Így van tanusíthatom.Lehet hogy azt olvastad amit én írtam az Osram ízzók topikjába. Kicseréltem a tompítottat Osram Cool Blue-ra ami a nevével ellentétben egyáltalán nem kék(ezt én tudtam ezért vettem)hanem szép fehér fénye van.E mellett a helyzetjelző nagyon sárgásnak tűnt gondoltam kicserélem ledesre és itt ért a meglepetés mert nem világít:(.
Na, hölgyek és urak! Ma voltam PoHu második emeletén.
Földi halandók nem nagyon léphetnek oda bééé.
Bunkó mód kizavart a smasszer, mert építkeznek. Nincs ben parkolás, csak VIP vendégeknek.
Persze a 16 autós ügyfél csak egy f@sz aki odamegy épp rontani a levegőt...
Percekig pakoltam a kocsiban, mert minden csak behányva, laptop, pda stb.
A lényeg a Krizsán úr, kedves és segítőkész volt, rengeteg sok elnézést kért a paraszt kollégákért illetve egy 50.000 forintos szabadon elkölthető /márkaszrvíz-kereskedés/ bónt kaptam.
Kb 1 órát beszélgettünk.
Megállapítottuk, hogy rengeteg, sok hiányosság van még a fejekben és még sok-sok tréning kell, hogy az ügyfél az ne csak barom legyen aki ott ténfereg, hanem egy potnciális vevőt kell látni benne.
Mint írtam én is sötétben tapogatózom, de a riasztó emlés érzékelője biztos nem jó irány. Mondom ezt azért mert én nem rendeltem az autóba riasztó és a guminyomás ellenőrző rendelésének nem volt feltétele a riasztó.
A működését nem igazán ismerem, de azt tudom, hogy tanítani lehet. Nálam pl. hosszan kell nyomni a gombját valami csippanásig. Ezt a téli gumi cserénél is meg kellett tennem. Sztem nem az ABS jeladótól függ, hanem vmilyen magasságérzékelőtől, mint pl a riasztó emelés érzékelője.
de el sem tudom képzelni, mit csinál az, akinek a padlója is bézs
Elmondjam?? De semmi extra. Én amúgy is allergiás vagyok a koszos belsőtérre.(kimondottan zavar a szétszórt kosz, és az ujjnyi vastag por. És ilyen autókkal rendszeresen találkozom :( Időnként kiporszívózom, illetve tavaszi és őszi nsgytskaritás alkalmával, takarítógéppel rendesen kitakarítom. télen ( kb pont egy -két hete csináltam) egy ülés megvan 10 - 15perc alatt és utána kis hősugárzó ventilátorral kb egy óra alatt teljesen megszárad. Egyébként a világos szőnyegen nekem is +szőnyeg van.
És utána imádom a friss kárpittisztított szagát!!! és a csillogó ragyogását...
Nekem Ambiente van világos belsővel, az nem annyira világos, és a padlókárpit is fekte Ettől eltekintve nekem már okozott némi gondot, és az is tuti, hogy 2-3 év után szükséges egy kárpittisztítás...
Nekem csak az üléseken okozott problémát, de el sem tudom képzelni, mit csinál az, akinek a padlója is bézs (Elegance), pontosabban elefántcsont színű.
Kinevezem ezennel ünnepélyesen drMinit-et nagydoktorrá, úgy hogy mától DrMinit.
De egy kicsit szájbarágósan hangosan gondolkodnék.
Jól gondolom? A guminyomás ellenőrző egység az azonos tengelyen lévő kerekek kerületi sebességét méri. Amennyiben az egyik kerék lapos - ezáltal csökken az átmérője (nem teljesen igaz, de leegyszerűsítve)- így a kerületi sebessége nő. Tehát az azonos tengelyen lévő kerekek kerületi sebessége között külöbség lesz, tehát lapos a kerék.
Ha ez idáig helyes akkor azt nem értem, hogy miért van jelentősége a váltó méret szoros betartásának?
Ha valamennyi kerék helyre abszolút nem váltóméretet alkalmazunk de mindenhová azonos méretet rakunk, akkor sem lesz kerületi sebesség különbség. A fenti váltóméret igényt csak egy estben tudnám elképzelni, ha a számítógép agya be lenne programozva hogy pl második fokozatban fél gázpedál állásnál 56-tal kellene gurulnia az autónak. De ekkor még nem beszéltünk arról, hogy mi van akkor ha emelkedőn tesszük ezt vagy lejtőn.
Láttam 1-2 Octavia II töréstesztet és láttam, mennyira védtelen oldalról a bábuk feje, ha nincs függönylégzsák és oldalirányú az ütközés. Ha ismét új autót veszek, ez biztosan lesz benne!
Jelentem már csak 50 oldal van vissza és visszaolvastam az összes hozzászólást. Ha valakinek van kérdése ki mit mondott kinek és mikor 2001. januárjától egyből tudom a választ.
Megint kérdzni szeretnék!
Kiváncsiságom tárgya a beépített guminyomás ellenőrző. Röviden fel tudna valaki világosítani, hogy működik ez az eszköz. Abban az estben ha nem a gyári alufelnit szeretném használni (már pedig nem) akkor is működik ez az eszköz? (remélem) különben kidobtam 12e.
Mintha valamelyik fórumon azt olvastam volna, hogy a LED-es lámpák nem működnek az OII-ben, mert olyan kicsi az áramfelvételük, hogy a vezérlő úgy érzékeli, mintha kiégett volna, ezért nem is ad rá feszt.
De ezt egy hozzáértő kolléga tudná megerősíteni/-cáfolni.