nálam vöröses por van a rhododendronokon, nem tudom, honnan kerül rájuk. más növényen nincs, mert őket slagból locsolom kútvízzel és a levelüket is le szoktam mosni vele esténként... a rhodi kannából kap esővizet a tövéhez, várom az esőt, hogy kirakjam zuhanyoztatni, ami fent van a teraszon azt is, lemossa róla.:s
nem szaporítok neked, küldök hajtást postán, rád bízom:))
a variegata vízben kigyökerezik, az biztos, lehet, hogy ez is, csak jó sokáig bent kell felejteni:D
annabelle vízben meghal, nem lesz gyökere, most már tuti.
A mama Méryke amerikai bulldog, a papa Zsebibaba (avagy Kalauz Úr mert egyszer kilukasztotta a nagyujjamat amikor épp udvarolt és jött a vízóraleolvasó) kb 4kg-os játszótéri keverék (50% beagle) összességében foxi-baxi és a lányuk Kontyika.
A lányok már ivartalanítva vannak tekintettel a Kalauz Úrra.
A medencéből naponta porszívóztam ki a homokot, sárga homokot!!
Itt kemény agyag van, azt csak a déli szél hozhatta a sivatag felől.
Láttam eleget, hidd el, és a felső légkörben eljön idáig is, sajnos. Olyan, mint a púder, beeszi magát mindenhova.
Gondolkodtam rajta, miért ilyen az enyém. Déli lejtő, szomszéd nincs, mármint ház, fák kicsik, inkább kimondott szőlőhegy. Úgy nyargal itt a szél, hogy csak na!
Egyébként kezdenek újra jönni a zöld levelek, éppen szembe jutott, tavaly is így jártam egy hétvégén. Egy délután vitte le minden levelét a forró szél.
ezt kaptam tavaly Marianntól, gyönyörű kék volt, hát ennyit sikerült kihozni belőle, de legalább nem rózsaszín, hanem lila:)
hófehérke is szétfő a napon, viszont ő akkora leveleket kezdett hozni, nem hazudok, 25 centisek... nagoyn megindult, mondjuk a legtöbb szintén... ha nem fagynak el, jövőre már jó nagyok lesznek:)
ez hoz most virágot, majd holnap lefotózom... csak nem lesz vihar az éjjel... itt még csak nem is esett:(((
a vanille a fasorban sincs a limelight erős, felfelé törő száraihoz képest, annak olyan szépen felfelé állnak a virágai... ez meg... elfekszik nekem teljesen.
lehet, meg fogom metszeni, hátha hajlandó felfelé is nőni végre:s
mondjuk óriási virágai vannak, nem bírja el a súlyukat... de ez azért szerintem csak nincs rendben így...
Én is levágok mindent,ha már nem tetszik,vagy nem akarom,hogy magot hozzon. Végül is,dísznek tartjuk a virágokat,fontos,hogy jól mutasson. Most elég sokat kell csípkedni a növényeket,hamar elvirágzik minden.
csináltam most este locsolás előtt képeket, majd holnap felrakom...
az a macro fantasztikus, és nagyon jól bírja ezt az időt is, látszik rajta, hogy már nagy bokor, nyilván a gyökérzete is ennek megfelelő, könnyebben átvészeli ezt a hőséget is.
az enyémekről levagdostam egy csomó virágot, úgyis tönkrementek már ebben a hőségben, meg a nagy napsütésben, ami azóta éri őket, hogy kivettük előlük a nagy tuját... ne a régi virágokon erőlködjenek locsoláskor, hogy azokat felturbózzák, gyúrjanak inkább a hajtásokra, többet ér ebben az időben, úgy gondolom.