Úgy éreztem, szükség van még itt egy új fórumra amely egyik legkedveltebb gyümölcsünkkel a nemes és még nagyobb hírnévre hivatott igazi Magyar csemegeszőlővel foglalkozik.
Aki megveszi, az csere ládát ad, mert nem törjük, nem rakjuk át. Ha meg van szorulva a kereskedő mert kevesebb csereládát hozott, akkor 500forintba megy a láda, de ezt én nem szeretem, mert akkor szépen lassan elfogynak a rekeszek (egyébként is).
:-D)))
Egy ládába 10kilo megy.
Jelenleg az aktuális ár 5000ft/láda. Van aki piac elején bepróbálkozik többel, de zoldsegesek is egységesen ezen az áron veszik be a bolta, piacon kívül.
sztem inkább 5 kilós rekeszekbe rakják egy sorba, hogy késöbb már ne kelljen rakosgatni meg ne nyomódjon össze. ugyan rekeszenként veszik, de az ára kilónként van megszabva.
Az import szőlő 1400, a Pannónia és az Irsai 1000- 1200ft között van kint a zöldségesnél.
Vagy ebben a topicban csak a csemege szőlőért rajongók vannak, de igazából termelők nincsenek? Nem provokatív a kérdés, semmi szándék nincs mögötte, csak a tényszerű jelenlegi adat érdekelne, a szegedi és a pesti piacról.
Ez a virtuális világ árai valamint egy 5éves cikk.
Az érdekelne, mi egy 10es rekesz fehér vagy kék mostani ára?
Azt azért nem hiszem, mindenki csak gyűjti a millió egy különböző fajtát, de senki sem árul nagyban, hanem tonnákat ad el kilónként ahogy érik egyik a másik után.
A II. Kecskemét Csemegeszőlő konferencián és bemutatón résztvevőktől kérdezném, hogy a Kulicz László vagy Dr. Teszlák Péter előadásában volt egy piros szőlő említve, (talán) a Rezi Rosa vagy valami hasonló.
Valaki tudja-e ennek a szőlőnek a "becsületes" nevét? ;-)