Magyarország az utóbbi 30 év legintenzívebben szívatott országa" péntek, 26. október 2012
Nagyjából az elmúlt 30 évben Magyarországról 230 milliárd dollár áramlott offshore-ba, ami kétszerese annak, ami Lengyelországból. Tehát bármilyen összehasonlításban Magyarország egy főre esően, nagy valószínűséggel a világ legintenzívebb szívatott országa volt az elmúlt 30 évben, tehát valójában fejőstehén volt. A "bizonyos nem létező birodalom" Erőforrásokat szív el a perifériákról, és ezt arra fordatja, hogy az egész birodalom működőképessége fennmaradjon. Az az alapvető probléma, hogy a birodalom egyre irracionálisabban viselkedik. Bővebben az Echo Tv Háttér-kép című műsorában
Szerintem pedig - ha már demokrácia meg minden - akkor alkossunk jogot arról, hogy fizessék meg azok az IMF hiteleket akik nyilvánvalóan úgy sírnak utána.
Nem kéne összemosni a dolgokat.
Nyilván normális ember nem akar IMF hitelt, ha az nem kell.
Sőt, én elvárom a kormánytól is, ha nem kell hitel, akkor ne vegyen fel.
Ebben az esetben örömmel kell nyugtázni a sértődést és hazajönni.
De mit mondott Varga?
"Az ottlévők szerint Varga különösen kellemetlen helyzetbe kényszerült, mivel nem tudott arról, hogy az IMF-ellenes hirdetések a szervezet közgyűlésével egy időben jelennek meg. Az IMF a kampány azonnali leállítását követelte, különben a maguk részéről befejezettnek tekintik a tárgyalásokat. Varga Mihály erre úgy reagált, a hirdetésekre azért van szükség, mert így könnyebb lesz elfogadtatni a lakossággal egy esetleges hitelmegállapodást."
Persze, hogy rosszul emlékszel. De például az MNB honlapjáról le tudod tölteni visszamenőlegesen is az árfolyamokat. Ajánlom a 2009-es évet. Meglepetéééés! :-)
Ez nagyon jó ötlet! Az IMF-ellenesek persze rosszabbul fognak járni, mert értelemszerűen ők meg a piaci alapon felvett hitelek magasabb kamatait fogják fizetni, de a nemzeti büszkeség ennyit bőven megér, igaz?
Nem tudom, emlékeztek-e arra, mekkora ajvékolást csaptak a szociálisan érzékeny ballibek, amikor az alcsúti törpemessiás regnálása során az euró átlépte a bűvös 300 forintos árfolyamot. Világvége, Armageddon! Lehetőleg egyben.
És nem tudom, arra emlékeztek-e, hogy ugyanezek a szociálisan érzékeny ballibek milyen mélyen kussoltak 2009. márciusában, még a szociálisan érzékeny ballibmessiások regnálása alatt, amikor az euró a története során először lépte át a bűvös 300 forintos árfolyamot?