Sziasztok!
Igen, a Szendrő könyvben cérnázás van.
De milyen lesz a füle küllemi bírálatnál?
Uraim! A tenyésztő ne legyen érzelgős!
Nem túlélés próbát és állatvédő szerepet játszunk!
Tenyésztők vagyunk!?
Van egy kicsi(fióka). Tök jól fölneveli a dajka anya. Igen szemrevaló lesz. Külsőleg.
Felnevelődését, gyarapodását (sajnos) a dajkaanya által tudjuk mérni, vizsgálni. Ez elég becsapós!
Értitek! Nem csak küllemileg mínősítjük a nyulat! Az adatlapok által termelését is.
A felmenője által kell vizsgálni az állatot!
Nemsokára bécsi szürkéskék dajkanyulak jönnek tenyészetünkbe.
Leírom miért...-
Valójában nem vagyok híve a dajkásításnak. Teljesen ellenzem az egyszínű nyulak dajkásítását, HA TENYÉSZÁLLATOT NEVELÜNK.
Most először, három év után dajkásítottam! Kiválasztottam melyik színt hová, úgy hogy követhető. Jegyzőkönyvet vettem, hogy azonosítható legyen. Nem alomkiegyenlítést végeztem!!! Hanem nyulakat mentettem meg!
És itt jön a lényeg amit az előbb írni akartam:
Szóval jönnek a bécsi kékes szürkék Király Attilától.
Ezért:
100-120 fióka ment a levesbe, az utóbbi időben! Nagyon jó tapasztalat volt! Nem figyeltem erre korábban. Csak most, hogy látom azokat a nyulakat amik Hozzátok kerültek, hogy milyen szépek. Néztem a főtörzskönyvet. Elszomorodtam. Kevés a magyar óriás!!! Pedig nagyon szépek vannak nálam. Értitek?! 100-120 levesbe!!! Mennyi szép lehetett volna!
Major Ákos tanácsát alkalmaztam. 6-7-et hagytam az almokban. Nem bántam meg, mert így lettek szép tenyészállatok. De most el kell gondolkodnunk.
Van igény a magyar óriásra! Lesz is, akkora, hogy nem tudjuk teljesíteni. Fel kell készülnünk a közelgő népszerűségre, és egy leendő piacigényre. De nem csak erre.
Nekem év elején 120-150 tenyészállatra(!!!) volt előrendelésem. Nem hazudok! Harmadát tudtam teljesíteni.
Amíg kevés a magyar óriás addig kell a dajka anya, mert 100-120 elment!!!!!!!!!!!!!!
1 magyar óriás 1 bécsi. Fajtafenntartó tenyészetbe!
Így könnyen nyomon lehet követni. De csak jegyzőkönyvvel! Nagyon sok szép magyar óriást meg tudok menteni!
És talán a bécsivel egy hibridet ki tudunk alakítani a PIACnak megfelelőt! :-))))))))
"Monarchia íze"