Az online hitelkártyás vásárlásnál meg kell adni a választott jelszót és az SMS-ben aktuálisan küldött kódot. De a webes felületen hatjegyű kódot kérnek, míg SMS-ben kilencjegyű érkezik... Ha csak hat jegyet adok meg, nem jó; ha mind a kilencet, az sem. Ha kérek új kódot, újra kilencjegyűt küldenek. A harmadik küldésnél (és hat/kilenc jegy bepötyögése után) pedig a tranzakciót visszautasítják. Még jó, hogy van Curve...
A lekötött betét és a napi kamatozású egyre kevesebbet ér az infláció miatt, ráadásul a 4 órás átutalás sem vonatkozik rá, 14:00 után indítva csak másnap ér oda, gagyi egy bank megtakarítások szempontjából!
Én is kaptam értesítést, a legutóbbi kivonat mellett, papír alapon. Én sem találtam infót 2021.05.05. utánra az 1%-kapcsán, de az sem kizárt, h egy az egyben eltörlik./?
Kaptam egy emailt, hogy 2021. május 5-től a Cetelem több szabályzatát, így a Hitelkártya hirdetményt is módosítja. Végigböngésztem a honlapon lévő dokumentumokat, de nem találok semmi infót arra vonatkozóan, hogy változna-e valami abban, hogy milyen vásárlások után jár az 1%-os visszatérítés? Szerintetek van változás az eddigiekhez képest?
Ha előző számlázási periódusban nem költötted el a teljes keretedet, akkor a forduló és a hónapforduló közti hitelkeret kimaxolással, majd a következő hónapban 1-e és a forduló közti kimaxolással lehet több mint a hitelkeret 1%-t kapni egy adott hónapban, de persze ez kiegyenlítődik a számlázási periódusok közt, tehát a végén valóban csak 1% lesz több ciklust nézve. Illetve, ha változik a jóváhagyott hitelkereted, akkor is elveszti a fonalat a Cetelem :)
Elég kacifántossá teszi ezt az egészet a spéci számlázási periódus.
A visszatérítés naptári hónapra jár, de az elszámolás az elszámolási időszakra van. December végén kaptál 1803 Ft jóváírást, valószínűleg ott fogyott ki az adott havi kereted. A dec 31-ei vásárlást valamiért már januárra számolta, és a többi januári vásárlással együtt 5000 Ft-ot kaptál. Legközelebb februári vásárlásokra kapsz majd visszatérítést.
A postán kívüli tétellel pont kijön a matek. (Azt lehet, hogy készpénzfelvételnek vette? Vagy arra nem jár?) Az a fura számolási trükk a Cetelemnél, hogy az elszámolási időszakot az eleve meghatátorozott időszakban (x hónap y napja és v hónap w napja között) nézik, a havi költéseket (és a visszatérítéseket) meg tárgyhónapban. Január hónapban nem lépted át a keretedet, így szerintem a 6,8e a december tárgyhónappal együtt "jön ki". De legbiztosabb, ha rákérdezel írásban az ügyfélszolgálatnál.
3.4. A kedvezmény havonta legfeljebb a Hitelkártyán engedélyezett hitelkeret mértékéig végrehajtott vásárlási tranzakciók után vehető igénybe és az elszámolás a tárgyhó első és utolsó napja között beérkezett tranzakciókra vonatkozik.
A másik, hogy a múlt évben átnéztem, hogy a kivonatokon szereplő záró egyenlegemnek az 1%-a volt a vásárlás visszatérítésének összege (az mind jól volt elszámolva!). Most nem így van, ezért vagyok kíváncsi másnak hogy működik! Előre is köszi az infókat!
Köszi, a weboldalak nem írja feltételek között, tájékoztatófüzetben vagylagosan van a netbankkal, ügyfélszolgálat 20p többmunkatársas konzultáció után beállítatta velem. Biztos, ami biztos alapon :-)
1% visszatérítésnek feltétele az SmS szolgáltatás igénylése? Úgy emlékeztem igen, de most nem láttam feltételként csak a marketing hozzájárulást, netbank használatot és e-mail megadását. Kartyacserém volt és alapbeállitásnak nem része az SMS szolgáltatas.
Persze, végül azért használ az ember hitelkártyát, hogy pénzt keressen vele. Azért a kedvezményes vásárlásoknál érdemes körülnézni, mert nem kizárt, hogy más üzletben olcsóbb az adott termék teljes áron, mint a Cetelem partnerénél a kedvezményes. A másik, hogy érdemes inkább még a havi zárás előtt visszafizetni a teljes összeget, mert akkor nincs sem zárlati díj, sem biztosítási díj. Ez esetben egyedül a kártyának van költsége, az meg bőven megtérül az 1 %-os visszatérítéseknél, az esetleges plusz kedvezmény csak hab a trortén.
Ezek alapján bár elsőre kicsit vadul hangzik - de előfordulhat hogy még jól is jár az ember ha ezeknél a kártyára járó kedvezményes vásárlásoknál ilyen hitelkártyát használ és 45 nap előtt rendezi mindig a teljes kihasznált keretet ?
Avagy van valami apróbetűs rész pl kártyahasználati díj, éves számlavezetési díj, ami el is viszi az előbbi előnyt?
(Persze továbbgondolva mindez függ attól is, hogy milyen értékű terméket vásárol vele, mert minél nagyobb az amibe kerül a kedvezményes cikk annál több a kedvezmény összeg is rajta, az meg kevésbé valószínű hogy 45 napos periódusokon belül mindig vegyen valami nagyobb értékű műszaki terméket az átlagember - bár olyan élethelyzet egy-két alkalommal igenis adódhat (pl mikor több háztartási gépet kell lecserélni, vagy valaki ki tudja várni pl új számítógép összeépítésénél hogy a drágább alkatrészeket az elszámolási fordulónapokat kivárva vásárol össze több héten/ hónapon keresztül)
Mert megveszed a többszázezres eszközt, amit lehet, hogy nem tudsz visszafizetni egyben és akkor már 1 hónap után többe kerül neked, mint amit elengedtek...