Hát nekem már van 7 kispulyka, meg kelnek még, de helyem sincsen továbbtartásra, meg megtudtam, hogy akitől a tojás van, annak beltenyészetű a pulykaállománya. Egyhelyről kapta a tojást, és azokból van kakas és tyúk is. A kacsánál ugyanúgy, és akkor csodálkozik hogy alig kel neki valami jó aránnyal
...azonban ha libából inditasz, akkor inkább : "Förike tanyasi tenyészete" ( FTT ) legyen.
A tanyasi ld. "tanyasicsirke","tanyasitojás" már jól hangzik a vevők fülének. Míg a farmról inkább a "hot-dog" és a lasszó jut eszükbe, amivel megfogják a gyanútlan vevőket.
Végül az aduász : Farmból sokféle van de Förikéből- csak egy van ! ( Hírnév !:)
Köszi a tippet. Ismerős adta, neki nem kellett kispulyka. Nekem még nem volt pulykám, de ezeket se fogom megtartani továbbtartásra, mennek a levesbe, mert nem valami jó tenyészanyag.
Saját tojásod volt, vagy vetted? Próbáld meg hasra fektetni a lábait megigazitani óvatosan, és letakarni, ugy nem tud elfordulni, vagyis nehezebben forog, ha betakarod és hátha megszokja.
Én minden napos állat alá papír tojástartót teszek. Fonákával felfelé a földre teszem, majd laposra taposom, és ezt teszem a lábuk alá. Ez van annyira durva felületü, hogy megakad benne a lába, így tud mászkálni is.
OFF:
Van itt aki keltetett már pulykát? Nekem most kelnek, és egy pár nem a lábán van, hanem a hátára fele fordul mindíg. Mi lehet az oka? Miféle jelenség ez? Az első 2 aki ilyen volt, meg is döglött. van még 6 abból 1 olyan gyenge, de még kelnek, és úgy veszem észre javul a dolog. Gyöngytyúkok is most keltek, de azok hiperaktívak.
Szia. Én abba dobozba amibe tartom őket vagy friss zöld füvet vagy apróra vágott szénát szórok és akkor nem csuszik nekik. A libákat ugyis naponta tisztitani kell és igy csak kiboritom a tartalmát és frisset rakok.
Segítséget szeretnék kérni, mert kikeltek a bütykös kislibáim, s a lábaik össze-vissza állnak szétcsúsznak. Nem tudom ki írta, hogy össze kell kötni, a lábaikat. Mit jelent az, hogy össze kell kötni? Hogy kell azt csinálni? Tudjátok lehet az is a baj, hogy a rekesznek az alja amibe vannak, sima papírdoboz szét szedve. Nagyon csúszik! Egyébként nagyon aranyosak, tegnap 3 kelt ki, ma reggelre pedig 8 db. De még bent vannak a gépbe, száradnak. Azt el kell mondanom, hogy ha a tenyerembe veszem a felszárad kicsiket, akkor nem "mászkál" szét a lábuk.
kotlos nélkül nem igazán vannak már meg ha elveszem egyből kiabál érte ahoz már az elején elkell vélasztani és lámpával melegíteni rá...ilyenkor már szerintem nem jó szétválasztani egy darabig...