Keresés

Részletes keresés

atrego Creative Commons License 2014.06.23 0 0 1681

virágzottak már  idén amiket  adtam neked?

Előzmény: anita.n (1672)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.23 0 0 1680

majg -->> majd

Előzmény: Törölt nick (1679)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.23 0 0 1679

Nyugi nyugi!

A fás száru alanya csak dajka alany. 1-2 évig tengeti az oltványt, de közben az oltvány fog uj gyökeret ereszteni és meg fog erősödni. Meg fog majg egyszer indulni, csak türelem.

Ha tűző napra tetted, akkor árnyékold egy kicsit. Ki ne száradjon!

Előzmény: Istvánné Farkas Istvánné (1678)
Istvánné Farkas Istvánné Creative Commons License 2014.06.23 0 0 1678

Fás szárút vettem, konténerest, tehát a gyökérzet nem mozdult, amikor átültettem.Elég satnya volt már akkor is, de gondoltam majd fejlődik.

Sajnos most nincs gépem, de ugyanolyan kicsi, mint mikor megvettem.Igaz a lágyszárúak sem mozdulnak már.Így kénytelen vagyok vele együtt várni!?

Előzmény: anita.n (1677)
anita.n Creative Commons License 2014.06.23 0 0 1677

Fotó kellene róla. Lágy- vagy fásszárút vettél?  Nem mindegy.

Milyennek tűnik?

A fás nehezebben tűri az átültetést, főleg tavasszal, nagy melegben. Az sem mindegy, hogy hova ültetted, jó helyre-e.

Egy lágyszárút vettem tavaly náluk, kiültettem, nem nagyon történt vele semmi, de idén 3 bimbó volt rajta, 1 virágot ki is nevelt.

Idén is vettem egy lágyszárút, kiültettem, semmi mozgolódás, de teljesen rendben van.

A fás szárúakból nem mertem venni, mert nagyon el voltak maradva a kerti tövekhez képest, mintha több hónapos késésben lettek volna. A "konténerezésről" meg ne is beszéljünk!

Előzmény: Istvánné Farkas Istvánné (1676)
Istvánné Farkas Istvánné Creative Commons License 2014.06.22 0 0 1676

Vettem az Aldiból egy szép paeoniát, át is ültettem, de nem mozdul hetek óta.

Természetes ez vagy valami baja van?

Mrs.Austin Creative Commons License 2014.06.19 0 0 1675

Köszönöm szépen! Megnézem.

Előzmény: anita.n (1674)
anita.n Creative Commons License 2014.06.19 0 0 1674

Utána néztem a méreteknek. Elvileg a felnőtt ( minimum 10 éves ) suffruticosa lesz magasabb, mint a rockii.

De a felnőtt mérethez tudni kellene a virágod nevét, mert elég nagy a szórás a fás bazsarózsák méretében. Meg sokszor annyit írnak, hogy suffruticosa, vagy csak annyit, hogy tree peony.

Nézd meg ezt az oldalt, sok hasznos infót találsz:

http://www.peonysenvy.com/peonycare.html

Előzmény: Mrs.Austin (1673)
Mrs.Austin Creative Commons License 2014.06.18 0 0 1673

Lenne egy kérdésem: Általában a suffruticosa, vagy a rockii fajták nőnek-e nagyobbra? Az Oázisban vettem őket, de csak a rockii fajta volt pontosan megnevezve (Hong Guan Yu Dai), de a két suffruticosa nem.

anita.n Creative Commons License 2014.06.06 0 0 1672

A teljes napot szeretik, úgy mint, a lágyszárúak.  Lehet, hogy 1-2 évig még nem mutatkoznak teljes szépségben, de aztán majd nem győzöd csodálni.

Az enyémek több évesek, de 2, 5 éve vannak a ( elvileg ) végső helyükön, és idén már nagyon-nagyon szép volt mindegyik itoh. A Bartzellán több, mint 20 virág, a Corán is kb annyi, pedig tavaly 1 vagy 2 volt rajta.

Tényleg kell a türelem a peóniánál, de ha egyszer végre beindulnak, onnantól minden tavasz egy új csoda.

Tudom, hogy ez olyan nyálasan hangzik, de akkorákat tud csodálkozni az ember, hogy évről-évre micsoda változások történnek egy-egy tőnél! 

Előzmény: Ranyu (1671)
Ranyu Creative Commons License 2014.06.06 0 0 1671

Köszönöm Anita! Ősszel óvatosan áttelepítem, már tudom is, hogy hova (jobban szem elé).

Előzmény: anita.n (1670)
anita.n Creative Commons License 2014.06.06 0 0 1670

Azt nem tudom, hogy a félárnyék elég-e neki. Van olyan peóniám, ami tök jól elvan a fák alatt ( főként botanikai) de van olyan, amit ki kell ültetnem a napra.

Nekem az interek full napon vannak, és tök szépek. Csak ha pont virágzáskor van nagyon égető meleg, akkor sajnos hamar elvirágoznak. De maga a növény is szép marad egészen a fagyokig.

Állítólag, ha virágzás után az ember tövig visszavágja, akkor újra kinő és kivirágzik.

De én nem merem visszavágni. Ha több tövem lenne egy fajtából, akkor egyen kipróbálnám, de így nem merem.

A Bartzellát mindenképpen ajánlom! Idén nagyon sok virág volt rajta, és szerencsére nem egy időben nyíltak ki.

Előzmény: Ranyu (1667)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.06 0 0 1669

Szia!

Nagyon szép és ez még csak a kezdet.

A héten elültettük a magnóliát hosszas várakozás után, nem nagyon erősködtem még is sikerült ahová én szerettem volna.

Van egy új szerzemányem inka liliom, egy baj van télen fagyérzékeny be kell vinni.

Dóra

Előzmény: Ranyu (1667)
Ranyu Creative Commons License 2014.06.06 0 0 1668

Visszakerestem a hozzászólásaidat, de képeket nem nagyon mutatsz, pedig úgy tűnik, lenne mit...

Előzmény: atrego (1666)
Ranyu Creative Commons License 2014.06.06 0 0 1667

Köszi Anita!:-)

Nagyon örülök, hogy már idén megmutatta magát, és az lett, amit vettem! Sajnos a Narancs Kannám piros lett.:(

Biztos, jövőre még szebb lesz. Azt nem tudom, maradhat-e félárnyékban, azt hittem, több napot kap, de egy kicsit elszámítottam magam. Vagy érdemesebb ősszel áttelepítenem.

Még gondolkodom a Bartzellán én is.

Várjuk a fotókat!:)

Előzmény: anita.n (1664)
atrego Creative Commons License 2014.06.05 0 0 1666

ilyenem van,de nem tudtam a  nevét

Előzmény: Ranyu (1663)
anita.n Creative Commons License 2014.06.05 0 0 1665

És most már lassan csak sikerül feltennem a képeket, elvileg már a számítógépen vannak....

anita.n Creative Commons License 2014.06.05 0 0 1664

Nagyon szép, és ez még csak az első virág.

A Bartzellám első évben elég kis silányka volt, de azóta.....

A Canary az én idei listámon is szerepel. Szerintem marad is, mert egész más, mint a Bartzella.

Előzmény: Ranyu (1663)
Ranyu Creative Commons License 2014.06.04 0 0 1663

Lehet, hogy még nem brilliáns, de kinyílt a Canary brillants!

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.26 0 0 1662

Szia!

Imádom a sétányrózsát is. Most látom van olyan fórum is. Majd csak kiigazodom ezen a index fórumon is.  Számító gép nem erős oldalam.  Itt is látom hogy ha tetszik egy fórum belehet jelölni kedvencnek, úgy mint egy másik fórumon.   

Pl. ezen a peónia fórumon csak peóniáról illdomos beszélni (esetleg kitílthatnak) pl. tettem fel képeket irisz stb,

vagy menjek az irisz fórumra, meg a többi fórumra?

Dóra

Előzmény: Ranyu (1661)
Ranyu Creative Commons License 2014.05.26 0 0 1661

Látom, rájöttél, hogy virágkiállításra megyek!:-) Igen színvonalas kiállítás, színvonalas árusokkal. Nem mondom, hogy olcsók, de különlegességeket is megkapsz. Nekünk, vidéki kisvárosban élőknek nagyon jó, akik már az alapfajok változatait keresik, egy helyen sok mindent megtalálunk. Beszámolok róla. Én péntek délután megyek, leírom, mit láttam, így szombat-vasárnap még be lehet iktatni.

Előzmény: Törölt nick (1660)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.26 0 0 1660

Szia!

Hiába imádom a virágokat, látod sok mindent nem tudok. Rákerestem, ezekről a virág kiállításokról nem tudtam. Te már máskor is voltál?

Gondolom sok szép minden van, az ár viszont nem szokott kedvezőbb lenni estleg sok különlegességeket látunk.

Gondolom majd beszámolsz róla.

Dóra

Előzmény: Törölt nick (1659)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.26 0 0 1659

Szia!

Fehérvárcsurgón  ott hol vásárolsz nem ismerem?

Dóra

Előzmény: Ranyu (1658)
Ranyu Creative Commons License 2014.05.26 0 0 1658

Itt jó helyük lesz, szerintem! Ismerősek ezek az ajándék ötletek!:-)

Hétvégén megyek Fehérvárcsurgóra, biztos tele lesz a csomagtartónk hazafelé...

Előzmény: Törölt nick (1654)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.25 0 0 1657

ezen a képen látszik jobb oldalt az acer ami szintén savanyú talajt szeret, most elég szépen alakul. A hortenziák is nehezen alakulnak.  Amit az idén vettem pont most ültettem be egy nagy cserépbe és cseréppel leültetem vagy sikerül vagy nem alapon.

Előzmény: Törölt nick (1656)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.25 0 0 1656

Szia !

Biztos így van, ezért már készültem rá van egy nagy adag fenyő erdőből hozott föld-fenyőtű, +egy nagy adag tőzeg, meg olvastam ki lehet bélelni a gödröt fekete fóliával.

A másik kedvencem az acer az is többszöri próbálkolkozás után maradt meg és érdekes abból akkor, mikor nagyobb pédányt vettem 2 db-t és abból most egy db már remélem véglegesen megmarad. Még megpróbálom a férjem meggyőzni oda ültessük ahová én akarom, megigérem neki körülötte levágom a füvet. (az a baja nem győzi kerülgetni a növényeimet fűnyirás közbe)

Dóra

Előzmény: Törölt nick (1655)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.25 0 0 1655

"Most vettem egy erősebb nagyobb magnóliát, már volt vagy 3 db kicsi ami nem maradt meg, remélem ez megmarad."

Nem lehet, hogy a talajod túl meszes és azért nem marad meg a magnólia?

Előzmény: Törölt nick (1650)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.25 0 0 1654

Szia !

Feltettem két képet, én ide  szeretném a magnóliát . A képen nem látszik van egy kis szint különbség, egy kis lejtő kb. a cseréptől lefelé, kb. 1 méterre  , lentre szerettem volna ültetni a magnóliát. Ami bevan jelölve tömlővel az a rész meg lágyszáru peóniával gondolnám beültetni, és téglával körbe szegélyt csinálni. A nagy fűves részt a 4 fiú unokának  marad játszani.   

Holnap lesz a szülinapom, nem vagyok nagy igényű, kérdezi a férjem milyen virágot kérek, mondom semmit csak annyit majd mikor hőmérséklet akció lesz, vigyél el tök közel van elvileg monori vagyok és türelmesen megvárod amig vásárolok.

Egyik évbe sziklakert követ kértem szülinap.

Dóra

Előzmény: Törölt nick (1653)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.25 0 0 1653

Szia!

Sok szép növényed van, a középső képen a magnólia mögött hátul az kerti hunyor, ha jól látom.

Nekem zöldes -krém szinűbe van,  most az egyik eltévedt, mert hozott virágot. Ez sokszor már a fagyos időbe is nyílik

jó korán.

Előzmény: Ranyu (1652)
Ranyu Creative Commons License 2014.05.25 0 0 1652

Nem tudom, biztos jó helye lesz-e ott. Tudom milyen problémát tus okozni növény... Igen szép méretes már most a magnóliád,és szép nagyra meg tud nőni, ha megbarátkozik a helyével. Addigra lesz tiszta levél, mire a rózsák virágoznak. Nekem olyan helyen van, hogy tavasszal itt tulipánok nyílnak, utána egy nagy diófa is árnyékot ad, ekkor bújnak elő az árnyliliomok.

Hagymásokat is közösen rendelünk, talán legjobb áron az eurobulbs adja, de végre sikerült lukon-tól beszerezni a nagymamámnál látott 'csillagvirágot'.

Elnézést, kicsit eltértünk a tárgytól. 

Előzmény: Törölt nick (1643)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!