Lassan nekünk, a természetet tisztelő és védő túrázóknak (akik nem mellesleg quad-dal járnak) kell szégyenkeznünk : a saját fajtánk miatt.
http://index.hu/politika/bulvar/motbukk1119/
Önszabályozást is végrehajtunk - ha kell, és ha lesz partner benne. Na ehhez várom itten a segítségeket...
A töréspont a BAROMFEJŰEK kontra NORMÁLISOK közt feszül.
Az épeszű csak az utakat használja, vezessen az bárhol (egyébként nem tiltott helyen) az ÖKÖR meg átmegy rajta a kombájnnal, mer' hogy "buzi kvados köcsög"...
Az épeszű nem csak a hasznát lesi az erdőből, hanem törődik is vele - legyen a törődés jele tábla, ellenőr, vagy akár mint legutóbb: az olajfolyató, dögnehéz Niva , könnyű, alig 200 kilós, és lényegesen környezetbarátabb ATV re cserélése.
Aki meg drótokkal,karókkal hadakozik ember ellen, az ne merje magát a TERMÉSZET VÉDŐJÁÉNEK NEVEZNI! A természet élőlények összessége - ebbe magamat is besorolom utólagos engedelmetekkel. És embert ölni, nem kisebb bűn mint kikericsre lépni - hátha valakinek ez is új...
Ezért írtam én is födvárt - sok országos szövetség tartja ott gyűlését. Pestet eleve nem mertem írni (nekem csak 15 perccel több) de gondolom az összes vidéki háborogna, hogy 'má' megin' a Pestiek...'
Eddig ennyi, remélem sokan leszünk, sokféle hozzászólással, és nagyon jó hangulattal!
Megnéztem a videót, eléggé kemény. Biztos vagyok benne, hogy bármely rendes túrázó (magamat is ilyennek tartom) ha ilyet tapasztal, megteszi a szűkséges lépéseket. Azonban el kell gondolkodni, hogy ez csak egy egyedi partizánakció volt-e vagy a probléma súlyosbodása által válnak egyre brutálisabbá a módszerek. Jelenleg sajnos olyan világban élünk és ha belegondolok, máskor sem volt másként. Egyre égetőbb a dolog, talán elindul valami, még mielőtt meghal valaki vagy az ellentétek olyan erősek lesznek, hogy nagyon nehéz lesz bármi kompromisszumos megoldást találni. Én még nem látom annyira súlyosnak a helyzetet, látszik, hogy mindkét oldalról van kezdeményezés, mindkét táborban vannak emberek (szerencsére nem is kevesen), akik elítélik a drótfeszegető(ke)t is és a tilosban felelőtlenül száguldozókat is. Nekünk kell megtalálnunk a megoldást, mástól nem várhatunk semmit. A hatóság is eléggé vaskalapos de most egy új fázisba lépett a dolog, ezáltal ők is lépéskényszerbe kerültek.
Jó lenne, ha valamikor a közeljövőben létrejönne egy találkozó a két tábor között, azok részvételével, akik reálisan gondolkodnak, közös megoldást keresnek, együttműködésre törekszenek mert itt a fórumon sajnos a radikális, szélsőséges nézeteket képviselők miatt egyre ritkábban alakul ki értelmes beszélgetés vagy akár vita.
Ezt a hozzászólást egy listának szánom, akit érdekel egy találkozó, íratkozzon fel és kb egy hónap múlva megbeszélünk közösen egy időpontot és helyet. Úgy irtkozzatok fel, hogy ezt az egészet bemásoljátok egy hsz-be majd a végére odaírjátok a saját nicketeket majd felteszitek.
A lista:
1. mgruber 2. quadvilaga 3. kutya. 4.savage x 5. szakeee
Nekem jó Dunaföldvár, Pécstől nincs is nagyon messze és remek ott a halászlé. Bár én Budapestre gondoltam eredetileg mert ha valaki pl Nyíregyházáról szeretne jönni, akkor már nagyon messze van Dunaföldvár. Majd ha meglesz, hogy mennyien leszünk, eldöntjük, hogy hol lesz a legjobb.
Megnéztem a videót, eléggé kemény. Biztos vagyok benne, hogy bármely rendes túrázó (magamat is ilyennek tartom) ha ilyet tapasztal, megteszi a szűkséges lépéseket. Azonban el kell gondolkodni, hogy ez csak egy egyedi partizánakció volt-e vagy a probléma súlyosbodása által válnak egyre brutálisabbá a módszerek. Jelenleg sajnos olyan világban élünk és ha belegondolok, máskor sem volt másként. Egyre égetőbb a dolog, talán elindul valami, még mielőtt meghal valaki vagy az ellentétek olyan erősek lesznek, hogy nagyon nehéz lesz bármi kompromisszumos megoldást találni. Én még nem látom annyira súlyosnak a helyzetet, látszik, hogy mindkét oldalról van kezdeményezés, mindkét táborban vannak emberek (szerencsére nem is kevesen), akik elítélik a drótfeszegető(ke)t is és a tilosban felelőtlenül száguldozókat is. Nekünk kell megtalálnunk a megoldást, mástól nem várhatunk semmit. A hatóság is eléggé vaskalapos de most egy új fázisba lépett a dolog, ezáltal ők is lépéskényszerbe kerültek.
Jó lenne, ha valamikor a közeljövőben létrejönne egy találkozó a két tábor között, azok részvételével, akik reálisan gondolkodnak, közös megoldást keresnek, együttműködésre törekszenek mert itt a fórumon sajnos a radikális, szélsőséges nézeteket képviselők miatt egyre ritkábban alakul ki értelmes beszélgetés vagy akár vita.
Ezt a hozzászólást egy listának szánom, akit érdekel egy találkozó, íratkozzon fel és kb egy hónap múlva megbeszélünk közösen egy időpontot és helyet. Úgy irtkozzatok fel, hogy ezt az egészet bemásoljátok egy hsz-be majd a végére odaírjátok a saját nicketeket majd felteszitek.
Kérek mindenkit, hogy ha csatlakozik a listához, akkor az eredeti szöveget is másolja, hogy aki onnan olvassa a topikot, akkor is lássa a lista célját!
Ha javasolhatom: Dunaföldvári Halászcsárda mint Országos találkahely ? (kb. minden sarokból egyenlő távolság, kultúrált, megfelelő hangulatú/méretű hely, plusz könnyen megoldható hogy pár résztvevő "lábon" jusson oda, és így valóban szép, de ugyanakkor quaddal bejárható területeken mutassák meg hobbijukat a "kívülállóknak".)
Nekem meg abszolút közeli, de ez a legkevesebb most... :-)
Igen, úgy néz ki, nagy csetepaté lehetett itt. Bár egyáltalán nem a témához tartozik, felfigyeltem egy érdekes dologra. Hogy lehet, hogy a hozzászólások sorrendje a következő: 4624, 4625, 4632, 4631, 4638? Időutazás?