ivott)

Ha tobben mentek akkor eleg az egyik kabinban befizetni mert siman tudod itatni a tobbieket is. Akkor meg nagyon megeri.

Csak az ebednel es a vacsoranal tudsz inni maskor nem.

Senki nem irt meg a royalrol:(

hipcat Creative Commons License 2012.04.19 0 0 1744

sziasztok!

fizetettek már be Msc all inclusivera?ha igen, valaki megírná hogy működik? Gondolkodunk a dolgon, mert azért nálunk elfogy 1-1 koktél.

Az Msc oldalán erről nem volt infó, csak bor, sör, üditő stb. csomagokról, de ilyet nem találtam.

Cruzos, becsekkoltam on-line, az a papírt kinyomtattam, (összesen 1 oldal) ennyi vagy még küldenek valamit?

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.19 0 0 1743

Szia, fantasztikus volt, és minden klappolt. Óriási élmény, hiszen pár nap múlva megyünk a Costával. Azt hiszem a hajó még sokáig ott lesz, mert ennyi túristát nem láttak még ilyenkor ott. Alig volt hely a kompon.

Az Armoniára visszatérve, a barlang nagyon érdekes, szép és felkapott, ezért lehet, hogy elfogynak a helyek. Előfordult már. Mégsem ajánlom, hogy az elején fizessetek be rá, mert úgyis megírják a hajóújságban, ha kevesen fizettek be, és beakciózzák. Teknősöket a kiktöben is láttok, és az is igaz, hogy maga Argostoli kedves, szép város, de kevés a látnivaló. Italautomaták csak a 11.-en az Il Brasseria Cafeteria-ban vannak, ahol általában reggeliztek és ebédeltek. Víz mindig van, és az utóbbi évben mind a 3 utunkon végig volt tea, és török (gyenge, híg) kávé, de előtte csak az étterem nyitvatartási idejében. (Szerintem a megnövekedett konkurencia miatt) Tehát erre ne vegyetek mérget.

nagyvillám Creative Commons License 2012.04.19 0 0 1742

Szia cruzos! Látom hazaértél, milyen volt?

Még azt felejtettem el múltkor kérdezni, hogy a hajón befizethető fakultatívnál (konkrétan Argostolira /barlang,teknősök/ gondolok) létezik olyan, hogy nem lesz helyünk, mert mindenki arra akar menni?

Italautómatáról írnál bővebben? Merrefelé található?

Előzmény: Törölt nick (1723)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.19 0 0 1741

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.19 0 0 1740

A pontos címet úgy tudod meg, hogy 1: az Msc honlapján megkeresed a hajót, majd a webkamera oldalon találsz egy google térképet, ami megmutatja, hogy aznap hol van éppen a hajó, majd kinagyítod, és máris megvan a pontos cím. De ez csak mindig az éppen aktuális aznapi helyzetét mutatja, ezért minden nap meg kell nézni, vagy az utvonalak között meg kell keresni, hogy abban a kikötőben aznap melyik hajó áll, és annak a helyzetét megnézni. Általában ugyanaz a hajótársaság ugyanott köt ki. Pláne ott ahol kérdezted. 2: a google térképén addig nagyítod a kikötőnél, amíg meg nem találod a cruise terminal-t, csak itt nem nem tudod, hogy éppen hanyadik hajó a kikötőben. 3: megkérdezel valakit, de a pontos postai címet nem könnyű megtalálni, de ott is a google a barátod.:)

Előzmény: Qtwre (1735)
niki2002 Creative Commons License 2012.04.18 0 0 1739

Szia!

Mi kértük az all.incl.italcsomagot,mert úgy gondoltuk,a hajón lévő árakat elnézve,jobban megéri.

Előzmény: mioka82 (1738)
mioka82 Creative Commons License 2012.04.18 0 0 1738
Szia!Mi még gondolkozunk a fakultatív csomagon... Még olvasgatom a fórumot!Ti vesztek valamilyen italcsomagot?
Előzmény: niki2002 (1728)
gobera Creative Commons License 2012.04.18 0 0 1737

Msc splendida, nagyon szépen köszönöm a ségítséget, sok gyaloglástól mentettél meg minket.Jo hogy vannak ilyen forumok és mindenekellőtt ilyen segítőkész emberek.

Hali

Előzmény: MSCsplendida (1734)
Pocok-e Creative Commons License 2012.04.18 0 0 1736

Kedves stilo!

Mi szeptemberben megyünk costával, megírnád, hogy ott hogyan működnek az italcsomagok? Van korlátlan italcsomag is?

Előzmény: stilo1 (1732)
Qtwre Creative Commons License 2012.04.17 0 0 1735

Sziasztok!

Vki. megtudja mondani nekem hogy honnan tudom meg a kikötők pontos címét, ahol a hajó megáll?? Mert egy csomo helyen több van! ( La Goulette, marseille, ibiza, Palma de mallorca, salerno, civitavecchia)  Msc-s hajórol van szó! Ha tud vki segíteni akkor az írjon léccii...köszike

MSCsplendida Creative Commons License 2012.04.17 0 0 1734

Marseille-ben a kikötőtől elégmessze van a helyi busz.A hajó shuttle ha jól emlékszem15 euróértvitt be a központba( meg vissza).

A yacht kikötőből kisvonattalmentünk,7 euro,ajánlom.Folyamatosan közlekedik,egyikkel felmentünk amikor végeztünk egy másikkal lejöttünk. Csodálatos a kilátás.Mikor mivoltunk még nem közlekedett,szerintem érdemes megnézni If várát is.

http://www.frioul-if-express.com/presentation/?rub_code=1

Előzmény: gobera (1731)
stilo1 Creative Commons License 2012.04.17 0 0 1732

A rccl mellet dontotunk.

Meg idoben be lett fizetve es igy a wizzaires jegy ingyen van a costa arahoz kepest.

Italjeggyekkel kapcsolatban irnek.

En a costan es az mscn mindig befizetem vagy ingyen kapom a korlatlan italt.

A royal kicsit masabb.

A soda fontain packages mit jelent.

Egy kabinban eleg egyet venni vagy kotelezo ket fore?
z ulteteseben is erre hoznak ki kolat?

Ha lelulok a barban ott is ingyenesen hozzak ki estenkent a kolat?

A costanal es az mscnel csak az etkezesek kozebn el az italcsomag.

Lehet hogy itt is?

Infokat elore is kossz.

Mintha olvastabb lejebb napolyt.

Egy nap alatt amig a hajo kikot mit erdemes megnezni?

Vezuv reggel vonattal delutan meg a belvaros?

gobera Creative Commons License 2012.04.16 0 0 1731

Helló! Segítenétek hogy tudnánk eljutni Marseillben a kikötőből a Notre dame de la garde-hoz? Hálás köszönöm.

lipsess Creative Commons License 2012.04.16 0 0 1730

Szia! Ti mivel mentek Genovába? Mi máj. 25-én megyünk a Sinfoniával. 

Előzmény: l.lia (1679)
niki2002 Creative Commons License 2012.04.13 0 0 1728

Miénk is belső kabin,6456.Tervezzük,hogy befizetünk a kirándulás csomagra 119€-t.A többi kikötőből,(Bari,Izmir)magunk megyünk kirándulni.Bár nem tudom Ephesus belefér e az időbe Izmirből.

Előzmény: mioka82 (1726)
Hajósutak.com - reklámszerződés? Creative Commons License 2012.04.13 0 0 1727

Sziasztok!

2 magyar csoportkíséről utunk is indul hamarosan!

Részleteket és további akciókat itt találtok:

http://hajosutak.com/dm/Hajosutak.com/

mioka82 Creative Commons License 2012.04.12 0 0 1726
Igen, tudjuk :) A Tensinél foglaltuk és választhattunk, így lett a 8239-es belső. Ezt ajánlotta egy ismerős, mert állítólag úgy sem a kabinban leszünk :) Ti néztétek már a fakultatív programokat?
Előzmény: niki2002 (1720)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!