Sziasztok! Szert tettem egy skyteam gorilla 50ccm-s motorra. Ez tényleg ennyire harmatgyenge? Kb 40 km a vége, 4. sebességet nem is birok kapcsolni, semmi teljesítménye. Előzőleg egy daytona 150 ccm-s blokk volt benne, azzal frankón ment :-) nyilván nem várom el ezt a teljesítményt egy ötvenes blokktól na de akkor is. Érdemes vele foglalkozni (tunning, másik karbi, vagy nem tudom mi), hogy mondjuk tudjon 50km/h-t és ne fél óra alatt gyorsuljon idáig vagy felejtős? Hol mennyiért lehetne venni egy nagyobb 125-150 ccm-s blokkot ami nem hullik szét 2 hét alatt? Vagy csere egyeztetéssel esetleg az én néhány km-s szinte vadi új önindítós blokkomra? (A képen még a nagyobb blokkal van).
Pár éve három robogómat tette használhatatlanná.Én is télire raktam bele.Két motornak cserélni kellett a karburátorát(felújíthatatlan lett),plusz az összes benzincsövet szétmarta.Evvel az új benzinnel és spurival egy iszapos kicsapódás lett a teljes üzemanyag rendszerben.Még a réz karbialkatrészeket is felmarta.
Gratulálok az ujj járgányodhoz......jó egészséget ,és szép időt hozzá......alkatrész meg mindig van csak jó helyen kell keresni...... ha valami kell ,dobj egy emailt privátban ,és segítek.....
Köszi. Időközben meg is rendeltem,holnap megkapom.
Az ami az üzemanyagot illeti a hazai Spurit hasznàlom
bő 10 éve minden jàrművemhez. Fűnyíróm is 2. ràntàsra
indul mindig tavasszal.Egyébként a szó klasszikus értelmében eltenni nem tettem el egyik motoromat sem,szàraz enyhébb időben mindig megjàrattam egy rövid körrel.
Ami magát a blokkot illeti, lehet, hogy nem érdemes sokat izmozni, ha valami mechanikai gebac van vele. Komplett csájna blokkot 60 alatt lehet kapni újonnan. A többi külső himbilimbi meg sanszos, hogy ugyanaz, mint a többi "licensz" motorocskáé.
Amire viszont feltétlen ügyelj, az a téliesítés. Ellentétben a régi, kétütemű gyakorlattal ezeknél üzemanyag-szárazon kell eltenni a gépest. Tank, karbi kiürítve, kiszárítva. Máskülönben a derágajó környezetbarát E10-es benya szétrohasztja mindkettőt.
Általános dolgokat:lánc,fogaskerék lehet venni motoros boltokban.
De,ha valami speciális kell, pl. világítás kapcsoló,kipufogó,felni vagy akár csak egy indexbúra azt hol és mennyiért fogsz hozzá venni? Úgy látom az eu-ban csak nálunk árulják az rx9-et és csak hasonlít a Honda Benlyre.
Volt Mex motorom, megszűnt a forgalmazó és az alkatrész ellátása is...