Keresés

Részletes keresés

:Snoopy: Creative Commons License 2010.12.21 0 0 1847

bár nem tömegközlekedés de tudnátok mutatni egy térképet hogy Debrecen központjához közel hol van olcsóbb vagy ingyenes parkolási lehetőségek illetve mely rész fizetős?

Nekem nem mond semmit a DKV oldalán az infó hogy melyik utcák a fizetősek, nincs egy térképes forma?

köszi

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.17 0 0 1846

sziasztok,

nem épp ide tartozik a kérédsem, de nem találtam jobb topicot illetve neten információt sem. Debrecenben tud valaki ajánlani őrzött parkolót (zárt, őrrel ellátott)? Ha lehet, a belváros közelében, de az sem gond, ha távolabbi. Karácsonyi ünnepnapok idejére kellene.

Köszi

uhhuka Creative Commons License 2010.12.15 0 0 1845

Azért a 3E feliratot értettem hogy csak maradt :DD azt cska érdekesség képpen irtam :D

Előzmény: LMG-003 (1844)
LMG-003 Creative Commons License 2010.12.15 0 0 1844

A 3E Egyetem ki írás valószínűleg bele ragadt a kijelzőbe :D Egyébként tankolni járnak a trolik oda,én is láttam már ilyesmit hogy napközben olyan 10 óra fele megy lefele az ITK-hoz egy troli kicsit meglepő volt :D

Előzmény: uhhuka (1843)
uhhuka Creative Commons License 2010.12.15 0 0 1843

Ma a kishegyesi úton majdnem a határ út kereszteződésénél, láttam egy trolit :) éppen 3E egyetem volt kiirva. Nem lehet, hogy tankolni az ITK-hoz járnak ujabban?

petivicc Creative Commons License 2010.12.14 0 0 1842

Szia!

Én is miskolci vagyok csak Debrecenben tanulok. Ha szeretnéd, én is szívesen tudok Neked segíteni, ha igényt tartasz rá, keress meg privátban.

Előzmény: Törölt nick (1840)
LMG-003 Creative Commons License 2010.12.14 0 0 1841

Volt hírdetve hogy ma utasszámlálás lesz megint a járműveken?Én ma két járattal is találkoztam ahol ment a számlálás diákokkal.

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1840

Uhh!

Akkor lehet, hogy egy DKV-s napi/3napos jegy vásárlása lesz a legbonyolultabb dolog a szilveszteri debreceni hétvégémen. :)

Én miskolci vagyok, és azt hittem, hogy Debrecenben sem rosszabb a helyzet, (itt nálunk szilveszterkor, ünnepekkor is legalább este 7-8-ig nyitva vannak az MVK-s pénztárok, a forgalmasabb tömegközlekedési pontokon) de úgy néz ki tévedtem :S Valahogy csak sikerül megoldanom, utána érdeklődöm majd a pontos nyitvatartásról a DKV-nál telefonon.

Előzmény: uhhuka (1839)
uhhuka Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1839

Az még semmi :)

A nagyállomáson a hajdús pénztában megveszem 28.-án a bérletet. Mondom, hogy adjon már egy kiegészítőt is. Válasz rá: nincs, majd 1.-én.

Na, mondom én még próbálkozok kimentem a DKV jegypénztárba ott simán ideadták, azt se kérdezte hogy van-e helyközi bérletem... nagyon le van zsirozva ezek szerint...

Előzmény: Törölt nick (1838)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1838

A buszvégen sosem tudtam eddig még napijegyet venni, nem árulnak.

Előzmény: Törölt nick (1832)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.12 0 0 1837

Értem. Köszönöm!

Akkor ezekszerint a DKV-nál nem jellemző az, mint pl. a miskolci MVK-nál, hogy a forgalmasabb bérletpénztárak (vasúti és busz pályaudvar mellettiek) még szilveszterkor és újévkor is nyitva vannak 19:30-20:00-ig?

norbertos Creative Commons License 2010.12.12 0 0 1836

szerintem biztos, hogy kiadják, mert én már vettem előre egy hónappal és semmi gond nem volt, bár nem rudom, hogy az évvforduló mennyire játszik közre. Áremelésről án nem tudok. Többiek???

Dreamer Creative Commons License 2010.12.11 0 0 1835

Mindenképpen jobban jársz, ha előre megveteted. Remélem, hogy kiadják egy távolabbi időpontra is.

Mivel ezt még sosem próbáltam a dkv honlapján megtalálod az ügyfélszoli telefonszámát, csörgess rájuk!

Dreamer

marky-511 Creative Commons License 2010.12.11 0 0 1834

Ha abból indulok ki, amit jómagam 36A-n tapasztaltam, jéghideg volt.

Előzmény: LoLkA (1833)
LoLkA Creative Commons License 2010.12.11 0 0 1833

És a légkondi milyen levegőt fújt? Meleget, vagy hideget? Ugyanis tud fűteni is.

Előzmény: LMG-003 (1821)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.11 0 0 1832

Sziasztok!

Szeretnék tőletek egy kis segítséget kérni.
December 31-től január 2-ig Debrecenben töltöm a hétvégét, várhatóan 19:00 körül érkezem meg autóbusszal a debreceni helyközi buszállomásra.

Láttam a DKV honlapján, hogy van napijegy és 3 napos jegy is, mivel tömegközlekedéssel fogok közlekedni ezen a hétvégén ezért mindenképp szeretnék venni vagy egy napijegyet (1-ére), de igazából a 3 napos jegy felé jobban kacsintgatok.

Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy lehet e december 31-én este 19:00 után vagy esetleg január 1-én délelőtt, a fent említett 2 jegyfajából vásárolni valahol az autóbuszállomás közelében vagy esetleg a belvárosban?

Van erre esélyem, vagy minden árusító hely zárva van már ott ilyenkor? Mert ha igen, akkor még az jöhet szóba, hogy debreceni ismerősömmel megvásároltatok 3 napos jegyet, csak kérdés kiadják e előre dec 31- jan 2.-ai időitenrvallumra, vagy sem?

Köszönöm a segítséget előre is!

by-169 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 1831

Tegnap voltak rendesek ellenörők. Én biciklivel járok jó látni a buszokat a dúgóban. 489-es benga kivel találkozott? Az áramszedő nélküli rész jobb eleje horpadt. Igazán le feshetnék meg kikalapálnák a sérülést az illetékesek ha már az új villamos beszerzése nehézkesen megy.

by-169 Creative Commons License 2010.12.03 0 0 1830

Hajnalban kint volt a hat ajtós benga forgalomban. Ma volt szerencsém látni a 404-es piros szinű ikarus trolit:) Ő pontosan indult 4A járatkén. Én a 403-al jöttem el ami 2A volt előtte szerencsétlenkedett a 371-es 3-as nem nyílt ki az első ajtó és a buszvég előtti kereszteződésben az áramszedőket rakosgatta a sőfor az autósok legnagyobb örömére. Mivel késett a vonatom majdnem egy 1 órát ezért tettem egy kört a 489-es bengával. Izgalmas volt visszaútban majdnem elkaptunk egy autót jó fékje van. Majd álltunk pár percet a villamosvezető valami papírt ir meg beszélgetett az autósal. Majd városházánál kirakott minket és visszafogott az Egyetem irányába. 503-as Vásáry István utcán állt mögötte rendörök mérécskélték a 2 járdasziget távolságát a sinek felett. Nagyállomáson sok ember várta a villamost vártam hátha beáll a hat ajtós tartalék de helytelenben jött a 506-os Nagyállomásra. Felvette az utasokat és már indult is vissza Egyetem felé. Még helyszíneltek addig egy vágányon ment a forgalom.

Dreamer Creative Commons License 2010.12.03 0 0 1829

Tévedhet, de most összevetettem a kiragasztott menetrend maradványával. Ma a 4 járaton szolgálatot tévő hölgy, 14 helyett már 12kor elhúzott a megállóból...

Dreamer

Előzmény: uhhuka (1828)
uhhuka Creative Commons License 2010.12.02 0 0 1828

július óta (2009) sokat fejlődött... volt pár nagyon csörgős.. nem is pár . Mostanában már nme bántja a fülemet, mikor megyünk, max hallom (akad néha ami majd megsüketít) A segneren a totemoszlop téved néha-néha :D érdemes megnézni a menetrendet is hozzá :( És nemtudom már melyik, azthitem 120-on valamennyin láttam egy rozsdás korlátot... (persze szólón sokkal-sokkal több van)

Előzmény: by-169 (1825)
uhhuka Creative Commons License 2010.12.02 0 0 1827

Ha óltem bánki buszon, kb 3-4megálló alatt átszellőzött annyira, hogy ne érezdőjön:D nehogy azt mond, hogy egy másik járaton (legalább 30 perc) még érződik :(

Előzmény: by-169 (1824)
Dreamer Creative Commons License 2010.12.02 0 0 1826

Egyszer gondoltam már, hogy odalépek a sofőrhöz és megkérdezem, hogy nála mennyi az idő? Attól félek úgysem érek vele semmit...

Dreamer

Előzmény: by-169 (1825)
by-169 Creative Commons License 2010.12.02 0 0 1825

A trolik tényeg hamarabb indulnak ennyire unatkoznak? 2A 16:06-ra kiírva de 16:01-kor fordult ki a Segner téren. Eljöttem a LMG-125-el ami a 34-es volt. Csuklós busz nagyon jó állapotban van nem csörög nem zörög nem pattog a festég és nincs rozsda a kapaszkodokón, nincs kiszakadva a falból az elválasztófal, nem rángatozik nem hintázik mintha defekted kapna jól gyorsul csendes. A szolók borzalom én már csak nevetek mikor utazok vele de ilyenek járnak a 42-sen.

by-169 Creative Commons License 2010.12.02 0 0 1824

Döggyár szaga ami Léta fele van:)

Előzmény: uhhuka (1823)
uhhuka Creative Commons License 2010.12.01 0 0 1823

Jó kis ikaruson is hazafelé (1 óra út) ilyen hideg van... El kell viselni... gondolom hogy valami volt azzal a klimával nem csak a sofőr nem kapcsolta be, mert nme hiszem hogy neki olyan jó téli nagykabátban ülni.. mellesleg milyen a bánki szag?:D

Dreamer Creative Commons License 2010.12.01 0 0 1822

Ah, hihetetlen... Nincs annak a szerencsétel klímának valami fagykapcsolója ami nem engedi működni?

Az is lehet, hogy a hideg levegőt fújta be a befúvó, azt ilyen időben simán érzed klímásan hűvösnek.

Én még mindíg attól tartok, hogy ezek a különbségek sok esetben emberi/gépjárművezetői figyelmetlenségből, kényből/kedvből származnak.

Na ezt nem engedném meg a DKV helyében és érdekeltté tenném az ellenőröket, hogy ne csak az utasokat ellenőrizzék, hanem a gépjárművezetőket is.

Minden igazolhatóan valódi bejelentést megfelelően díjjaznék (a másik irányba is...)!

Dreamer

LMG-003 Creative Commons License 2010.12.01 0 0 1821

Én a mai nap folyamán a következőket tapasztaltam.LMG-040(49-es járatot szokott csinálni általában) 16:00kor induló 10Y-os járatba jött.A Piac utcánál szálltam fel már vártam hogy megérkezzen a busz mert elég hideg volt ma.Mikor felszálltam a következőket tapasztaltam:

-A járművezető nagy téli kabátban és sapkában vezetett 

-Az utastéri kapaszkodók hidegek voltak azt hittem mikor megfogom rá fog fagyni a kezem

-Mivel említettem hogy, a busz általában 49-es járatott szokott csinálni így az utastérben iszonyatosan érződött az a Bánki elviselhetetlen szag.

-Az utastérben a saját leheletemet megláttam.Az utasok mondták az sofőrnek hogy kapcsolja be a fűtést de nem is figyelt rá.

-De a nap csúcspontja most következik.Hallotam én hogy,valahol sziszeg valami mint ha a légkondi lenne és lássanak csodát igazam volt.A légkodni készülék volt bekapcsolva.

Ilyenkor megy a légkondi nyáron meg a fűtés.Tiszta fordítva csinál a DKV zrt. mindent.   

Előzmény: Dreamer (1820)
Dreamer Creative Commons License 2010.12.01 0 0 1820

Annak sajnos technikai oka van. A hidraulikus berendezések általában (kivéve fék, ott jól néznék ki...) hidegben általában lomhábban működnek.

Egyébként érdekes, tegnap előtt az autobuszpályaudvari megállónál "lefagyott" a troli. A sofőr bácsi (fiatalabb mint én), kiszállt, kinyitotta a vezetőfülke alatt a fedelet. Aztán nagy csend lett, minden leállt. Aztán lecsukta, visszaszállt, és kb 20 mp múlva újraindult minden.

Na ez a kolléga úgy fűtött, hogy majd lerohadt rólam a cucc. Ma a szokásan 2 perccel hamarabb induló 3-as járaton nagyon fasza volt az idő, ez már onnan is tapasztalható volt, hogy nem mentek koppon a befúvó ventilátorok. Ezeken a trolikon nem szabályozható a fűtés? Érdekes lenne 21. században...

Nem értem, egy nagyon picit kellene odafigyelni ezekre a dolgokra (hiszen bizonyos emberek havi szinten jelentős pénzt csengetnek be a jó DKV-nak), és máris konfortosabb lenne minden. Addig pedig csak szánalmas lesz az a reklám, hogy a jónép rakja le az autót, mert minőségi a tömegközlekedés...

Már nagyon várom a tavasz elejét, hogy vissza tudjak ülni kétkerekűre.

Dreamer

Előzmény: by-169 (1819)
by-169 Creative Commons License 2010.12.01 0 0 1819

4. Az ajtók mért nyílnak és zárodnak lassan hogy az egész meleg kimegy.

Előzmény: Dreamer (1818)
Dreamer Creative Commons License 2010.11.30 0 0 1818

Üdvözlök minden egyes és kettes velem együtt szenvedőt!

Pár kérdésem lenne, amire tuti nem kapok elfogadható választ:

1. Ma reggel DKV totemoszlopa szerint 8:14 Seegner tér. 4A jelzásű trolibusz indul 8:15, hát már előtte kb 2 perccel elment. Miért kell az indulási állomásról HAMARABB indulni?

2. Miért kell a tömegközlekedési járműveken majdnem szobahőmérsékletet csinálni?

3. Miért nem működnek (általában) az utastájékoztató rendszerek?

Sajnos megint eljött az az időszak amikor tömeggel kell közlekednem, de látom egy év alatt semmit sem változott a helyzet a DKV táján.... Nevetséges!

Dreamer

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!