Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de mi a helyzet SZJA ügyben a PayPal-nél? Úgy értem ez nem adókötels jövedelem? Főleg ha hazautalom az itthoni számlámra?
:o) azt en sem olvastam vegig az en programom (mar aki nem masolta) es az en szamitogepem - gondom nem sok lehet belole, ha nem olvasom el de a paypal-nal az en penzem felett ok-zgatok szeretem tudni a felteteleket (nem is olyan reg valaki felhaborodott azon, hogy a paypal le mert vonni tole penzt fogadaskor)
Ez hülyeség, nem az a lényeg, hogy gyorsan vagy lassan szerzed meg a kódot, hanem, hogy jó kódot üss be. Ha visszaolvasol, akkor látod, hogy csak annak tiltotta le a kártyáját, aki többször rosszul ütötte be. Amit persze nem nagyon értek, hiszen ha szól a rendszer, hogy nem jó a kód, akkor nemütöm be 3x ugyanazt. :)
Siot: Nekem SMS-ben megjött a banktól az üzenet, hogy zárolták az ellenőrző összeget a kátyáról, és az SMS-ben olvasható is volt már egyből a 4 jegyű szám. Beütöttem egyből, ment, 1-2 perc alatt megvolt az egész.
Nem hiszem, hogy várni kellene. Modern világban élünk, mindenki netbankozik/hat (nyugaton), stb.
vsiivz: "el is olvastad a user agreement-et, vagy csak elfogadtad?"
Erre csak ennyit tudok mondani: "Az tegye fel most a kezét, aki valaha is végigolvasta a Windows licencfeltételeit (EULA-t), és nem csak az OK gombot nyomogatta"
szerintem tovabbra is nagyon egyszeru a paypal nem fogalmaz bonyolultan egyszer kell csak elolvasni, utana minden megy, mint a karikacsapas a szerzodesi felteteleket viszont tudni kell, nehogy kellemetlen meglepetesben reszesulj
koszi. Ezek szerint, ha itt a masodik opciot valasztom, visszaall minden az eredeti allapotba?
Erre gondolok: "Bill me in the currency listed on the seller's invoice."
Kerdesedre valaszolva - bar ugy hiszem koltoi volt - csak elfogadtam a user agreementet. Mivel a banki kifejezeskeben meg az anyanyelvemen sem igazodok el, igy az angol meg zurosebb. Epp azt szerettem a paypalban, hogy baromi egyszeru nem kell banki kifejezesekkel, erthetetlen terminusokkal benazni, meg aprobetuket olvasgatni. De lehet, hogy tevedtem es idovel azert nem art megtanulni minden fortelyat.
Végigolvastam az egész topicot mielőtt regisztráltam volna a paypal-ba és most már csak a négy számjegyű Expanded Use Number-re várok. Páran írtátok itt a topicban is, hogy nem célszerű túl korán beszerezni és beütni ezt kódot, mivel könnyen előfordulhat az, hogy letiltja az ember bankkártyáját a rendszer, ugyanakkor mások ugyanitt cáfolták ezt. Mivel én elég ritkán kapok számlakivonatot (általában negyed évente, egyszerre hármat Magyar Posta...), telebank szerződésem pedig nincs gondoltam megkérdezem, hogy van-e kockázata annak, ha a bankban megkérdezem ezt kódszámot ? ( Tegnap regisztráltam és holnap már ''verifikálnám'' magam, mivel sürgős lenne a dolog, de annyira nem, hogy letiltsanak emiatt... )
paypal/my account/preapproved payments/edit funding options/conversion options persze, hogy atallt dollar helyett forint alapu lett oktober 12-tol el is olvastad a user agreement-et, vagy csak elfogadtad?
azon gondolkozom nem csesztem el valamit esetleg. 2 dolgot kellett beirni. bank nevet, meg bank számlaszámot, de azt kétszer. Nektek is csak ennyi volt nem?
kezdek kicsit parázni, oktober 19.-én inditottam a paypalról átutalást a citibankhoz próbaképpen 25ezer forintal, és még mindig nem érkezett meg. Paypal oldalon a transaction már completted, de a citinél, még semmit se tudnak a pénzről. Ez normális, vagy ennyi idő kell míg ideér? Mondjuk most hosszú hétvége volt.
Ambiente: Csak egy tipp, de olvass vissza a fórumban... lehet, hogy a default fizetési pénznemet kell átállítanod PayPal-ról banki kezelésűre (hogy ne a PayPal konvertáljon, hanem a bankod).
gyors kerdes: miota van Paypal itthon is fizetesnel mindig a bank kozeparfolyamot vontak. Az elmult 1-2 hetben (nagyjabol amiota lehetoseg van fogadasra is) viszont magasabb osszeggel szamolnak, nagyjabol mintha kimennek a varosba es penzvaltonal valutat venni. Ez mindenkinel igy van vagy nalam van a hiba? (Budapest Bank)
"Most inkább aza kérdés, hogy pl. Morris OTP-s VE-ját miért nem fogadja el a rendszer..." A kibocsátó banktól függ, hogy mire használható egy kártya. Korábban volt egy link a bankkkartya.hu-ra az interneten használható kártyákkal.
egy weboldalon összegyűjtött pénzemet a paypalra irányítottam. viszont meggondolván magamat, miután a paypal jelezte hoyg elfogadom-e a beérkező összeget .... visszautasítottam azt. mennyi idő kell kb arra hogy a pénz visszaérkezzen az adott weboldalra? mert most valahol úgymond "lebeg" a pénzem a paypal és a weboldal között.
Az emlitett honlapot ismerem, de mint aféle járatlan, jobbnak láttam itt rákérdezni néhány dologra. Eddig csak arról olvastam, hogy a dombornyomott kártya az,amit a paypal elfogad. Morris 850 emlitete,aztán magam is tapasztaltam, hogy bizonyos Visaelectonok kivételek. Most inkább aza kérdés, hogy pl. Morris OTP-s VE-ját miért nem fogadja el a rendszer...
"the UK Financial Services Compensation Scheme does not apply to claims for e-money issued by PayPal."
azaz: "az Egyesült Királyság Pénzügyi Kompenzációs Rendszere [biztosítás] nem terjed ki a PayPal által kiadott elektronikus pénzzel kapcsolatos igényekre."