Remélem sikerül azoknak segíteni akinek szüksége lenne valami fontos magra dugványra és szívesen küldenének valami hasonlót viszonzásul. Sok sikert.
Térkép=
A csereberemap@gmail.com címre bárki megírhatja nevét, címét és felkerül, vagy le ha azt kéri. Aki kéri a felkerülését az arról az emailcímről írjon, ami az indexes email címe!
Nem kell valakinek rózsaszín virágú dísz szamóca? Termést csak elhanyagolható mennyiséget és nagyon aprót hoz, talajtakaró dísznövény. Gödöllőn, vagy reggel 3/4 8-kor és du. 1/4 4-kor a Keleti pályaudvaron és napközben a Lehel téren átvehető.
Benőtt a fóliába, ott nagyon útban, éppen szedem ki, és sajnálom kidobni.
Az üvegházban maradtak, óriásira nöttek, annyira, hogy vissza kellett vágni öket. de ennek ellenére csak szeptemberben kezdtek teremni. Összel visszavágtam, télre meg kiástam és bevittem a teraszra, de még nem tudom, élnek-e.
Majd átnézem, lesz-e nélkülözhető egyéb palántám. Pár darab paradicsom biztosan (a Ferline F1-ből pl., ez elég ellenálló, nem túl bőlevű, átlagos ízű, de nem savas, mi szeretjük, Gardener's Delight is valószínűleg, ha tényleg az az, ami magától kelt a használt virágföldből), kérdés, hogy a fajta meg fog-e felelni. Az egész szükségletedet valószínűleg nem fogja fedezni, mert most hősiesen kidobtam minden fölösleges kicsírázott magot.
Nekem mindig már első nyáron terem. Tavaly Neked is termett, amit adtam, nem?
A tavalyi nagyobb gyümölcsű volt, az Őrségből származott a magja. Az idén abból vetettem, amit még Münchenből hozott a férjem, egy sült csülök mellett volt dekoráció. Ez a kisebb talán jobb ízű. Az őrségieknek van mind a kettő, szerintük is.
No mindegy, majd meglátjuk. Ha kell, és csak később tudunk találkozni, addig beteszem nagyobb cserépbe. Én csak májusban ültetem ki, akkor osztom el a készletet magunk, az állatorvosék és közted.
A sárga cannát eltudom küldeni postán. Már most el lehet ültetni cserépbe, mire április végén ki lehet ültetni, már hajtani fog. Ha akarod elültetem én, és majd ha hazajössz találkozunk.
Nagyon köszönöm a kedvességed, remélem ez idén se lesz másképp és tudok majd ajándékozni ezt azt a rászorulóknak. sajnos azonban elfoglaltságom miatt idén csak április elején megyek Magyarországra, és akkor tudom fölmérni a csereterepet is. Remélem a Cannáknak akkor még nem késö; örülnék, ha félretennél nekem néhányat. Alternativ szívesen megadom édesanyám címét, ahova postázni lehet, ill. megkérhetem, hogy küldjön fölbélyegzett borítékot nekik.
Keresek fiatal(min. ceruza vastag) gyümölcsfa csemetéket(alanyokat) amik magról keltek, mert szeretnél oltani. 20-30 alma, 3-4 körte, 10-20 szilva vagy kajszi kéne körülbelül. Budapesten és Polgárdi közelében tudnék érte menni, cserét megbeszéljük.
Érdeklődöm, hogy van-e valakinek felesleges torma szaporítóanyaga? Max. 10 szál kellene; nem baj, ha vékony, csak minél hosszabb legyen. Beszerzési ötletnek is örülök…
Fuji alma oltóveszőt keresek, mert oltványt sehol nem kapok, ha valakinek lenne és adna is legalább egy veszőt azt meg köszöném. Továbbá még keresek red globe szőlő veszőt mivel sajnos az enyém kiveszett.