Nem mondtam, hogy nem dolgoznak. Az viszont mondom, hogy érdemes megnézni, hova jut egy "gyémánt" ha szó szerint egy évig nem dolgozik, nem csinál mást, csak a szokásos havi csomagját fizeti be, és mi lesz egy "toplistás milliárdossal", ha egy évig nem megy be és nem emeli fel a telefont.
Majd ezek után beszélgessünk vagyonokról és toplistákról.
Bármelyik a top 100-as vagyonoshoz odasétálhatsz és megkérdezheted, hogy milyen hatással lenne a vagyonukra, ha egy évig nem mennének be és a telefont sem vennék fel.
Nem. Azt akarom mondani, hogy egy mlm-esnek jól jön a havi 5-10-20millió, de ez egy 100-as top listás vagyonosnak aprópénz, napi szinten is több folyik be neki. Más kérdés, hogy ez a toplistásnak ez a bevétel mivel jár. Öt mobiltelefon, x ezer alkalmazott, kemény stressz, reggelhatkoréséjszakalátjaagyerekét az ágyban aludni, milliárdos felelősség, stb.
Nekünk meg úgy jön be a pénzünk, hogy mindez nincs a nyakunkban.
Mi az oka annak, hogy a 100 leggazdagabb magyar között nincs olyan, aki MLM-ből gazdagodott volna meg, holott a marketing-tervekben csodás vagyonok megszerzésének lehetőségéről is sok szó esik.
(Azt nem szívesen fogadom el válaszként, hogy ezek adózatlan jövedelmek... Meg azt sem, hogy a hazai gyémántok olyan szerények, hogy nem akarnak hivalkodni a vagyonukkal.)
"Ja persze én nem mondhatok ilyet, mert innen kibic vagyok és annyit is érek."
Nem a kibic ér annyit, hanem a véleménye.
"Hidd el, vannak az mlm gyémántoknál sokkal elismertebb/sikeresebb emberek és mégsem hallani körülöttük arról a felhajtásról, mint ami a ti köreitekben van az általatok dicsőitek emberek körül."
A "mi köreinkben" lévő elismerésekről is csak azért hallasz, mert készülnek a csoportoknak és a meghívottjaiknak szóló videók (meg nem engedélyezettek is). Nincs vele tele a tévé, rádió, plakátok. Mellesleg a rendezvényen ott kell lenni ahhoz, hogy lásd az arányokat, az "ünneplés" és a mondanivaló között. Egy negyvenperces előadásból átlagosan kettő perc a felépítés és taps. Ezeken felül van a teljesítmények elismerése.
"Az lehet, hogy jöhet, de azt írtad régebben, hogy a számládat nem a több mint 50 ország vállalata állítja ki, hanem a magyar. "
Magyar cég állítja ki a számlát az anyacég megbízása és a globálisan hozzám tartozó forgalom alapján.
Mondtam már, hogy nem a magyarországon létrejött forgalom alapján kapok jutalékot.
"Mindenki példaképe, mindenki öcse, bátyja, testvére, mindenki legjobb barátja". Ezt mondják a Nuskin hívek a videón Kentonról. Bármilyen eredménye lehet, de ez akkor is személyi kultusz. Ilyeneket annak idején Rákosiról és Sztálinról mondtak a híveik.
Videók tömegei bizonyítják, hogy tömény személyi kultusz van az MLM-ben. Rákosi típusú személyi kultusz. Nobel-díjas tudósokat nem ünnepelnek úgy, mint az MLM gyémántokat.
Hülyeség amit írsz. Itt van ez az amerikai hurrikán. Az a véleményem, hogy nagyon-nagy szívás, annak, aki most ott van a közelében. Ja persze én nem mondhatok ilyet, mert innen kibic vagyok és annyit is érek.
Különben meg nem arról van szó, hogy milyen munkával ért el valaki valamit vagy ki ő, magáról a jelenségről írtunk (a rákosista ünneplésről). Hidd el, vannak az mlm gyémántoknál sokkal elismertebb/sikeresebb emberek és mégsem hallani körülöttük arról a felhajtásról, mint ami a ti köreitekben van az általatok dicsőitek emberek körül.
"A véleményalkotáshoz meg kell ismerni, ki ő, mi ő, milyen hozzáállást és munkát kívánt felépíteni azt amit ő megcsinált, és utána eldönteni, mit érdemel. Aki pedig kibicként fogalmaz meg véleményt, az pont annyit is ér."
Ne beszélj mellé. Tömény személyi kultusz van Kenton személye körül is. Sztálinnak is voltak érdemei, megnyerte a második világháborút, mégis nagyon káros volt a körülötte kialakult szemelyi kultusz.
Nincs miért is miért magyarázkodni. A véleményalkotáshoz meg kell ismerni, ki ő, mi ő, milyen hozzáállást és munkát kívánt felépíteni azt amit ő megcsinált, és utána eldönteni, mit érdemel. Aki pedig kibicként fogalmaz meg véleményt, az pont annyit is ér.