Hétfőn megkezdődött a 2019-es Nobel-díjak győzteseinek bejelentése. Az orvosi (vagy hivatalos nevén a fiziológiai és orvostudományi) díjat idén két amerikai és egy brit orvoskutatónak, William Kaelin (Harvard Egyetem), Peter Ratcliffe (Oxfordi Egyetem) és Gregg Semenza (Johns Hopkins Egyetem) hármasának ítélte oda a stockholmi Karolinska Intézet, a sejtek oxigénellátáshoz való alkalmazkodásának kutatásáért.
Minimum másfél nőnek kellene itt lenni a díjazottak között! :-D
De ez igaz az országos politikára is, Orbán '86-ban (asszem) kezdett el politizálni, '94-től nagyon keményen dolgozik, így jutott el 2010-re a 2/3-ig - 24 év politizálás és 16 év munka után.
Aki azt hiszi, hogy nem lehet leváltani a Fideszt, az téved, csak bele kell tenni a sokszor talpas munkát.
Itt van pl. a két momentumos hölgy, akiknek a segge alá tolták az EP-képviselőséget, mit tudnak felmutatni, azon kívül, hogy "fúj Orbán!", van programjuk, van elképzelésük?
(ok!, csinosak, de ezzel nem a szavazási libidómat piszkálják fel)
Ha már kvóta - a kvóta inkább legyen elérendő iránycél, mint ráerőszakolás, ha nincsenek is meg a feltételei. Az elérendő foglalkozásokat, munkaköröket kellene népszerűsíteni a nők körében egyenlő mércét alkalmazva a férfiakkal. Ha eleve kevesebb nő jelentkezik ilyen álláshelyekre, akkor betarthatatlan a kvóta, ha viszont szolgaian, doktrinér módon akarják a kvótát betartani, akkor alkalmas férfiak szorulhatnak ki ezekből a munkakörökből, ugyanúgy igaz ez ellenkező nemű felállás esetén is. A tudomány újra népszerűvé tétele nagymértékben hozzájárulhat egy tisztességes rendszer létrejöttéhez ilyen esetekben ie.
A kvótahivők nem azt akarják, hogy a női jelöltek is ugyanúgy dolgozzanak meg a népszerűségért, hanem pont ellenkezőleg: hogy jussanak be csak azért, mert nők.
Egyébként pont az önkormányzatoknál könnyű, jelöltesse magát, akinek van elképzelése a város életéről, vagy szavazzon olyan jelöltre, akit ő hitelesnek tart.
(én pl. kétszer is szavaztam olyan jelöltre, aki személyesen becsöngetett, adott egy szórólapot az elképzeléseiről, váltottunk pár szót, majd ment tovább - meg is választottuk végül)
De egyébként nem kell kiemelned ezeket a nőket, mert mi tudjuk, hogy a nők saját erőből tudnak sikeresek lenni, akik szerint ehhez kvóta kell, na, azok nézik le a nőket!
Elnézést, hogy OFF, de mindig ki kell emelni azokat a nőket, akik mindenféle kvóta NÉLKÜL, a saját szorgalmuk, tudásuk, és rátermettségük miatt jutnak el oda, ahová egyesek protekcióval (=kvóta) akarnak....
Ha csak az akolbeliekkel akarsz társalogni, akkor miért nem nyitsz egy széfszpész blogot?????????? Oda számolatlanul pakolhatnád be a hasonló linkeket.