Köszi a válaszokat! Most hirtelen csak utántöltéshez kellett. Bármennyire is kíméletesen használom, pénteken csak kigyulladt az olajszintjelző lámpa (11ekm-nél). Nagyhirtelen egy benzinkútnál horror áron az említett olajat vettem bele. (Bár azért furcsa, hogy a recés sáv alsó 1/4-én levő olajszint 3 dl utántöltésével a sáv felső szélére került...) A dobozán csak az 507.00 volt rajta, viszont az interneten utánanézve, az ULTRA EXTRA-nak van 506.01-es minősítése is.
Amikor ezt a kérdést feltettem a szervíznek, azt válaszolták, hogy kizárólag 506.01-es olajat fogadhatnak el DPF nélküli pdtdi-be. 0W30 OMV BIXXOL SPECIAL V6-ot vittem, gond nélkük elfogadták.
Mondjuk Debrecenbe? :-) Amennyiben a megbeszélt ár továbbra is OK részedről és megfelelő fizikai állapotban vannak (nincs padkázva, nem rozsdásodnak, stb.)
Azt anno én is elhagytam. Szervízben lehet szerezni. A pótlás után nem felejts el 1-2 pillanatragasztót cseppenteni legalább a sarkokra (de csak annyit hogy még leszedhető legyen)
Sajnos nem áll a helyén feszesen és a rezonáció miatt kiesik a helyéről. A rögzítési pontjainál lehet is látni, hogy a műanyag súrlódik az állandó mozgásától.
Ha máshol nem kapsz akkor bámelyik skoda szalonban meg lehet rendelni mint alkatrészt. (Minden apró bisz-baszt amit máshol nem tudtam beszerezni, én is igy vettem.)
Lenne a kérdésem: Lehet-e kapni külön azt a feliratot (nekem konkrétan 1.4 16V, ha jól emlékszek), ami a motor burkolatán van? Valahogy leesett, alatta pedig tekercsszerű vagy ahhoz hasonló alkatrészek vannak, és nem szeretném hogy beázzon vagy hasonlók.
Aham.. Najó, megnézem én is a papperokat hamarost, nehogymá. :-) bár meglepve nézték hogy nekiálltam átolvasni a szerződéseket.. :-) Szerintem nem szokták. Be is írattam eztazt...
Igen de a bringa azt mondta, hogy a szeződés 1x edik oldalán lévő kalkulációs egyenlet a mérvadó, ami az ott aláírt szeződésen van az csak egy előzetes kalkuláció. Namost megnéztem azt az egyenletet, de azon matematikus legyen a talpán, aki eligazodik. :(( Tiszta hülyének nézik az embert
Nos a kalkulációt lehuzhatod a wc-n:(( Nekünk az erste lizing csinálja, direkt olyat válsztottunk, hogy legyen a havi törlesztés 30.000 alatt. Találtunk is egy gyönyörűt 29.500 ért. Erről is szólt a hitelszerződés. Mire megkaptuk az első csekket, addigra ez felkúszott 30.900 fölé egy kicsivel. Felhívtam az erste lizinget, hogy akkor most mi van, de lehurrogott a mittoménkicsoda, hogy az az összeg, amivel először számoltak, az csak egy kb érték volt, és az az igazi, amit először kiküldtek. Mindenzt úgy hogy közben erősödött a forint. Mondjuk most, hogy gyengül, folyamatosabban egyre többet fizetek
Hát, őszintén szólva nem merültünk bele ennyire, kalkulált nekünk törlesztőrészleteket, és az egyikre azt mondtuk hogy jó, de utána azt mondta a kereskedő, hogy megpróbál egy ennél is kedvezőbb konstrukciót keresni.
Arról volt már szó a kereskedésben, hogy melyik bank kínálja a legkedvezőbb hitelt? Én is az új autómat várom és még nem köteleztem el magamat melyik bank hitelével ütjük nyélbe az üzletet.
Én a gyönyörű 16"-osakat cseréltem vissza 14"-osokra többek közt ugyanezért. (Ill. nem igazán ment velük a kocsi.) Ilyen volt, de egyáltalán nem bánom, hogy visszatettem a gyári 14"-os felniket:
Lehet érdemes lenne várnod egy kicsit. Márciusba lesz skoda nyiltnap és ha minden igaz akkor lesz jutalékmentes hitel (kb 4% thm) és még winter octavia is lesz.