http://www.origo.hu/sport/jegkorong/20111218-magyarroman-himnuszbotrany-egy-csikszeredai-hokimeccsen.html Romániában alaposan felborzolta a kedélyeket, hogy az Euro Ice-hockey Challenge elnevezésű csíkszeredai jégkorongtorna pénteki román-magyar mérkőzése előtt a román válogatott - többségükben magyar nemzetiségű - tagjai némán hallgatták végig a román himnuszt, viszont a magyar csapattal együtt énekelték a magyar himnuszt, és a mérkőzés végén elénekelték a székely himnuszt is, amely spontán módon tört fel a lelátókon. - Én azt mondom, jól tették a fiúk, büszke vagyok rájuk!
És éppen olyan példát talált felhozni, ami azt igazolja, nem feltétlenül ott a hazád, ahol adót fizetsz. Dehát, nem mindenkinek az erőssége az analógiás gondolkodás. (És akkor azokról nem is beszéltünk, akik több országban is adóznak.)
Ráadásul a nyuggereknek nincs is ilyen alapon hazájuk, ha nem dolgoznak a nyugdíj mellett. Mert lehet az áfát emlegetni, de akkor a tót aki átjön tömegével vásárolni, annak meg Magyarország a hazája, mert itt is rengeteg áfát fizet? Viszont, hol marad, az ahol élek? Jobban ki kellett volna munkálnia az elméletét a jóembernek!:))
Mondj ilyeneket! Persze, ne egyet-egyet (bár akár azt is), hanem mondjuk hat szerbet, három oláhot, négy tótot! Bármelyik válogatottunkba! Ja és őshonos is legyen, nem magyarított! Mert azok ott több mint ezer éve élnek, tehát jogaik vannak.
Nem én vagyok önmegtartóztató, hanem Hiller volt az, hogy amíg szívükön izraeli zászlót viselő elvtársai kitrappoltak az ülésteremből a Székely Himnusz énekléséről, addig ő jólnevelt módon maradt, felállt, talán még énekelt is magában. Valahogy úgy érezhette magát, mint az ukrán fiú a székely csapatban, csak kapkodta a fejét, hogy hány dalt meg kell még tanulnia a beilleszkedéshez. A székely és a magyar hokisok tagjai ugyanilyen jólnevelten hallgatták végig az oláh himnuszt, aztán rázendítettek a sajátjukra, előbb az egyikre, aztán ráadásképpen a másikra is.
Majd ha a székely hokisok is elkezdik "önostorozni" a románokat, mint ahogy az izraeli zászlósok szokták a magyarokat "önostorozni", akkor ráér majd kiakadni.
A laborban lehet, hogy így van, de az élet ennél bonyolultabb, voltak például képviselők, akik izraeli zászlóval a szívükön tettek hamis esküt a magyar érdekek képviseletére. Szerintem jobb, ha mindenki büszkén vállalja a maga identitását illedelmes sunnyogás helyett.
Ha tudnád, mennyi "extra zsozsó" van egy barátságos válogatott mérkőzésben (vagy akár egy közepesen élesben), akkor nem írnál ilyen hülyeségeket. Örülnek, ha a benzinpénzt megkapják, hogy eljussanak oda, ha egyáltalán elengedik őket.