Keresés

Részletes keresés

Shiro Creative Commons License 2010.01.06 0 0 3638
Nálunk a csajszi tavalyelőtt karácsonyfa volt. A ruhát én varrtam zöld legolcsóbb vászonból és tüllből. Egy kép díszek nélkül és "feldíszítve". Alatta barna harisnyanadrág és barna hosszúujjú felső volt. A jelmez két részből állt így ki tudott bújni a szoknyából (gumis a dereka), hogy WCre tudjon menni. A fején még volt egy csúcsos süveg, tetején csillogó csillaggal.
A díszek flitterek voltak, meg olyan kisebb méretű, könnyű, műanyag karácsonfadíszek, amik nem húzták le a ruhát.

Előzmény: noaaa (3633)
mercedes1111 Creative Commons License 2010.01.06 0 0 3637
Tapasztalt anyukák (apukák) egy kérdés:
Mennyire érdemes márkás tolltartót venni egy elsősnek? Úgy értem, tartósabb a Herlitz v. más márka, mint a nóném, olcsóbb? A Jánynak anyósom hozott egyet Németországból, év elején, sztem vmi olcsóbb cucc volt, nincs márkája, és kb. 2 hét után tönkrement : ( kiszakadt (azóta több helyen is) belül, ahogy tolja vissza ceruzákat a helyére, ott, és megígértem a jánynak h kap egy újat félévkor (tul.képp használható még, csak ronda.)
mercedes1111 Creative Commons License 2010.01.06 0 0 3636
Én egyszer öcsém ált. iskolájában láttam egy jót (meg is nyerte a versenyt): spenót tükörtojással. Egy zöld lebernyeg, köpeny volt a gyereken, a fején egy fehér karimájú, sárga közepű kalap : )
Zimizumi Creative Commons License 2010.01.06 0 0 3635
nekem tavaly a kedvencem a strucc volt: egy seprűnyélen volt a strucc feje, a kölök meg barna ruhában volt, és amikor jelenése volt, csak simán lehajolt (picit összegömbölyödött) kinyújtotta a seprűnyelet. lehet persze tollakkal is feldobni az összeképet, de így is egyszerűen nagyszerű volt.
Babco Creative Commons License 2010.01.06 0 0 3634

A napokban felhoztam ezt a topicot, de még nem nagyon pörög:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9030232

Ott írtam a katica jelmezről, szerintem az nagyon aranyos.

Már mi is elkezdtünk beszélgetni a farsangról a csajokkal, hogy kezdjünk ötleteket gyűjteni. Viszont kijelentettem, hogy mivel februárban van farsang és nem a riói karneválra készülünk, hogy egy szál tangában szambázzunk a főutcán a 40 fokban, a jelmezük kizárólag olyan lehet amihez tartozik nadrág vagy harisnya és hosszú ujjú felső.

Tavaly még  belementem abba, hogy a nagynak kerti tündér jelmeze legyen a Csingilingből, amihez ujjatlan felső és rövid szoknyácska tartozott, persze harisnya nélkül. Viszont mivel pont aznap reggel hányt, így végül nem vehetett részt a farsangon, lehet hogy megúsztunk egy tüdőgyulladást... Úgyhogy tanultam a hibámból, ezt még egyszer nem engedem. 

A másik amit mondtam nekik, hogy a jelmezük legyen kényelmes, amiben hosszabb időt is el tudnak tölteni. Tavaly az oviban az egyik kiscsoportos gyereknek Spongya Bob jelmeze volt, dobozból. Látszott, hogy bár házilag készült, de profi minőségben, le a kalappal az előtt aki ezt alkotta. De elgondolkodtam, hogy vajon a kisfiú hány percig viselte a dobozt, amiben konkrétan leülni sem tudott...

noaaa Creative Commons License 2010.01.06 0 0 3633

Sziasztok!

Tavaly, midőn a buli előtti utolsó éjszaka görnyedtem a varrógép felett, elhatároztam, hogy idén időben fogok a farsangra gondolni... :-DDD

Igazából ötleteket szeretnék olyan jelmezre, ami eredeti, házilag elkészíthető, de azért nem olyan elcsépelt, mint a Túrórudi vagy a zsákbamacska. Hátha van valakinek valamilyen tavaly már bevált tuti tippje... (Nekem pl. nagyon tetszett az egyik osztálytárs jelmeze: tarisznyarák: ráknak öltözött, az oldalán egy tarisznyával... valami ilyesmi lenne jó...)

noaaa Creative Commons License 2009.12.24 0 0 3632
Szeretettel kívánok minden fórumozónak áldott ünnepeket!!!
noaaa Creative Commons License 2009.12.22 0 0 3631
Amennyire én tudom, igazából nincs olyan kategória a közoktatásban, hogy "síszünet". .-). Ama bizonyos 5 napot szokták egyes iskolaigazgatók összespórolni és egyben kiadni síszünet néven. Nálunk egy-két nap van ilyen címszóval, de ha valaki akkor megy el, amikor az iskola sítábora is van, akkor nem hánytorgatják fel a dolgot. :-) A mi sulinkban az 5 napot úgy adják ki, hogy a szünetek szoktak egy-egy nappal előbb kezdődni, plusz ez az 1-2 nap "síszünet". Most például pénteken volt az utolsó tanítási nap, szombaton egyáltalán nem kellett menni, karácsonyozás fedőnévvel sem. :-)
Előzmény: piglet (3615)
Feketecseresznye Creative Commons License 2009.12.22 0 0 3630

Ma kiderült, hogy nálunk is volt felmérő. Vártam a fiamra, amikor az egyik anyuka megkérdezte, milyen lett a gyerekem magyar felmérője. Mondom, micsoda?? Hát, a múlt héten írtak, az ő gyereke ezen stresszelt. Igen? Az enyém meg elfelejtett szólni róla.:) Ma megtaláltam a tájékoztató füzetben: kiváló, csillag, és a felmérő is előkerült:100%, 40-ből 40 pont. Mondtam is a fiamnak, hogy édesem, hát meg se mutattad? Olyan büszke vagyok rád, nem is mondtad, hogy felmérőt írtatok. Gyerek: igen? felmérő? csak meg kellett csinálni és kész, nem volt nehéz.

Amúgy tényleg tök jó, hogy nem szólt róla előre nekem.:))

Emőke1 Creative Commons License 2009.12.21 0 0 3623
És ha végiggondolom milyen sokára lesz április. Na ez egy húzós etap lesz januártól, félévvel meg ilyenek. Akkor milyen fáradtak lesznek. Meg ti is.
Előzmény: bokor (3620)
krinyi Creative Commons License 2009.12.21 0 0 3621
Az én gyerekem már 4-es, de a mai napig attól kapok frászt, amikor azzal jön haza, hogy azért kapott ... -t (ide írhatnék 3-st vagy más rossz jegyet), mert X idő alatt (pl. 2 perc) kellett megoldani/leírni stb. ezt és ezt... Most legutóbb pl. matekfeladatot. Jó fejű a gyerek és alapos, de semmiképp sem gyors és ezekben a feladatokban, amiket időre kell elkészíteni, sohasem remekel. És ilyenkor elkönyveli: nem tudta... Szerintem, egyébként, már akkor leblokkol, amikor kiderül, hogy ez most időre megy. Van itt köztünk pedagógus, megkérdezem: mi a hasznuk az ilyen feladatoknak?
Előzmény: Gabiiiiii (3596)
bokor Creative Commons License 2009.12.21 0 0 3620

Nem, nem normális, basszus, aki kitalálta, az üljön bent estig :-((

Én most már a holnapot kibírom, kilencre megyünk, osztálykarácsony, aztán kis éneklés, aztán a kollégákkal egy kis örömködés, és irány haza. De a gyerekek már kivannak rendesen :-(

Előzmény: Emőke1 (3616)
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2009.12.21 0 0 3619
Hát én leszarom, hogy örülnek e neki, csak a gyerekkel ne érzékeltessék. Persze, hogy nem örülnek, emberek ők is, de evvan.
Előzmény: Babco (3618)
Babco Creative Commons License 2009.12.21 0 0 3618
Van nálunk is nyáron az 5 hetes szünet alatt annak aki kéri, de már a többi 1,5 hónapért sem örülnek, ha visszük.
Előzmény: AliceCsodaországban01 (3617)
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2009.12.21 0 0 3617
Én nem értem, nálunk mindig van ügyeletes ovoda, ahová ömlesztve berakják azokat a gyerekeket, akiknek a szülei ne tudják megoldani. Jó, hát tényleg nem ideális ez a gyereknek, de azért talán kibírja.
Előzmény: Babco (3612)
Emőke1 Creative Commons License 2009.12.21 0 0 3616
Kitartás kolléga, már csak egy nap. Vagyis csak fél:)))Ámbár van olyan suli, ahol holnap du. 5-kor van fogadóóra.
Noormális????????????
Előzmény: bokor (3614)
piglet Creative Commons License 2009.12.21 0 0 3615
Síszünet csak a középiskolákban van, nem?
Legalábbis nálunk nincs. És az az 5 nap is kissé rejtélyesen tűnik el minden évben.
Előzmény: bokor (3614)
bokor Creative Commons License 2009.12.21 0 0 3614

Ez egy örök rejtély, soha nem fog kiderülni, már tavaly is ledolgoztuk, akkor sem értettem...

Előzmény: Emőke1 (3601)
Zimizumi Creative Commons License 2009.12.21 0 0 3613
nálunk lesz síszünet, és ma-holnap sem mennek a gyerekek....(azért szombaton voltak)
Előzmény: bokor (3599)
Babco Creative Commons License 2009.12.21 0 0 3612
Persze, én is megértem az óvónőket, de aki ilyenkor beviszi a gyerekét, az nem viccből viszi, hanem mert normál munkanapja van. Azt is megértem, hogy nyáron a legjobb a gyereknek otthon lenne, kirándulni anyuval-apuval, de nekem nincs 2,5 hónap szünetem.
Előzmény: villosa (3611)
villosa Creative Commons License 2009.12.21 0 0 3611
Takarékossági okból szoktak a városban ilyen időszakban egy óvodát nyitva tartani. Persze megy a papír, írjuk alá, és egyedül én kértem hivatalosan, nemhivatalosan még egy szülőről tudok, akinek nincs nagymama és kérte volna, ha nem szégyellte volna. Így vitte magával a gyereket vizsgára valamelyik vidéki főiskolára. Nálunk meg a férjem vett ki a szabadságot (nekem ilyenkor nem lehet), ezzel aztán elveszett az a szabija, amit a két ünnep között szerettünk volna együtt itthon tölteni a teljes családdal.
(Egyébként pedig meg is értem az óvodákat és a vezetőiket - csak bennünket, dolgozókat érint rosszul -, hiszen a szülők egy része még vissza se ment dolgozni, (mini csoportba jár a kisfiam), csak oviba járatja a gyerekét.
Előzmény: Babco (3610)
Babco Creative Commons License 2009.12.21 0 0 3610
Mivel normál munkanap, szerintem nyitva kellett volna lenniük. Csak gondolom ment az "anyuka, ugye nem jönnek, el tudják helyezni a gyereket", aztán anyuka inkább valahogy megoldja... Ha marad pár gyerek, ott meg rábeszélik a szülőt, hogy "de anyuka, összesen hárman lesznek, próbálja már megoldani..."
Előzmény: villosa (3609)
villosa Creative Commons License 2009.12.21 0 0 3609
Csak az a baj, hogy az óvodák és bölcsik többsége mégis bezárt...
Előzmény: Shiro (3608)
Shiro Creative Commons License 2009.12.21 0 0 3608
Valószínűleg azért találták ki, mert a dolgozó szülők nem tudták volna megoldani, hogy hova tegyék szombaton a csemetét. Mert nekik viszont munkanap lenne a 24-e.

s.
Előzmény: Emőke1 (3606)
mercedes1111 Creative Commons License 2009.12.21 0 0 3607
Nemtom lesz e nálunk síszünet, lusta vagyok előkeresni a papírt, amire felírtam a szüneteket első szülőin : p de sztem nem, csak a tavaszi szünet lesz a köv., Húsvét táján. Car lehet azért karácsony előtt dolgozni... (bár az én férjem spec. 24-én dolgozik, talán 25-én is, 26 nem, 27 nem, utána 31 nem, jan. 1 igen. ő olyan munkahelyen van, h nincs hétvége, nincs karácsony, szilveszter, semmi. sztem ez carabb : ()
Emőke1 Creative Commons License 2009.12.21 0 0 3606
Tudom, de nem elképesztő??? Kinek a hülye agyában születik meg ilyen baromság, hogy téli szünet napját ledolgozatatja???
Előzmény: piglet (3604)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.12.20 0 0 3605
Pannusnak vege,viszont Tomi meg megy hetfo-kedden...
Előzmény: piglet (3604)
piglet Creative Commons License 2009.12.20 0 0 3604
Az előző tanévben pedig a január 2-át kellett "ledolgozni", azon is ki voltam akadva. Amúgy az enyimek is mennek még hétfőn-kedden.
Előzmény: Emőke1 (3601)
hodográf Creative Commons License 2009.12.20 0 0 3603
A keddet ledolgozták előre egy szombati sportnappal vagy egy hónapja, a hétfő nevelés nélküli munkanap. Szombaton voltak.
Emőke1 Creative Commons License 2009.12.20 0 0 3602
Igazd van!!! Mi úgy éltük meg, hogy először idén nem lett első a versmondón. Nem tudott a kerületin indulni. Nagyon kiakadt, erre mondtm,hogy semmi baj, vannak rossz napjai az embernek,nem úgy sikerült kész.
Előzmény: piglet (3597)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!