Keresés

Részletes keresés

macmester Creative Commons License 2017.01.18 0 0 8856

kb.

kiegészítve chassel

Előzmény: Az ápoló (8852)
macmester Creative Commons License 2017.01.18 0 0 8855

Sejtettem, de úgy ráurgott a neked címzettnek, hogy nem tudtam nem megkérdezni...

ps. átvétel, hely, módja is ismert, fizetés is, az is, hogy kik voltak ott...

Előzmény: Törölt nick (8848)
Az ápoló Creative Commons License 2017.01.17 0 0 8854

Nem tudom, csak azt, hogy nagy a nyomás, minden info titkolva, sok felvetődött jogos kérdés.

Előzmény: Törölt nick (8853)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.17 0 0 8853

Akkor még egy gyomros az ügyésznek..:(

Indokként már régebben is gondoltam rá, de többször elvetettem... erre ma jelent meg a hír...

Lehet, hogy csak szórakozásból robbantott(?). A repeszhatás megfigyelése is erre utalhat.

Még filmet is csináltak a jelenségből.

Előzmény: Az ápoló (8852)
Az ápoló Creative Commons License 2017.01.17 0 0 8852

Elvileg az átadó személyazonosítást kér. Vagy kér, vagy nem.

Többször vettem át, sőt a párom is,helyettem,  és elég volt a csomag címzettje, megnevezése. Fizettem és jobbra el..................

A pick-pack pontos meg amnéziás:)

Előzmény: Törölt nick (8851)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.17 0 0 8851

Bárki átveheti a csomagot Ön helyett is, ha tudja a csomagcímkén feltüntetett nevet, vagy rendelési azonosítót, és Ön megbízik az átvevőben. A csomag átadásakor az átvevőnek igazolnia kell magát, és az átvevő neve, valamint az azonosító okmány típusa / száma az átvételi bizonylaton rögzítésre kerül. Írásos meghatalmazást az üzlet esetenként kérhet.

Ha így csinálta, nagyon amatőr volt.

Előzmény: Az ápoló (8850)
Az ápoló Creative Commons License 2017.01.17 0 0 8850

Van itt pár felvetés, ami érdekes................

Ha pick-pack ponton veszi át, arról visszajelzést kap a delikvens, és abból minden, a csomagra vonatkozó információ tudható. Elvileg az átadó személyazonosítást kér. Vagy kér, vagy nem.

Előzmény: Törölt nick (8847)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.17 0 0 8849

Itt már egy kólásdoboz is szépen fókuszált... gondolom, ott gyengébb volt az oldala. (1:10-nél)

Előzmény: macmester (8846)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.17 0 0 8848

(Semmi közöm Drónos Mihályhoz.)

Előzmény: macmester (8833)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.17 0 0 8847

Továbbra sem tudni, hogy a garázskapu nyitót (távirányítóval), amelyet P. László e-mail címével rendeltek meg egy internetes üzletből, ki és hol vette át? Kinek az aláírása szerepel az átvételi elismervényen? A bűnügyi portál információja szerint úgynevezett „Pick-pack” csomagátvételi ponton juthatott hozzá a küldeményhez az átvevő személy.

Ezt már én is kérdeztem, nem jött felelet....

macmester Creative Commons License 2017.01.17 0 0 8846

B.

miért gondolja mindenki ha egy irányba akkor az mozsár, puskacső bármi...

ha egy jól/kevésbé jól  körülhatárolható repeszzóna van az is egy irányba lásd hat (rombol/öl) pl. claymore és egyéb gyalogság elleni botlódrótos aknák

Előzmény: halkergető (8844)
halkergető Creative Commons License 2017.01.17 0 0 8845

B+, ha valaki bennünket megtámadna, a legjobb megoldás az lenne, hogy felemelt kézzel bemasírozna Mo. népe a hadifogolytáborba.

Közelharc nélkül!   ;-))

Előzmény: macmester (8829)
halkergető Creative Commons License 2017.01.17 0 0 8844

Éppen te cáfolod a vicces kedvemet!

Ha csak egyirányban, kifelé, akkor mégiscsak egy kartácsra töltött mozsár volt. Lehet persze másnak is nevezni, de a lényege ez.  ;-))

Előzmény: macmester (8828)
macmester Creative Commons License 2017.01.17 -1 0 8843

Szórakozz mással... csörgő, cumi stb.

majd ha felnőttél akkor beszélgetünk

f@szomnak jössz itt a fojtással, folyamatosan én leírtam valamit -vázoltam egy tényállást - feltettem két kérdést. 1 választ sem kaptam...

"robbanás megy arra, amerre akar." te is mehetsz.

Előzmény: Dr. Ónos Misi (8842)
Dr. Ónos Misi Creative Commons License 2017.01.17 0 1 8842

Ajajajj..... szerinted egy PET palacknak van akkora szakítószilárdsága, hogy fojtást képezzen?

Egy törtpillanat alatt kapja szét a töltet, aztán a robbanás megy arra, amerre akar.

Remélem nem vagy szakértő az ügyben....

Előzmény: macmester (8841)
macmester Creative Commons License 2017.01.17 0 0 8841

:)

irányított vagy irányított?

ki mondta hogy fojtás ha a szeg a rendőr felé néz?

egyre zavarosabb vagy, mire akarsz kilyukadni halljuk?

De addig is:

van egy henger (pl. PET palack), töltve robbanószerrel, ennek a palástjának egy "keskeny" sávjára van applikálva a repesztartó. (kb. 30-60 fokos cikket takar ki) Felrobbantod.

ha félgömb a robbanás (nagyjából, mivel szilárd felszínenen van a robbanótest) merre repülnek a repeszek

360 fokos körbe, vagy egy 90-180 fokos körcikkbe?

Ill. ha ezt sarokba rakod, hogy a sarok derékszögének felezőjével azonos irányba kifelé néz a repeszcsomag...

akkor merre is repkednek a szegek (gondolj a robbanási hullám és fal kölcsönhatására is)?

Válaszaid alapján folytathatjuk...

;)

Előzmény: Dr. Ónos Misi (8838)
macmester Creative Commons License 2017.01.17 0 0 8840

OFF:

"ha a 3 hónapot sátorban, napi 3 étkezéssel csinálod meg, akkor azokból

vond le a közmunkásnak járó bért, és máris nem olyan drága az a 3 hónapos katonaság."

te hoztad fel... + 20-30 as korosztályt emlegeted...

1 közmunkás 1 évi bére szerinte mennyire elég?

ps. a katonasághoz kell némi alap iskolázotság is, mentális és pszichés állapot, némi szociális norma...

a közmunkások java kilőve... ja és nem elég sátor + 3x kaja (max ahogy móricka elképzeli)

a többiek meg jó eséllyel elhelyezkednek, nekik k. nem hiányzik némi bohóckodás.

amúgy javaslom a sorkatonaság topicot ;)

Előzmény: Dr. Ónos Misi (8837)
macmester Creative Commons License 2017.01.17 0 0 8839

hess TROLL

Előzmény: nagyanyo5:0 (8836)
Dr. Ónos Misi Creative Commons License 2017.01.17 0 1 8838

Akkor most döntsd el:

irányított vagy irányított volt a robbanás hatásvektora?

Ha irányított volt, akkor mi volt a fojtás? Az nem fojtás, hogy a töltet és rendőrök között vannak a szegek.

Ha nem, akkor miért ment (szerinted) pont a rendőrök felé a robbanás döntő része?

Előzmény: macmester (8832)
Dr. Ónos Misi Creative Commons License 2017.01.17 0 0 8837

Kissé csúsztatva értelmezel. Nem közmunkásokból lenne a sorkatona, hanem a sok munkanélküli fiatalból, akik amúgy is sajnos közmunkások lennének. Akkor meg mindegy, hogy közmunkás címen kerülnének pénzébe az államnak vagy sorkatonaként.

Túl sok amerikai propagandát nézel. A jelenlegi konfliktusok vagy profikat, vagy motivált, megfelelően képzett, részben önkéntes "amatőr" hadsereget. Erre remek példa Szíria, Líbia vagy a kurdok.

Előzmény: macmester (8834)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2017.01.17 -2 0 8836

Pelenkásoké a viláááág:DDDDD

macmester Creative Commons License 2017.01.17 0 0 8835

psps. pont a közmunkásokból akarsz katonát nevelni? hát fene az ízlésed...

benzinnel szoktat locsolgatni a tábortüzet?

Előzmény: macmester (8834)
macmester Creative Commons License 2017.01.17 0 0 8834

ps. amúgy enyhén idealisztikus az elképzelésed... sőt nagyon... mármint a sorkatonaság kivitelézést tekintve...

Manapság a fegyveres konfliktus profikat igényel...

ha meg 2-3 hétnél tovább tart, nálunk, akkor meg tök mindegy.

Előzmény: Dr. Ónos Misi (8831)
macmester Creative Commons License 2017.01.17 0 0 8833

Tükörországhoz van szerencsém?

Előzmény: Dr. Ónos Misi (8831)
macmester Creative Commons License 2017.01.17 0 0 8832

....

A falról visszaverődő repesz sokkal jobban szóródik mint mondád...

sokkal jobban mintha a robbanásnak csak egy szegmensében lettek volna repeszképzők, azaz a henger alakú robbanótest egy adott sávjában helyezkednek el (ami kifelé néz)

+

akkor a nem falfelület (préselt falemez) is kapott volna, ill. a belső térbe is jut...

;)

Előzmény: Dr. Ónos Misi (8830)
Dr. Ónos Misi Creative Commons License 2017.01.17 0 0 8831

Itt alapjában keversz egy dolgot. én alapjában egy 3+3 hónapos sorkatonság pártján vagyok.

Nem azért, mert az mennyire férfias meg baccunk ki a fiatal srácokkal, hanem válsághelyzetben

a lakosságnak fogalma sem lesz arról, hogy fegyelmezetten, szervezetten, utasítások alapján

mit kell tennie. Ehhez jön még az, hogy háborús konfliktus esetén 1-2 hét alatt nem tudsz felkészíteni

semmilyen feladatra olyan embert, aki még nem látott sátrat, árkot, lapátot, fegyvert, fegyelmet.

A szomorú helyzet az, hogy a jelenlegi 20-30 közötti korosztály legnagyobb része még nem aludt sátorban, nem próbált pár napot a szabadban tölteni, képtelen tájékozódni a természetben.

A költségeket illetően ha a 3 hónapot sátorban, napi 3 étkezéssel csinálod meg, akkor azokból

vond le a közmunkásnak járó bért, és máris nem olyan drága az a 3 hónapos katonaság.

Előzmény: macmester (8829)
Dr. Ónos Misi Creative Commons License 2017.01.17 0 1 8830

Ezen nincs mit átgondolni.

Ha nincs fojtás, akkor a szögek minden irányban fognak repülni. Ha pont a sarokban van a töltet, akkor a fal miatt a robbanás lökéshulláma a falról "visszaverődik", és a szabad irűnyban távozik,

azaz a nyitott oldal felé. Mivel az energia nem veszhet el, gyakorlatilag a fal felerősíti a szabad irányban a robbanást. Ezért nehéz beadni azt, hogy irányított volt a robbanás akkor, ha sarokban van a töltet.

Mondjuk te magad írtad, hogy a falban nem voltak szögek és repeszek. Ez csak úgy lehet, ha egy egyik végén zárt henger vagy doboz alakú tárgyban volt a robbanóanyag. Etz sem túl bonyolult belátni.

Előzmény: macmester (8823)
macmester Creative Commons License 2017.01.17 0 0 8829

OFF:

A normális oktatás a k. drága a sorkatonaságban...

egy dolog az elmélet, másik a fizikai erőnlét, harmadik a közelharc... 

de szállás/kaja/megfelelő ruházat, felszerelés/orvos 

de megfelelő telephelyek, megfelelő kiképző állománnyal

de megfelelő haditechnika, annak ismerete és használata...

1-1 6 hónapos értelmes és hasznos alapkiképzés k. sokba kerül.

és a lakosság egy része teljesen használhatatlan sorkatonának...

aminek értelmét látom önkéntes alapon kiképezni egy tartalékos hivatásos állományt, akik időnként utánaképződnek, gyakorolnak....

sorkatonaság drága, feleslege, nem megfelelő képzettségű sereget képvisel...

ps. félsertés darabja 40K... és sok kell

Előzmény: Törölt nick (8827)
macmester Creative Commons License 2017.01.17 0 0 8828

:) vicces kedvedben vagy...

volt nagy durranás, volt jó nagy kuoac törmelék, néhány száz szög...

amire meg utaltam, befelé valahogy nem szórt a pokolgép... csak kifelé, az utca felé....

Előzmény: halkergető (8824)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.16 0 0 8827

Jobban járt volna.:( Ezért is kár volt beszüntetni a sorkatonságokat. Fél évet mindenki kibírna. Persze nem tengve-lengve, hanem normális oktatással.

Előzmény: halkergető (8826)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!