Ugyanis megveheti kint áfa nélkül és magyarországon nem kell jelentenie a NAV nak. Abban az esetben, ha a beszerzései összértéke nem éri el a 10000 EUR-t. Viszont ha kereskedelmi célból vásárol, akkor nem járhat el az eladásnál alanyi adómentesként. Tehát ha kereskedik vele akkor az áfát fel kell számolni és fizetni.
Nincs könyvelőm. Csak rátaláltam egyszer egy ilyen oldalra és elkezdtem fanáziálni, hogy majd bekopogtatok egy olyan céghez, akinek van eu-s adószáma, és megkérem, hogy had vegyek a nevükre egy fényképezőgépet :)
Tudnátok segíteni, hogy be lehet -e állítani a d800 -on azt, hogy a videó felvétel alatt automatikus éllességállítást (mint a videókameráknál).
Ha nem lehet, akkor esetleg, hogy ne akadjon meg a felvétel ha kicsit lenyomom az exponáló gombot(de nem készítek fényképet csak az éllességet állítom be vele).
Figyelek, hogy szét ne tépjetek, mert szokásom belecsapni a lecsóba!
A csúcs mondásom anno a fotóvilágon volt, amikor pontosan, mérnöki módon meghatároztam ki mekkora fotós (adja össze a tételeket számlatömbjében) , és ki mekkora fotóművész (adja össze amit a lenagyított művészfotó képeiért kapott)!
A következő lenne a kérdésem, hogy: croppos vagyis dx vázon dutok e használni full frames fx objektívet? Ha jól tudom fordítva nem működik, ezért is van di és di ll jelzéssel megkülönböztetve!?
Tudom, hogy nem tökéletes a hasonlat, de ha belegondolsz, a filmnél sem egy ezüst-halogenid kristály hordozta a pontra vonatkozó teljes színinformációt, hanem három réteg (ezt utánozza a Foveon). A Foveon alapötlete az, hogy a szilícium eltérő mélységben, különböző hullámhosszúságú színt nyel el, így lehetett a három réteget egymásra rakni. Mint mindennek, ennek is megvannak a hátrányai pl., hogy a fénynek le kell tudni hatolni a legalsó rétegbe is (piros), de ez nem valósul meg teljes mértékben, ezért a Foveon zajosodásra érzékenyebb. Szóval nem véletlen, hogy raw-ot gyárt a Sigma is a Foveonból, mert az utómunka egy jól kihegyezett célszoftverrel és erős számítógépen jobb eredményt hoz.
Muszáj neki, mivel a többi gyártó megháromszorozva ,,adja el" a pixelszámait, a Foveon sem teheti másként.
Sokan állítják, hogy a Bayer-szűrős DSLR-ek csak harmad annyi felbontásúak, mint azt állítják. Ebben a kérdésben nincs igazi konszenzus, én azt mondom, hohy nem megháromszorozva adják el a pixelszámot, mert valójában is annyi elemi érzékelő van a lapkán. Igen, de mindegyik csak egyféle színt érzékel, állítják mások. Ez így is van, de a színek nagy része kevert, nem csak pirosat, kéket vagy zöldet fotózunk. Ráadásul a geometriai pixelszám attól még meg van, tehát a lapkák annyi helyen érzékelnek és rögzítenek információt, amennyi elemi érzékelőt tartalmaznak. Ha egy elemi érzékelő nem rögzít információt, az is in formáció, egy kép részletgazdagsága szempontjából meg nem mindegy, hogy a színeket interpoláljuk vagy a pontok geometria elhelyezkedését.
Párkányban tudok egy boltot. Egyébként egy ilyen vásárlát, hogyan kell elképzelni? (nem vagyok otthon számvitelben)Ott is azt írják, hogy eu-s adószámmal rendelkezőknek csak a nettó összeget kell kifizetni. Az áfa-t kkésőbb, hogyan kell befizetni, vagy egyálatlán nem kell?
Sok külföldi ismert fotósnak olvastam a blogját, és igen nagy a száma a D600 tulajoknak közöttük. Egyszerűen nem sok értelmét látják
a D800-nak annyival több pénzért, nem egy menő stock fotós is D600-at nyúz, van akinek kettő is van.
Nem mondom, van minimális hátránya a D600-nak a D800-al szemben, de nincs olyan szitu amit egyikkel, másikkal nem lehetne megoldani.
A D4-el meg sokan csak villognak, én is látok sokszor egy fotóst aki full amatőr szinten a legmodernebb gépeket és obikat nyúzza ott ahol lakom, de ez mind parasztvakítás. akinek van látásmódja és fejlett technikai tudása egy D3100-al is brutál jó képet fog csinálni, akinek meg a kettő közül egyik sincs az a D4-el is elmehet a sunyiba.
370 ezer expó? Ez jól hangzik.. :)) (csekély 35 ezernél járok, viszont 4 hónapja van csak meg, ez alatt az idő alatt 20 ezer expót tettem bele)
Teljesen egyetértek egyébként, hogy a mostani Nikon kínálatból napi munkára leginkább használható váz az a D4, de nagyon magas az ára. Reméljük 1-2 év múlva már jobb anyagi helyzetem lesz, és nem fogom ezt mondani. Addig is éljen a D700 :)
ui, csak hogy bőszítsem a D800 tulajokat: én valószínűleg előbb vennék D600at, mint D800at. Fenének se kell 36 megapixel, 12 nekem jelen pillanatban bőven elegendő, 24 is végképp az lenne (a D4 16 mp-je meg egyenesen tökéletes) és nekem rengeteget számítana az 5.5 fps a 4-el szemben.