Keresés

Részletes keresés

edk440 Creative Commons License 2006.10.25 0 0 990
Attól függ, miért kaptad a pénzt. Ha ingóság eladásáért, akkor egy bizonyos összegig adómentes. Ha munkáért, adóköteles. Ha ajándékba, adómentes.
Előzmény: cliftony77 (989)
cliftony77 Creative Commons License 2006.10.25 0 0 989
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de mi a helyzet SZJA ügyben a PayPal-nél? Úgy értem ez nem adókötels jövedelem? Főleg ha hazautalom az itthoni számlámra?
vsiivz Creative Commons License 2006.10.25 0 0 988
:o)
azt en sem olvastam vegig
az en programom (mar aki nem masolta) es az en szamitogepem - gondom nem sok lehet belole, ha nem olvasom el
de a paypal-nal az en penzem felett ok-zgatok
szeretem tudni a felteteleket
(nem is olyan reg valaki felhaborodott azon, hogy a paypal le mert vonni tole penzt fogadaskor)
Előzmény: John Zero (985)
morris850 Creative Commons License 2006.10.25 0 0 987
Ez hülyeség, nem az a lényeg, hogy gyorsan vagy lassan szerzed meg a kódot, hanem, hogy jó kódot üss be. Ha visszaolvasol, akkor látod, hogy csak annak tiltotta le a kártyáját, aki többször rosszul ütötte be. Amit persze nem nagyon értek, hiszen ha szól a rendszer, hogy nem jó a kód, akkor nemütöm be 3x ugyanazt. :)
Előzmény: Siot (981)
John Zero Creative Commons License 2006.10.25 0 0 986
Siot:
Nekem SMS-ben megjött a banktól az üzenet, hogy zárolták az ellenőrző összeget a kátyáról, és az SMS-ben olvasható is volt már egyből a 4 jegyű szám. Beütöttem egyből, ment, 1-2 perc alatt megvolt az egész.

Nem hiszem, hogy várni kellene. Modern világban élünk, mindenki netbankozik/hat (nyugaton), stb.
Előzmény: Siot (981)
John Zero Creative Commons License 2006.10.25 0 0 985
vsiivz:
"el is olvastad a user agreement-et, vagy csak elfogadtad?"

Erre csak ennyit tudok mondani:
"Az tegye fel most a kezét, aki valaha is végigolvasta a Windows licencfeltételeit (EULA-t), és nem csak az OK gombot nyomogatta"

:-))
Előzmény: vsiivz (980)
Ambiente Creative Commons License 2006.10.24 0 0 984
Koszonom a segitseged! Igazad van egyebkent...
Előzmény: vsiivz (983)
vsiivz Creative Commons License 2006.10.24 0 0 983
igen azt valaszd

szerintem tovabbra is nagyon egyszeru a paypal
nem fogalmaz bonyolultan
egyszer kell csak elolvasni, utana minden megy, mint a karikacsapas
a szerzodesi felteteleket viszont tudni kell, nehogy kellemetlen meglepetesben reszesulj
Előzmény: Ambiente (982)
Ambiente Creative Commons License 2006.10.24 0 0 982
vsiivz -

koszi. Ezek szerint, ha itt a masodik opciot valasztom, visszaall minden az eredeti allapotba?

Erre gondolok:
"Bill me in the currency listed on the seller's invoice."

Kerdesedre valaszolva - bar ugy hiszem koltoi volt - csak elfogadtam a user agreementet. Mivel a banki kifejezeskeben meg az anyanyelvemen sem igazodok el, igy az angol meg zurosebb. Epp azt szerettem a paypalban, hogy baromi egyszeru nem kell banki kifejezesekkel, erthetetlen terminusokkal benazni, meg aprobetuket olvasgatni. De lehet, hogy tevedtem es idovel azert nem art megtanulni minden fortelyat.

Koszi a segitseget elore is illetve meg1x.
Előzmény: vsiivz (980)
Siot Creative Commons License 2006.10.24 0 0 981

Sziasztok!

Végigolvastam az egész topicot mielőtt regisztráltam volna a paypal-ba és most már csak a négy számjegyű Expanded Use Number-re várok. Páran írtátok itt a topicban is, hogy nem célszerű túl korán beszerezni és beütni ezt kódot, mivel könnyen előfordulhat az, hogy letiltja az ember bankkártyáját a rendszer, ugyanakkor mások ugyanitt cáfolták ezt. Mivel én elég ritkán kapok számlakivonatot (általában negyed évente, egyszerre hármat Magyar Posta...), telebank szerződésem pedig nincs  gondoltam megkérdezem, hogy van-e kockázata annak, ha a bankban megkérdezem ezt kódszámot ? ( Tegnap regisztráltam és holnap már ''verifikálnám'' magam, mivel sürgős lenne a dolog, de annyira nem, hogy letiltsanak emiatt... )

Előre is köszönöm a válaszokat

Siot

vsiivz Creative Commons License 2006.10.24 0 0 980
paypal/my account/preapproved payments/edit funding options/conversion options
persze, hogy atallt
dollar helyett forint alapu lett oktober 12-tol
el is olvastad a user agreement-et, vagy csak elfogadtad?
Előzmény: Ambiente (979)
Ambiente Creative Commons License 2006.10.24 0 0 979
John Zero -

koszi, visszaolvasok majd csak rengeteg a hozzaszolas az index keresomotorja meg hat finom szolva nemi hianyossagokkal kuzd...

"lehet, hogy a default fizetési pénznemet kell átállítanod PayPal-ról banki kezelésűre (hogy ne a PayPal konvertáljon, hanem a bankod)."

Tudod, hogy hol ez az opcio? Nem talalom... Mondjuk erdekes ha valamiert atallt, mert sokaig jo volt...
Előzmény: John Zero (974)
Ghostman Creative Commons License 2006.10.24 0 0 978

azon gondolkozom nem csesztem el valamit esetleg. 2 dolgot kellett beirni. bank nevet, meg bank számlaszámot, de azt kétszer. Nektek is csak ennyi volt nem?

Ghostman Creative Commons License 2006.10.24 0 0 977
köszi. akkor várok még :) ....jóbb híján
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.24 0 0 976
a hétvégét ebbe ne nagyon számold bele (ráadásul most hosszú is volt), illetve ez bankfüggő is... de a lényeg, szerintem, ez még simán belefér...
Előzmény: Ghostman (975)
Ghostman Creative Commons License 2006.10.24 0 0 975
kezdek kicsit parázni, oktober 19.-én inditottam a paypalról átutalást a citibankhoz próbaképpen 25ezer forintal, és még mindig nem érkezett meg. Paypal oldalon a transaction már completted, de a citinél, még semmit se tudnak a pénzről.  Ez normális, vagy ennyi idő kell míg ideér? Mondjuk most hosszú hétvége volt.
John Zero Creative Commons License 2006.10.24 0 0 974
Ambiente:
Csak egy tipp, de olvass vissza a fórumban... lehet, hogy a default fizetési pénznemet kell átállítanod PayPal-ról banki kezelésűre (hogy ne a PayPal konvertáljon, hanem a bankod).
Előzmény: Ambiente (973)
Ambiente Creative Commons License 2006.10.24 0 0 973
Sziasztok,

gyors kerdes: miota van Paypal itthon is fizetesnel mindig a bank kozeparfolyamot vontak. Az elmult 1-2 hetben (nagyjabol amiota lehetoseg van fogadasra is) viszont magasabb osszeggel szamolnak, nagyjabol mintha kimennek a varosba es penzvaltonal valutat venni. Ez mindenkinel igy van vagy nalam van a hiba? (Budapest Bank)
digicat Creative Commons License 2006.10.24 0 0 972
"Most inkább aza kérdés, hogy pl. Morris OTP-s VE-ját miért nem fogadja el a rendszer..."
A kibocsátó banktól függ, hogy mire használható egy kártya. Korábban volt egy link a bankkkartya.hu-ra az interneten használható kártyákkal.
Előzmény: Dinsdale Piranha (966)
eee991 Creative Commons License 2006.10.24 0 0 971
Tazoo visszakerül, ne félj, automatikisan, néhány nap elvileg. neekm így volt
Előzmény: Tazoo (957)
eee991 Creative Commons License 2006.10.24 0 0 970
PHowward nem egészen értem a hozzászólásod :)) miért akarsz te invalid customer lenni?
Előzmény: PHowward (922)
eee991 Creative Commons License 2006.10.24 0 0 969
zorwick ok erről tudnál többet mondani, mit néztél helyette? köszi
Előzmény: zorwick (921)
:sn4ke: Creative Commons License 2006.10.23 0 0 968
egy weboldalon összegyűjtött pénzemet a paypalra irányítottam. viszont meggondolván magamat, miután a paypal jelezte hoyg elfogadom-e a beérkező összeget .... visszautasítottam azt. mennyi idő kell kb arra hogy a pénz visszaérkezzen az adott weboldalra? mert most valahol úgymond "lebeg" a pénzem a paypal és a weboldal között.
Andreas Creative Commons License 2006.10.23 0 0 967
Igazad van, félreolvastam.
Előzmény: John Zero (963)
Dinsdale Piranha Creative Commons License 2006.10.23 0 0 966

Az emlitett honlapot ismerem, de mint aféle járatlan, jobbnak láttam itt rákérdezni néhány dologra. Eddig csak arról olvastam, hogy a dombornyomott kártya az,amit  a paypal elfogad. Morris 850 emlitete,aztán magam is tapasztaltam, hogy bizonyos Visaelectonok kivételek. Most inkább aza kérdés, hogy pl. Morris OTP-s VE-ját miért nem fogadja el a rendszer...

Mindegy,a  lényeg az hogy működik.

digicat Creative Commons License 2006.10.23 0 0 965
Az elsőre nyomj egy Cancel-t, a másodikra egy Accept-et.

Az eredeti problámával kapcsolatosan olvasd el ezt:
(732)
Előzmény: Tazoo (957)
szazezer Creative Commons License 2006.10.23 0 0 964
Köszönöm szépen a sok segítséget ! Úgy döntöttem, hogy elfogadom :)
John Zero Creative Commons License 2006.10.23 0 0 963
Akkor mégegyszer:

"the UK Financial Services Compensation Scheme does not apply to claims for e-money issued by PayPal."

azaz: "az Egyesült Királyság Pénzügyi Kompenzációs Rendszere [biztosítás] nem terjed ki a PayPal által kiadott elektronikus pénzzel kapcsolatos igényekre."
Előzmény: Törölt nick (962)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.23 0 0 962
Én is igy gondolom
Előzmény: Andreas (960)
John Zero Creative Commons License 2006.10.23 0 0 961
Én úgy olvasom, hogy NEM kárpótolnak, 250 000 Ft alatt sem... tehát ez egy figyelmeztetés, mielőtt igazán nagyot buksz -- HA és HA megszűnne a PayPal.
Előzmény: Andreas (960)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!