Több helyen látom az idén (bár nálam sem először fordul elő), hogy virágzik újra, úgy látszik, ez az időjárás neki kedvezett, kinyom még egy másodvirágzást.
Itt egy összefoglaló a Little Gem-ről. Különböző források más-mást írnak a levelek nagyságáról és a növekedési tempójáról. Hazai klímán a kifagyás veszélye azért fennáll. Ha ez kimenne télen, próbálkozz meg az Edith Bouge-zsal.
Egyébként tényleg gyönyörű példány, jó szemed van hozzá. Illata milyen?
Sikerült hozzájutnom egy gyönyörű, VIRÁGZÓ magnólia grandiflórához(1-2 kép). Igaz csak egy bimbó volt rajta ami most kinyílt, de nekem így is nagy élmény. Bár kicsit elverte a virágot a locsoló vízsugara.Még nem is láttam(képen sem) ilyen kis növényen virágot (kb 70 cm magas lehet).Állítólag 4-5 év mire virágot hoznak. Aki esetleg Horvátországban,Krk szigetén jár, ne hagyja ki ezt a kertészetet a D102 út mellett,Njivice és Malinska között, nagyon szép dolgok vannak. Itt sikerült hozzájutnom a növényhez nevetséges 85 kunás áron (kb 3500 ft). Little Gem fantázia nevű a növény, ismeri valaki ezt a fajtát?
Már van két grandiflorám(3-4 kép),az egyik gyönyörű terebélyes (tavaly tavasszal vettem a treemailnál-gallisoni fajta)de még egyik sem virágzott.
Szia! Bizony max 3 nap:-((Ha esik az eső akkor 1 nap. Én mindig azon izgulok,hogy hétvégére is essen egy virág.Nálam a nyaralóban van a fa.Így csak hétvégenként találkozunk:-DDDDDDD
Nálam is most virágoznak másodjára a solunagianák. Szerintem náluk ez természetes, ha jól érzik magukat. Yvett tőled kérdezném, nálam az idén virágzik először a grandi. Ami elszomorított, hogy 2 nap után csúnyán megbarnult ( megégett) a virág. A solunagianák sem túl hosszan virágoznak, de azért 2-3 nap elég kevés. Nálad is hasonlóan rövid a virágok elnyílási ideje?
Nem tudom a nevét:-( Ilyen a virága. Semmit nem csinálok velük Tavasszal szoktak kapni hosszútávú Rhododendro tápot és ennyi..A Yelow Bird is utóvirágzós nálam:-)
A bordóilének nem hiszem, hogy sok köze lehet, mivel az egy gombaölő. Egyébként ezek a bogarak szívogatják a leveleit, vagy rágják, vagy egyáltalán látszik valamilyen elváltozás a leveleken miattuk?
Hallottam már olyat, hogy valakinek sikerült már csíráztatni magokat, bár tudomásom szerint nagyon rosszul csírázik, de ha nem akarsz magot csíráztatni akkor minek benne hagyni, törd ki, legalább nem arra pazarolja az energiát.