Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Nekem még eddig mindenki szimpatikus volt, akivel talákoztam a fórumról, de csak azzal találkoztam, akit itt megkedveltem, és senki se okozott csalódást. :)
"Mire mentél, hogy barátaidnak vélted a moderátorokat? Vagy vitó mire ment?"
Szerinted mire mentem volna, ha mindenkit ellenségként kezelek? (Vagy mire megy bárki, aki mindenkihez ellenségesen áll?)
Nna AHHOZ KÉPEST egyetlen percnyi (akár hamisan vélt!) barátság is pont egy perccel ér többet.
"A fórum célja szerintem vélemények ütköztetése, tapasztalatcsere, információ megosztás, terefere.
Ehhez nem kell személyes ismeretség."
A közösségek kialakításához - ami szintén a fórum célja, még ha másodlagos is - viszont elkerülhetetlenül szükséges: egy "nickkel" sosem leszel olyan viszonyban, mint egy élő emberrel. Ilyen egyszerű.
"De, mint írtam, ez egyfajta klikkesedés, összezárás a csoporton kívüliekkel szemben. Ha ebben moderátor is b
enne van, az a fórum szempontjából a lehető legrosszabb. Szerintem."
MM III.1.1.I.
Kötözködő, rosszindulatú, személyeskedő hozzászólás, amelyek konfliktusok gerjesztésére alkalmasak, illetve arra, hogy másokat zavarjon, a kialakult közösségek létét megzavarja, veszélyeztesse. Ezekkel – illetve a kapcsolódó felhasználói nickekkel – szemben, kifejezetten a fórumon kialakult közösségek védelme érdekében, a jelen szabályzatban meghatározott módon a moderátorok intézkedhetnek olyan esetben is, amikor egyéb szabály megsértése nem áll fenn.
Nos, hogyan véded a közösséget*, ha nem is ismered azt - ad absurdum "klikkesedésnek" nevezed és elítélendőnek tartod, ha a moderátor egyáltalán "vegyül"?
*Minden részközösségtől kezdve fel a Nagy Egészig - a Fórum közösségéig - terjedően beszélek.
Természetesen igazad van. Ha az objektivitást feszegetjük, akkor a kívülálló szempontjánól a vegyülés: rossz.
Ha viszont az említett MM-szabályt nézzük (pláne belsős nézöpontból!), akkor viszont vegyülni jó és muszáj!
Nna, ezt kiegyensúlyozni és adaptívan megcsinálni - hogy a közösség védve legyen, de egyúttal ne legyen elszigetelve (a külsősök se legyenek kizárva) - az a szint, amit nyugodtan nevezhetünk a moderáció művészetének.
"Azt írtam, hogy egyszer majdem elmentem. De aztán füge miatt mégsem, mert csúnyán hátba támadott."
Akkor rosszul emlékeztem. Bocs!
Nos, Füge sem tökéletes (szerintem egyébként sosem volt az), de hát legfeljebb nem miatta kell elmenni egy talira. Oszt' jónapot.
"Amúgy meg egy ilyen talin mindenki jobbnak mutatja magát, mint valójában."
Ha így van, az azért van kérlek, mert "az alkalom kedvéért" (azaz lófaszt! A társaság - a többiek, köztük te is - kedvéért!) mindenki odateszi magát egy kicsit. Ez bizony egy megtiszteltetés, ami szerintem jó dolog. (Pont ahogyan a moderátor is igyekszik magánál különbnek lenni, ha rajta van a pajzsa, és nem bazmegezik-kurvaanyázik úgy, ahogyan egyébként mondjuk szokott.)
"Az ember nem így szerez barátokat."
Igaziakat? Dehogynem. Pont így - és csak így lehet!
"A Fórum szempontjából meg kifejezetten károsnak tartom az ilyen klikkesedést."
Osztán miért?
"Pláne, ha az useeek-modik közt jön létre."
Fasírt valami olyasmit írt egyszer, hogy szerinte nincs azzal semmi baj, ha a moderátor és a fórumozók is "érzékenyülnek" egymás iránt. Az ugyanis nem egyszerűen nem baj, ha mindenki megtudja, hogy minden nick mögött egy ember áll... hanem időnként egyenesen kívánatos.
"A fórum dekraláltan anonim.
Maradjon is az!"
Hümm....
Pont ugyanezt tartottam Calamaycával kapcsolatban. Azért, mert egyszerűen féltem attól, hogy megszeretem. És ugyanazzal a lendülettel el is vesztem, mert még itthon sem lakott elég közel, de akkoriban meg pont épp Angliába készülődött.
Nos, így is megszerettem. És így is elvesztettem. Méghozzá úgy, hogy egy pillanatra sem volt az "enyém".
Hát... ezt sikerült elintéznem magamnak ezzel az "elvvel".
Bánom. Kegyetlenül.
Életem egyik, ha nem A legnagyobb hibáját követtem el vele.
Béla, nézem az ősi idegeneket, az ufó aktákat, kurvára másnapos vagyok, és ha iszok, pagazus julcsi szőrös, leszbikus pinájával álmodom. Ja, és még álmomban hozzám költözött egy anyamacska sok kiscicával.
Közben itten elmúlt éjfél, aztán ilyenkor tisztább a beszéd.
Szóval közben eszembe jutott, hogy a minap valami olyasmit mondtál, hogy egyszer voltál talin, oszt' hát a többiek izé... nem vótak eléggé faszagyerökök, tehát te többet aztán el nem mész!
Hát pedig - szerénynyomottvéleményem szerint - pont, hogy az férne csak rád igazán.
Nno.
Előszöris leszögezném, hogy ahogyan boszorkányok nincsenek, úgy szentek se!
Emberek vannak - több-kevesebb jó (mondhatnám úgy is, hogy nem "jó", hanem neked tetsző!) tulajdonságokkal és melléje több-kevesebb olyan tulajdonsággal, amelyek hát... nemjók (vagyis inkább csak neked nem tetszenek). Tökéletes viszont egy se lesz köztünk!
Ha ezt el tudod fogadni, akkor meglesz cserébe az a jutalmad, hogy neked sem kell se szentnek, se ördögnek lenned: pont elég az, ami vagy. Ennek a bandának legalábbis egészen biztosan elég.
Szóval ha sikerül az elvárásaidat zérusra redukálnod feléjük (ami azért egy nagy varázslat lesz, mert rohadtul el kell fáradnod hozzá - hacsak már épp nem vagy olyan fáradt), akkor csodálkozni fogsz. Garantálom.
Merthogy velem pontosan ez történt, amikor valamikor régen egy kicsit khmm... túlzásba vittem a csigaházasdit.
A jó társaságnak ugyanis van egy olyan tulajdonsága, hogy melegít.
A beszélgetés egyébként továbbra is óriási, de mivel a topik folyamatosan a bezárás határán egyensúlyoz, Opival deal-ban vagyunk, amit be kell tartanom, így, akit érdekel, az írjon rám.
(nem tudtam, hogy ennyire szarba nyúltam a törölt posztommal, de mindegy, nem vitatom, továbbra is megvan a dealünk Opival, részemről is be kell tartani)*vállvonás*
Hát ez óriási, elakad a motoros a Dakaron, kiugrik a navigátor az autóból- mert feltartja őket- felül a motorra és kiviszi, majd visszaül az autóba és mennek tovább.:D: