Keresés

Részletes keresés

FatMo Creative Commons License 2007.08.04 0 0 966
Hát ha te nem tudod mi a baj Benke Laci bácsiva, akkor súlyos gondok vannak veled is!!!
Előzmény: BobJudge (965)
BobJudge Creative Commons License 2007.08.04 0 0 965
Egészen pontosan mit tartasz "nagyon súlyos"-nak ?
Előzmény: FatMo (962)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.08.04 0 0 964

ponthu-val jó.

Illetve nem jó, de müxik

Előzmény: nemisbéka (963)
nemisbéka Creative Commons License 2007.08.04 0 0 963
Az interneten egy hibaüzenettel jelenlévő lacibácsi? :)
Előzmény: FatMo (962)
FatMo Creative Commons License 2007.08.04 0 0 962

Hú a hejszakacsok.hu tényleg nagyon súlyos. Ezt olvastátok már?

"A külföldi műsorokkal az a baj, hogy többségük rosszul vágott, az étel minősége szempontjából döntő fontosságú részeket hagynak ki belőle – mondja Benke László olimpiai bajnok mesterszakács, aki a TV2 és a Duna TV után most az ATV-n jelentkezik gasztronómiai műsorával.
Szerinte a főzőműsorban szereplőknek nem szabad elbagatellizálniuk a főzés tudományát.
Egy gasztronómiával foglalkozó műsornak elsősorban hitelesnek kell lennie – mondja Benke László olimpiai bajnok mesterszakács, akit Laci bácsiként ismert meg a tévénéző közönség. A szaklapokban is publikáló, az interneten is jelenlévő (www.lacibacsi.net) szakember szerint a főzőműsorban szereplőknek nem szabad eljátszaniuk,"

 

FatMo Creative Commons License 2007.08.04 0 0 961
Megjelent már az új Gusto? Ha igen, benne van a londoni beszámoló?
BobJudge Creative Commons License 2007.08.03 0 0 960

A fejlődést értékeljük! :)

 

Itt van még egy (jó) pár bemutatkozó szó:

 

Alulról szagolom a szakmát...
Előzmény: nagypapi51 (959)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.08.03 0 0 959

Reméljük a Mester is olvassa a topikot...

vagy valaki felhívta már a figyelmét a topik létezésére...

Gyanítom, hogy így van, mert a Lénárd cikkben tobb helyen kijavították a nevet, csak 1 Lénárt maradt. (Biztos ami biztos)

Egyelőre ennyit fed fel magáról.

Előzmény: trofimov (958)
trofimov Creative Commons License 2007.08.03 0 0 958

az ember sokszor csak előítélesen tud véleményt alkotni. mivel nem áll rendelkezésre a szükséges info. (pl. így alkotnak egymásról véleményt a népek, pedig nem ismerik személyesen a x tízmillió polgárát egy adott országnak)

 

egy szakácskönyvet persze elolvasás után kellene véleményezni, de...

 

a múltkor egy szakácskönyvet mutattak ismerőseim, melyet a címlapján (v. hátul? nem emléxem) egyik ételízesítős galaxisbajnokunk ajánlott.

 

belelapoztam, persze majd' minden  receptben ott az ételízesítő....

 

ezek után én minősítettem a könyvet (találjátok ki hogyan?), pedig el se olvastam....,

 

baj?

 

de ha már szóbajött ez a könyv, akkor érdeklődve várnám olyanok véleményét, akik olvasták.

 

persze még a szerző szakmai tapasztalataira is kíváncsi lennék, mikor hol dolgozott, külföldön, hol tanult, hol főz most, stb stb.

 

Előzmény: GPF (954)
GPF Creative Commons License 2007.08.02 0 0 957

Az OK, hogy semmit nem jelent, de mintha a hozzászólásodból az érződött volna ki, hogy a könyv csak rossz lehet, mert KL is ajánlja. Mindegy, bocs, nem akarok kötözködni, de nekem felkeltette az érdeklődésemet.

 

Szívesen meghallgatnám valaki véleményét róla. Vagy elolvasnám pár, általam nagyra tartott tartott leves receptjét.

Előzmény: Zitka (956)
Zitka Creative Commons License 2007.08.02 0 0 956
Nem a könyvet véleményeztem, hanem azt, hogy számomra pl. semmit nem jelent KL véleménye. Lehet, hogy kitünően főz, de a tévés szerepléseiből vagyok kénytelen levonni a tanulságot.
Előzmény: GPF (954)
BobJudge Creative Commons License 2007.08.02 0 0 955
Nem szép ! :)
Előzmény: GPF (954)
GPF Creative Commons License 2007.08.02 0 0 954

Nem tudom, figyelted-e, hogy KL nem azt mondta, hogy ő is haszonnal forgathatja, vagy valami ilyesmi. Ő mindent tud, de a háziasszonyoknak jó lesz. Inkább az ő hozzáállását minősíti.

 

Szép dolog a könyv ismerete nélkül előre véleményezni?

Előzmény: Zitka (953)
Zitka Creative Commons License 2007.08.02 0 0 953

Ööööööö....... KL ajánlása....ööööö....... ;-)

 

Előzmény: BobJudge (946)
trofimov Creative Commons License 2007.08.02 0 0 952

csak kérdeztem :)

 

Előzmény: BobJudge (951)
BobJudge Creative Commons License 2007.08.02 0 0 951

trofimov! Szerintem nincs neki világbajnoki, olimpiai bajnoki címe, oszkár díja, lovagi palástja. Miért is kellenek ezek a dolgok ?

 

Az időgépben nem vagyok biztos....  De ha van biztosan első kérésre kölcsön adja :)

 

Előzmény: trofimov (949)
BobJudge Creative Commons License 2007.08.02 0 0 950

Nem akar reklám lenni, esetleg javaslat egy kis szakmai olvasnivalóra. Magam is jónéven veszem ha jószándékkal hívjál fel a figyelmem olyanra ami valami miatt elkerülte azt.

Öntömjénezésnek nyomát sem találhatjuk, mivel itt szerintem senki sem azonos Brillat Chef / KGY / Kiss Gyulával :)

Előzmény: beetee (947)
trofimov Creative Commons License 2007.08.02 0 0 949

vajon van-e nekije világbajnoki, olimpiai bajnoki címe, oszkár díja, lovagi palástja?  

 

és időgépe? mert én is kipróbálnám, szívesen készítenék egy riportot mondjuk Krúdy Gyulával, és persze aláíratnám vele is a kulináris chartát.

 

nagypapi51 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 948

Köszi, de remélem nem akarod idemásolni az összes dicsőítő cikket.

Rémlik, mintha nevezett urak (élükön Brillat Chef) nem szerepelnének a Kulináris Charta aláírói közt...

Előzmény: BobJudge (946)
beetee Creative Commons License 2007.08.02 0 0 947

Nekem ez már nagyon reklámcélúnak tűnő hozzászólás....

 

Ha lesz lehetőségem, bele fogok olvasni a könyvbe, de számomra túl egyoldalúnak és öntömjénezőnek tűnik ez a sok ajánlgatás.

Előzmény: BobJudge (946)
BobJudge Creative Commons License 2007.08.02 0 0 946

Egy vélemény a Leveses könyvről a Gasztroforum-ról:

 

KISS GYULA
HEJ, SZAKÁCSOK, SZAKÁCSOK…
LEVESEK


Egy közeli – leveseket igencsak kedvelő – barátomnak kezdetben majdnem a házassága ment rá arra, hogy újdonsült felesége – finoman szólva – nem született konyhatündérnek, így elmaradtak a kedvenc levesek. Ez a történet közel tíz éves és a frigy valószínűleg nem került volna válságba, ha az asszonyka olyan hiánypótló mű birtokába jut, mint a szerző „Levesek” című szakácskönyve. Jelentős gasztronómiai gyűjteménnyel a hátam mögött nyugodtan kijelenthetem, hogy soha ilyen részletesen, lényegre törően nem írták még le 700 leves elkészítését. A könyv fő erényei közé tartozik, hogy a magyar mellett a nemzetközi konyha remekeit is bemutatja. Nem csak azt tudhatjuk meg, hogy milyen az igazi palócleves, hanem azt is, hogy miként készül az igazi ír ürügulyás, a spanyol gazpacho, a francia bouilabaisse, az orosz scsi, a lengyel szoljanka, és még hosszan sorolhatnánk. Külön foglalkozik a különleges, nem mindennapos hozzávalók – tofu, tönköly, tápióka, macesz, gersli, stb. – szakszerű adagolásával, mi több, tálalási tanácsokat is ad – egyszóval mindent megmagyaráz. Fentiek megerősítésére álljon itt két „közönségkedvenc” chef ajánlása. Kovács Lázár, RTL Receptklub: ”Gratulálok a műhöz, remélem sok főzni szerető háziasszonyhoz eljut majd.” Tóth Endre, executive chef, MTV1: „Igazi hiánypótló munka, szakmabelieknek kötelező olvasmány.”



Előzmény: nagypapi51 (945)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 945

BJ válaszolt helyettem, a honlapján kívül én többet nem tudok róla. 

Szégyen, a könyveiről is most hallok először - gyanítom magánkiadás - de ettől még lehet izgalmas.

Előzmény: trofimov (943)
BobJudge Creative Commons License 2007.08.02 0 0 944

KGY vagy Brillat Chef aláírással szoktak a saját cikkei megjelenni.

Remélhetőleg az idegen nyelvű cikkek fordításban és nem ferdítésben fognak a www.hejszakacsok.hu -n megjelenni.

Egyetértek azzal, hogy felelős a szerkesztő a weblapon megjelent anyagért még akkor is ha nem Ő az igazi szerző. Aki pedig nem tud helyesen írni, lektoráltasson :)

A "hej szakácsok,szakácsok..." egyébként a Kiss Gyula könyvsorozatának címe. Két kötete jelent meg eddig. A Levesek és a Húsok I.rész. Nem tudom, hol lehet kapni a www.hejszakacsok.hu -n biztosan megrendelhető. De elvileg kapható a könyvesboltokban is.

Előzmény: nagypapi51 (940)
trofimov Creative Commons License 2007.08.02 0 0 943

nem....

 

 

mesélj Nagypapi!!

Előzmény: nagypapi51 (942)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 942
Kiss Gyulaként többet mond?
Előzmény: trofimov (941)
trofimov Creative Commons License 2007.08.02 0 0 941

hmmm

 

honnan lehet tudni, hogy mely cikkeket írta Brillat Chef Úr? 

 

egyébként róla mit lehet tudni? ki ő? hol főz, hol főzött, hol tanult, hol sztázsolt, hol szokott még publikálni?

 

Előzmény: BobJudge (938)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 940

BobJudge, figyeld lécci az utolsó  mondatomban a szmájlit (is)!

A regisztráció nyilván automatikus, ennek ellenére nem kaptam még mindig érvényesítő emilt. A gép is csak ember...:))

Azt hiszem az mindenképpen kiolvasható a kissé dühös megjegyzésemből, hogy az inkriminált cikket nem a hejszakácsok nyakába varrom. Annyi ideje azonban mindenkinek kell legyen, hogy elolvasás nélkül ne emeljen át ilyen gyalázatot a saját lapjára, mert innentől az őt is minősíti. Ha a szakács nem tud helyesen írni, az nem bűn, csak minimum kellemetlen. Hát még, ha ő készíti az étlapot is...

Fordítás: tudod, ezek után rettegek, hogy az eddig magyarul nem publikált szakcikkeket olyanok ferdítik, mint aki a Lénárd cikket elkövette.

NP

Előzmény: BobJudge (938)
trofimov Creative Commons License 2007.08.02 0 0 939

http://hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%A9n%C3%A1rd_S%C3%A1ndor

 

itt egy kis infó Lénárd Sándorról....

 

az elmúlt négy-öt évtized "olasz" ételeit látva, nem hiszem, hogy galaxisbajnokaink ismernék a könyvét....

BobJudge Creative Commons License 2007.08.02 0 0 938

Tiszelt nagypapi!

 

Biztos vagyok benne, hogy a www.hejszakacsok.hu -n minden értékes hozzászólásnak örülni fognak. Azt, hogy nem mernek reg.kódot küldeni nem hiszem két dolog miatt: egyrészt ez egy automatizált folyamat, másrészt miért kellene félniük Öntől?

A helyesírási hibákkal kapcsolatos megjegyzésével egyetértek, de azt hiszem bocsánatos bűn lehet ez annak aki nem publikálással, hanem szakácsmesterséggel keresi a kenyerét és emellett szakmai elhivatottságból szerkeszt egy ilyen portált.  De az is nyilvánvaló, hogy aki ilyenre adja a fejét annak egyre inkább oda kell figyelnie erre is. A cikkek egy része máshonnan átvett írások. Ezeknél mindenütt meg van jelölve a forrás is. Egyre több fordítás jelenik meg az oldalon, melyek máshol magyar nyelven még nem voltak olvashatók. Én személyesen a szerkesztő (Brillat Chef) saját cikkeit szeretem, egyedit stílusuk, eredetiségük, érdekességük miatt.

Szép napot a fórumozóknak!

 

Előzmény: nagypapi51 (934)
trofimov Creative Commons License 2007.08.01 0 0 937

a kommentezők között is van ismerős :-) 

 

jó kis aszpikos-vegetás-galaxisbajnok fíling van némely cikkben. (és kommentekben) 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!