az egyok bontóban végezte, a mondeom taxi lett pesten. Nem hitték el taxisok, hogy 300 van a kocsiban, csak mikor papírokkal alátámasztottam akkor, kezdték elhinni. DE kétkedtek.
A saabom 230körül áll rommá törve.
Ezek voltak a sajátok. Amikkel csak én jártam.
Persze volt berlingó, boxer, ducato, stb...
Amiket eladtam, mindíg magánként adtam magán embernek.
a közeli országok partnereihez kocsival kell menni
- és amúgy is csavargósak vagyunk :-))))
Tegnap egy incidens után rájöttem, hogy utálok Magyarországon vezetni. Életemben először kiugrottam a kocsiból, vulgárisan mutogattam, anyáztam. (általában csak kormány mögött káromkodok a sűtthalak miatt.) Szitu a következő:
megyek kisbestéért az oviba, zebrán gyerekek akarnak átmenni, megállok, várakozok. Megáll a mögöttem jövő is, ő is békés, látja a szitut, várakozik.
Az isten-szarvatlan-marhája-barom-állat-tapírarcú-harcosebihal kivág, és beelőz, nem is tudom, hogy hogyan úszták meg a zebrán a gyerekek, éppen átértek az én takarásomba. Az utolsó gyerek szerencséje az volt, hogy nem indult el. Nem is értem, mert onnan látnia kellett az induló kölyköket - lévén, hogy a másik sáv felőli oldalról indultak.
Komoly késztetést éreztem, hogy a VW polo után menjek, de siettem a nőcikéért. Bár ha utolérem, akkor minimum tettlegességre kerül sor...
Na igen, a dízel fő előnye, hogy a középen látható 332 km-t a hiányzó 1/4 tankkal tettem meg (fedkomp szerint: 4,9 l/100 km). Bár ez éppen extrém körülmények között adódott, a nagy átlagom 6 körül van.
De bármennyire is jó ez a kocsi (mert tényleg az!), azért néha már csömöröm van a vezetéstől. (közlekedési morál, utak telítettsége...)
bx_thomas, 120.000 km 1 év 9 hónap alatt, az átlagban napi majd' 200 km, heti hét napon át: Te csak aludni szállsz ki a kocsidból...?
Javaslom, hogy nézz át az autóvédelem topikba, ott megtalálsz mindent. Én a magam részéről első lépésben váltózár+motortérzárat tetetnék. Ha marad pénz, akkor indításgátló a motortérbe és ha még mindig marad akkor UV (permanent mark). Kérdezd Minit doktort!
Ha a permanent mark alatt az UV festékes jelölést érted, akkor szerintem az jó megoldás, de még nem hallottam róla, hogy valakinek a lopott autójáról származó elemeket ezzel azonosították és visszaadták volna ill. még egy rendőrnél sem láttam UV lámpát közúti ellenörzésnél.
Mindenesetre elriasztásként tuti jó, ráadásul nem drága.
stevie kartárs jobban elmerült ebben a témában, többször írt is ide és más topikokba, sőt a mostani Autó2 című újságban is értékelt egy kombinált lopásgátló szerkezetet, ami a kuplungot, váltót és a motorteret védi, de elég a váltózárnál matatni az aktiválásához.
Nekem szimpatikus volt az a megoldás, még el is gondolkodtam rajta, hiszen ~130 eFt-ért megkapható és még be is szerelik.
Ha jól vettem ki az eddigi tanácsaiból, akkor érdemes egyszerre egy mechanikus és egy elektronikus védelmet is alkalmazni.
Mechanikusra jó a váltózár, de ezt a kinyomott kuplung, vagy a motortérben fixen sebességbe kapcsolt váltórudazat semlegesíti.
Elektronikus védelemre a fedélzeti számítógép diagnosztikai aljzatában a lábak felcserélésétől a rejtett kapcsolókon keresztül a proximity kártyával vezérelt indításgátlókig mindent hallottam már, a lényeg, hogy ne csak a széria riasztó legyen a védelem, mert azt ismerik a típusra specializálódott "szakemberek".
Mint már írtam autóátadás előtt állók. A véleményeteket szeretném abban kikérni, hogy szerintetek melyik biztonsági kombináció a legideálisabb - még ha ilyen nincsen is - az autó védelme szempontjából. Természetesen szem előtt tartva hogy ne kelljen egy vagyont kifizetni.
A régebbi hozzászólásokat végigolvasva számomra új lehetőségről olvastam: permanent mark. Az igazat megvallva nagyon megtetszett ez az eljárás.
Szóval röviden: Én egy váltózárra és a permanet mark közös használatára gondoltam. Mi a véleményetek erről a kombinációról.
Szép! Bár nekem nézne így ki.... :( Az enyém egy merő kosz. (Mondjuk tavasszal majd kiszedi az automosós kárpittisztitó, de addig is :(
Szerintem, csak olyan ember vegyen ilyen belsőt aki: 1. CSak öltöny-nyakkendő kombinációba jár :) 2. Vagy nagyon-nagyon tud vigyázni az autójára 3. Vagy van egy fűthető garázsa, ahol télen is havonta ki tudja szárítani a kárpittisztítás után :)
Én sajnos egyik tipus se vagyok, Így egy kicsit (nagyon? :) meg is bántam, hogy ilyen világos a belseje. Én sokszor beleülök, (meg kis családom is) nyáron fürcsi után vizes gatyával, meg kutyasétáltatás után. (miután tíz percig hemperegtem a kutyával a réten.. :) Szóval kapja az ívet rendesen. A két gyerek se mondanám, hogy tud vigyázni rá, pedig igyekeznek nagyon, de van egy bizonyos kor ami alatt, még eélytelen ;) Bár kétségtelen, hogy elegáns, nekem a váltógomb is vajszínű bőr. (Annak meg kopik a teteje, mert állandóan azon van a kezem..)
Tegnap óta már értelmezték az eredeti kérdést, de az első verzió szerint még nekem van igazam, mert (alapár-kedvezmény)+extrák = alapár+(extrák-kedvezmény)
(Százalékért nekem még nem adtak kenyeret a boltban, csak forintért.)