A véleményemet fogalmazom meg, sokszor indulatosan, mert a tehetettlenség az emberből előhozza az indulatokat.
A vita során, sokszor azért élezek ki helyzeteket, hogy a látszólagos ellentmondásokat egyértelművé tegyem.
Tudod, sokan, sokféleképpen látjuk, éljük meg a helyzeteket, ami ma sajnos Mo-on egyre kilátástalanabb jövőd ad nekünk, akik itt születtünk, itt éltünk, neveltük fel a gyermekeinket, s most látjuk, hogy annyi kínlódás, szenvedés semmivé válik pártucat "agyament" esztelen randalíroása végett, s sem nekünk, sem a gyermekeinknek esélyt sem adnak mostmár.
Amiért legjobban haragszom, pofátlanúl mindezt, a demokráciára hivatkozva teszik velünk. / a jogállamot már nem is merem megemlíteni, mert ebben az országban, a jogállam nem működik, mind a mai napig /
Ezért írtam anno: msz. " ha az AB. nem állítja le ezt az esztelen országrombolást, ideigelenesen felfüggesszük a jogállamot - úgysem működik ma Mo-on - s megtisztítjuk ezt az országot végérvényesen ezektől a "parazitáktól".
Igen, a kalapból előhúzzák, van máááásik.... twistnek is igaza van. Mármint az általa idézett cikknek, Nem véletlen az, hogy időnként előhozom azokat a kérdéseket: nyereséges, vagy nyereségessé tehető, komoly emberi,- tudás,- és humán-tőkét felvonultató vállalataink, iparágaink mesterséges tönkretételét, lezüllesztését és elkótyavetyélését. A csehek ragaszkodtak az ETA porszívóhoz, a Skoda autóhoz, a románoknak szép lassan beérik a Dacia (a Logan nagy siker), a lengyelek ragaszkodtak az iparukhoz, (lám-lám a Szovjetunión kívül egyedül itt gyártották a T-72 harckocsit és ezt sem számolták fel...) Akkor, amikor a cocom-lista ellenére a Videoton, Orion és a Gamma a szovjet hadiiparnak tervezett, gyártott akkor csúcstechnológiához közeli terméketet, akkor, amikor a kereskedelem minden gazdasági nehézség ellenére nagy üzlet volt (minden panelház alagsorában éjjel-nappali élelmiszer-üzlet nyílt), akkor lövik ki a Közért vállalatokat, a közművállalatok garantált nyereséggel(!) való "elprivatizálása" a cukor,- és növényolaj-feldolgozó ipar eladása (dögöljön csak a magyar paraszt) és a sort lehetne folytatni. Sajnos. A magyar államnak egyetlen bevételi forrása maradt: az emberektől elsarcolt adó. A magyar állam ugyanolyan nincstelen, mint a társadalom 75-80 %-a. Azok, akik jól-rosszul felhívták erre a figyelmet, azok ki lettek átkozva, le lettek fasisztázva és szélsőjobboldalizva az elmúlt 17-18 évben. AZ EGÉSZ RENDSZERVÁLTÁST FELÜL KELL VIZSGÁLNI! AZ EGÉSZ PRIVATIZÁCIÓS FOLYAMATOT FELÜL KELL VIZSGÁLNI! AZ EGÉSZ ADÓSSÁG-SZOLGÁLATOT FELÜL KELL VIZSGÁLNI!
Ebben nem partner sem Ovi, sem a fidesz. Ennek a gusztustalan folyamatnak ugyanúgy haszonélvezői ők, mint a kiszes társulat, fletóval az élen.
Abban igaza van zividivi-nek, hogy a bábokat nem lehet agyoncsapni. De le lehet őket cserélni.
Vitéz János a serpenyővel mindig agyonüti a gonoszt, de a következő előadáson ugyanazt a bábút püfföli megint. A BÁBOKAT NEM LHET AGYONCSAPNI! Legfeljebb a nézőközönség hiszi, hogy az előadás alatt valami igazságszolgáltatás történt.
De a bábmester mindig tudja, hogy másnap melyik bábját honnan kell kicsomagolni.
//"....Csupán az a bajom, hogy abból a több tízmilliárd Huf-ból, amit "eltáncoltak" ebben az országban, egy ékszerdobozt lehetett volna csinálni ebből az országból, annyi munkával, amennyit dolgoztunk, s semmi látszata nincs mára. A dilettantizmus tombol mind a mai napig ebben az országban..."///
Nekem is pontosan ez a bajom. Most akkor hogyan is állunk egymással?
Én nem rád haragszom, hogy így történt. Te esetleg nekem tulajdonítod a bűnt?
A magyar gazdaságban az államháztartás hiányát alapvetően a fizetési mérleg hiánya okozza, amit az is bizonyít, hogy a rendszerváltást követően az államháztartási mérleg hiánya – mint korábban említettük – nem a kiadások indokolatlan növelésből, hanem abból alakult ki, hogy az összeomló hazai gazdaság miatt a gazdálkodó szervezetek befizetései drasztikusan csökkentek. A megoldást tehát nem a költségvetési kiadások további lefaragása, hanem a hazai gazdaság vertikumainak helyreállítása, az elvesztett piacok visszaszerzése irányában kell keresni. Ez az eddig követetthez képest gyökeresen más gazdaságpolitikát igényel.
Jó lett volna az a FIDESZ-nek ha bebizonyítja hogy az MSZP hazudott ? Azt most felejtsük el hogy amikor OVI megemlítette hogy milyen sz*r a helyzet akkor Fletó egy kézlegyintéssel intézte el a dolgot, hogy a gazdaság dübörög, a választások után majd rendbetesszük a dolgot. Ha lesz egy szabad 10 percünk... És különben is, vannak országok magasabb ATH hiánnyal. És amúgy sem akkora tragédia ez az AHT hiány, a lényeg hogy micsoda életszínvonal emelkedés volt 2002 óta, mekkora nyugdíj, reálbér, stb. növekedés volt. De ha teszem azt a FIDESZ nyeri a választásokat akkor a Fletó és bandája egy hónappal a választások után "bebizonyítja" hogy a FIDESZ ellopta az ország vagyonát, és különben is alkalmatlan a kormányzásra, elvégre két hónapja még döbörgött a gazdaság, most pedig nyakig ülünk a szarban. A sok idióta meg el is hiszi...
Látod abban tévedsz, amikor azt mondod, hogy attól, hogy ki a PFász és a KSH elnöke a Te söröd nem lesz drágább. / bizony ecsém nagyon is drágább lesz /
Emlékezz vissza, 1990-ben egy inflációspirállal értéktelenítettek el mindent, mindazt, amiért addig keményen megdolgoztunk, s most ugyanezt akarják / a VMT-karzatban, annakidején a Hankook és a Mishelin multik Magyarországi "szerepvállalásával bizonyítottam be a két gazdaságfilozófia közti külömbséget. röviden a lényeg : a Mishelin, tavaly, amikor a kormány visszatartotta a vállakozók ÁFA visszaigénylését 1 mrd Huf. KAMATMENTES hitelt biztosított a Dunántúlon a vállakozóknak, hogy átvészeljék a számukra kilátástalan helyzetet. A Hankook ügyet, ismered ugye? nos itten vagyon a külömbség.
Tudod, az valóban hülyeség volt a Köztársasági téren keresni az "emberdarálót", mert ha kicsit is nyitott szemmel jársz tapasztalni fogod, hogy az a gátlástalan , értékrend nélküli semmitmondó világ, amit itthon ez az "elit" terített számunkra, az az igazi emberdaráló / különben 89 előtt is ugyanezeket a módszereket alkalmazták, s több gyermekkori barátom is fiatalon az életével fizetett érte. annyi bűnük volt, hogy a tanúlt szakmájukat tisztességgel, becsülettel akarták a gyakorlatba alkalmazni, miután fontos, középvezetői szintre tették Őket. nos, többen is voltak, akik nem élték meg a harmincadik életévüket /
Sejted már, mi az az "emberdaráló"?
Tudod Te mit von magaután az, hogy ennyire kilátástalan helyzetbe hozták pénzügyileg az országot? No majd hamarosan, a saját bőrödön fogod érezni. / nyüszíteni fogsz, mint a "fábaszorult féreg"
A rendszerváltásnak nevezett blöff beérett. Olyannyira, hogy a társadalom nagy részének semmi köze nincs a jelenleg politikai pártok szerepét alakító "színészekhez". A volt-jelenlegi (számomra nincs különbség) nomenklatúra először beépült, majd egy részét szétverte az induló pártoknak. Mára elérte azt, hogy itt az indexen is az mszp és fidesz hívők ütik egymást, miközben, ha van is ellentét a kígyó két farka között ez maximum olyan, mint a maffia egyes részeinek területi vitái. A magyar társadalom előtt 2 út van:
a hosszabb: tudomásul veszi ennek az elitnek a kialakulását és reménykedik, hogy valamikor majd a helyére kerülnek a dolgok. a gyorsabb és radikálisabb: teljes felülvizsgálat. A rendszerváltás-adósságszolgálat-elit átmentésének szentháromságát és mindenkit valagba rúg, aki ebben bűnös volt.
A nevetséges az, amikor viktortól féltik a "demokráciát" és "jogállamiságot". Ez a színész, bár a legtehetségesebb a színpadon, semmitől nem írtózik jobban, mint a forradalom és radikalizmus gondolatától. A szindikátus ügynöke, akit az illuminátusok megbíztak azzal, hogy fogja- és fedje le a nemzeti érzelmű szavazókat!
oszt a társadalom (és gondolom te is) simán túllépett rajta. Az adófilek lemásolására gondolok. PSZÁF vezért seperc kirúgják, nehogy mán tovább morfondirozzon, hogy mik is történnek nálunk egyes bankokban. A KSH elnökének a menesztéséről már nem is szólva, hisz az már pofátlanul nyílt beismerése annak, hogy ezentúl hazugságra épülnek az országhelyzet-értékelések.
De a koznep, ami alatt ertem a nap-mint-nap robotolo, este sör, Gyozike es betelefonalos musorok törzsközönsége, nem lat ilyen osszefuggeseket
Ki a farkat erdekel es mi az a PFáSZ, és KSH elnök? Ettol a mi sörünk és kenyerunk nem lesz dragabb. Az ujsag meg kozolhetne tobb képet, mint ilyen hulyesegekrol ir. A muveltebbje aki mar játszott kompjuteren az max. tudja mi az a fájl, de hogy mi jelentosege van , hát hiszen én is arhiválom a zempé3maimat. Mert ugye nem is masolt senki semmit, da ha igen akkor is csak az archivumnak :)
Elég kevés az orszagban a hozzátok hasonlo /szélesebb látókörű ?/ ember.
Bár el vagyunk maradva az internet felhasznalasban a kornyezetunkhoz kepest, azert eleg elterjedt, de ha korbenezel a gazd. pol. forumokon szinte ugyanazokkal a nevekkel talalkozol. A szavazó tömeg nem lat a dolgok mögé, pedig ő donti el/meg/ a hatalmat.
Én is e tömegbe tartozom, talan egy kicsit a felso szintjén :) Rendszervaltaskor az SzDSz-re, '94-ben MSzP, mintha '98-ban FKgP az idén meg MSzP. Miert? Mert rendszervaltas és a fulemben szememben az SzDSz jobban nyomult valamiert.
'98-ban csak rohogtem a FehérHáz alá rejtett emberdarálon, meg a felelevenitett Köztársaság-téri kinzokamrakon.
'98 elott 1x hallgattam Torgyán tirádáit a TV szekhaz elott es azert, meg ugye a Bokros-csomag, és a Parlamentben nagyon utaltam amikor talan a pénzugyi allamtitkar /vagy ki/ gunyos mosollyal , elterulve hallgatta az ellenzeki felszolalasokat.
2004 elott felhaboritott az EzusHajo, JoszipTot és tarsai viselkedese, a 3 heti orsz.gyules, jkv. semmi a kormanyulesekrol stb.
2006-ban ugyan tudtam hogy 1kutya mindket oldal, de a Fidesz nem volt szimpatikus az elozoek miatt.
Mivel alapállásban /klasszikus/baloldali erzelmű vagyok ekkor az MSzP-re. Igen , a FIDESz elbaltazta naygon, a hulye milliardos igergetesekkel és a "rosszabbul élünk" szlogennel. Dehát kire szavazhattam volna, amikor Gyurcsány m.e. az orszag nyilvanossaga elott kijelentette, hogy semmiféle +szoritas nem lesz és kerte az úriembertől hogy vonja vissza az ezirányu kampanyat. A FIDESz a hulye kampanya miatt vesztett egy szavazot el most :)
Nem ismerte a valos helyzetet? Nem tudta volna ervekkel bebizonyitani Gyurcsanynak hogy ő hazudik?
Kellet volna oda egy iskolatabla, kréta és számok-számok és értelmes ÉRVEK!
Valaki 1 masik forumban azt mondta nekem, csak a vak nem latta, hogy csodben az ország. Tul sokat varnak el /vagy csak bambaságot a pártok/ a hetkoznapi emberektol, ugyanakkor meg az ellenzéki prominensek is hulyesegekel kampányolnak.
A póri ember a diszleteket latja es kepzettsege, tájékozottsága, kapcsolata sincs , hogy helyesen itelje meg a helyzetet választáskor.
Nagyon kivancsi leszek az önk. választas eredmenyeire.
Csupán az a bajom, hogy abból a több tízmilliárd Huf-ból, amit "eltáncoltak" ebben az országban, egy ékszerdobozt lehetett volna csinálni ebből az országból, annyi munkával, amennyit dolgoztunk, s semmi látszata nincs mára.
A dilettantizmus tombol mind a mai napig ebben az országban.
Nekik semmi nem elég, és még mindíg azt várják el, hogy "mni húzzunk bele"
Mond, a lábunk közé petróleum lámpást akasszunk, hogy éjjel is dolgozhassunk, hogy még több pénzt szórjanak el észnélkűl?
OK! Akkor maradjunk abban, hogy Te a Fideszben látsz még lehetőséget, én pedig nem.
Maradjunk abban, hogy gyermeteg módon a szabadság VÁGY hatalmi korlátozását én semmilyen kontextusban nem tartom elfogadhatónak ! Képzeld még olyan szélsőséges esetben SEM mint mondjuk a gyilkolási VÁGY!
Mert én gyermeteg módon úgy vélem hogy a VÁGY = gondolat, amikor a fejemben eljátszom annak lehetőségével, hogy szomszédom gyomrában megforgatom a bicskát, mert pl. a kutyája összetépte a kedvenc nyulamat.
Nos amíg elő nem veszem a bicsakom, addig csak a GONDOLATRENDŐRSÉG lenne képes " felismerni" eme VÁGY-amat, mert a gondolat ugyi nem látható és nem kérhető számon.
Nézd, én nem bízom a gondolatrendőrségben!
Tudom, hogy ez gyermeteg gondolkodás, mert ők valójában a demokrácia letéteményesei és csak a rossz gondolatok miatt lépnének fel a hatalom nevében. De ez bizalmi kérdés, oszt ha nékem vannak fenntartásaim, akkor nem teszek x-et annak a nevéhez, aki ezt beígérte.
Ezt azért tartottam szükségesnek kifejteni, hogy nagyobb biztonsággal legyen felmérhető hogyan viszonyulnak bizonyos kijelentésekhez a gyermeteg gondolkodású egyedek.
//Ugyan. A FIDESZ-fan nem gondolkodik. A kolomp szól és megy a vezérürü után. Ennyi.//
NEM kedves apple! Nem szabad ennyire leegyszerűsíteni a gondolkodásunkat!
Ha ugyanis a Fidesz- fan nem gondolkodik, az Mszp-fan meg helyből hülye, akkor NINCS megoldás! A hülyék mutogatnak egymásra, a vezérek meg dörzsölgetik a tenyerüket és összekacsintanak.
Értem a gondolatmeneted lényegét, de mint már észrevehetted a korábbi hsz-eimből, nem értek velük egyet. És ezért elmondtam, ahogy én látom. Nem számít, hogy süket vagy rá, mert én viszont pontosabban értem, mióta írásba foglaltam.
Semmilyen érvnek nem szántam, hogy gyermeteg szempontok alapján szavaztál. Csak megállapítottam. Kizárólag az alapján, amit írtál: Hogy szavazzak Jézusra ( ne Barrabásra) meg 20 évre, meg szabadságvágy korlátozása! OV. pedig nyíltan a választási tvények megsértésére buzdít!!!??? Hát ezek elég gyermeteg szempontok szvsz. Pláne, ha még az elhangzásuk kontextusát is figyelembe vesszük.
Szeretném, ha megértenéd gondolatmenetem LÉNYEGÉT!
Minden hatalom feszegeti a jogállamiság, demokrácia kereteit, csak nem mindegy, hogy mennyire!
Azért, mert a következő hatalom HELYBŐL a már szétfeszített keretek közül indul!
Dehogy akarja szorosabbra húzni saját hatalma kereteit, korlátait, egyre inkább tágítani igyekszik!
Önmagában még virtusnak is felfogható, hogy OV. nem jelent meg a biz. előtt ! Tényleg ENNEK nincs túl nagy jelentősége!
Csak szvsz. EZEN KERESZTÜL veztett az út oda, hogy Gy.F. kiveszi az OGY. hatásköréből az Úniós pénzek elosztását, és azt egy 3 fős általa kiválasztott baráti grémium kezébe helyezi!
No ugye MOST jönne el ellenzék ideje, hogy ezt ETIKAILAG számon kérje! ( Jogilag uis. GY. szabad kezet kapott a kormányszerkezet alakítására.)
Csakhogy ellenzék ETIKAILAG már " elvirtuskodta" hülyeségekre a saját etikai tőkéjét, HITELÉT, ezért aztán gyün a Jó reggelt MO-gal!
Mert azzal nem jöhet, hogy vannak a politikának, hatalomnak is íratlan szabályai, ha egyszer ők már az írottat is átlépték!
Teljesen félreértesz, ha azt hiszed, hogy OV. virtuskodását akarom azonos szintre hozni Gy-jével! A hülyeségre elkótyavetyélt "BECSÜLETET" kérem számon OV.-tól, mert ez akadályozza meg abban, hogy SZÁMONKÉRJE GY. azonos metódusú, de szerintem sokkal arcátlanabb virtusát!
Ha emlékezetem nem csal meg, videófelvételek készültek az akkori B.min. khmmm. szervezett bűnözéssel kapcsolatos " összeköttetéseiről"! Persze mint volt főrendőrnek lehettek ilyen kapcsolatai, csak a videó nem erre volt kehegyezve:))) ( Arnykéz u. környéke )
No és ne haragudj, de milyen ÉRVNEK szántad azt, hogy GYERMETEG módon húztam az x-et?
Nem sértődöm meg a hülyétől sem, de valami érv?
Érvek nélküli minősítés szerinted nem az érvek hiánya?
Én elnézőbb vagyok a fidesz hatalmi arroganciájával szemben, beleértve az általad felsorolt eseteket is, mert úgy ítélem meg, hogy még ezekkel együtt is jobbak, mint a ballib. Ettől függetlenül nem tartom/tartottam helyesnek a viselkedésüket, noha az impotens kekeckedésekbe torkolló alibi egyeztetések és bizottságosdik elmaradását nem érzem olyan nagy tragédiának mint te. De kétségtelen, ha ezek a demokrácia velejárói, akkor okosabb azokat nem negligálni. Elsősorban a saját szempontjukból, mert előbb-utóbb együtt járnak az önkorrekcióhoz szükséges visszacsatolások kiiktatásával. És akkor kaputt. A társadalom alakítása ugyanis annyira összetett feladat, hogy akármilyen jó is az elképzelésed, azt a legkisebb anomália is zátonyra futtathatja. És sajnos attól tartok, hogy a fidesz most épp ezen az úton rohan a vesztébe. Mert itt van például ez az újonnan indított Jó reggelt Magyarország programjuk. Bevallom, nekem nem igen tetszik, de ettől még lehet, hogy az alapkoncepció jó. De ha kiderülne, hogy még se annyira, akkor ebben a mai fideszben nem látom azt a képességet, hogy menetközben tudjon korrigálni. Ne legyen igazam. Az azonban mindenesetre biztató, hogy Tarlós távol tartja a saját kampányától a fidesz mai écesz-gébereit.
Megmondom őszintén, nagyon tanulságos volt számomra, amikor megértettem, hogy bár látod az ország meglehetősen siralmas helyzetét, és azzal is tisztába vagy, hogy ez minek és kiknek köszönhető, mégis meglehetősen gyermeteg szempontok alapján húztad be az x-et. Ne hidd, hogy hibáztatlak, sokkal inkább a fideszt, hogy nem vette figyelembe, hogy az emberek zöme hasonlóan gyermeteg alapon fog dönteni. De már koncepcionálisan is elhibázott volt a kampányuk, amit egy kicsit pluralisabb alapon még időben tudtak volna korrigálni. Sajna ez elmaradt, ami azért nagy pech, mert a tb csökkentési és vállalkozásélénkítési elképzeléseik valóban jó alternativák voltak. A csak zéró összegű játszmákban gondolkodni tudó közgazdasági szakértők buzgó köpködése ellenére is.
Mindenesetre, nem csodálkozom az utolsó mondataidon:
EZ A JOBB ÉS EZ A BAL HITELTELENNÉ VÁLT! Mást kéne kitalálni!
Sajna van egy rossz hirem. Nem válthatók le. Legfeljebb kitúrhatók. Ugyanis nem mi neveztük ki őket, hanem kivívták maguknak a poziciót. Orbán is, Gyurcsány is. Amit tehetsz, az amit máskor is csinálsz hasonló helyzetekben: Vagy választasz a piacon levő választékból, vagy nekiállsz magad. Hogy hogyan? Mint itt a polidili fórumon csinálod. Harcolsz az igazadért, de nyitott maradsz az ellenvéleményekre is. Nem vezet gyors eredményhez, de odavezet.
Ps. A Pintér belügyminiszter ügyeiről nem tudok semmit. Mik voltak?
Igen, abban, h elvesztették a választásokat. Én már akkor is azt írtam, a magyar ember rohadtul megutálta a kiskirályokat, h megmondják neki mi a jó stb. És Orbán nem tanult és ujból veszített.
Ehhez képest most egy olyan kiskirályt választottak meg amihez képest OVI a hatalom decentralizálásának és a demokráciának a megtestesítõje. Fletó nem egyszerûen kiskirály de kimondottan Sztálin kategóriájú elmebeteg csak szerencsére annyi hatalma már nincs neki, és szerencsére elég buta ahhoz hogy a maradékot is elveszítse.
//"....a magyar ember rohadtul megutálta a kiskirályokat, h megmondják neki mi a jó stb. .."//
Melyik magyar? Pontosabban a magyar társadalom melyik harmada határozza meg a tudatot? Merthogy Egyharmada pontosan ilyen társaságra szavazott.
És ezek a választott NAGYKIRÁLYOK most is megmondják, hogy mi a jó összes hülye intézkedükben. Amikor megindult a menekültáradat a legnagyob jókirály hatalma alól, olyan gyerekek érkeztek Magyarországra, akik életük során nem találkoztak még a vajaskenyérrel. Igaz, Romániának akkora már nem volt egy fillér adóssága sem. És mi az eredmény? Ma alig van kevesebb neki, mint nekünk, pedig aranybányája is van van már, Trianon óta.
Elegem van a géniuszokból!
Szeretnék már látni a egy hús-vér jókirályt a kis-és nagykirályok helyében.
Kerülöm, amennyire csak lehetséges, a személyeskedést. És valóban nem vitapartnereimben keresem ellenfeleimet. Nem gondolom, hogy bármelyik hibás.
Egy kancsalúl festett eget vetítenek elénk, és sokan abban vélik felismerni a valóságot. Evvel a dinamikusnak kikiáltott, megalomániás őrülttel úgy vagyok, mint a Kárpátok Géniuszával.
Majd elmúlik ez is.
Csak ne követelje meg senki másoktól, hogy addig is istenítsék.
1989-ben, az ország nyolvan százaléka végetakart vetni annak a hazug, embertelen, kiszámíthatattlan világnak, ami addig volt Magyarországon / többen, akik nem csak Gorenyéért mentek nyugítra látták a külömbséget a két társadalom között, s szerettünk volna valami hasonlót csinálni /
Annak a hazug, zsarnok rendszernek a kiszolgálói, mindenhol ott voltak, s szétvertek minden emberi, normális kezdeményezést / nem válogattak az eszközökben /.
Mára oda jutottunk, hogy még gátlástalanabbul, embertelenebbül akarnak kifosztani bennünket, de mostmár a "demokráciára" hivetkozva?
Mond, nem érzed ennek az abszurditását, anakronizmusát?
Nem gondoljátok, hogy elegünk van ebből, s ha nem tértek észhez / a fene sem akar a parlamentbe bohóckodni köztetek / akkor teszünk arról, hogy egyszer, s mindenkorra véget vessünk ennek?
2006-ra egyértelművé vált? hogy más esélyt nem hagytatok nekünk?!
"...meglátásom szerint a Fidesz 1998-2002 közötti hatalmi arroganciájának KIEMELKEDŐ szerepe volt..."
Igen, abban, h elvesztették a választásokat. Én már akkor is azt írtam, a magyar ember rohadtul megutálta a kiskirályokat, h megmondják neki mi a jó stb. És Orbán nem tanult és ujból veszített.
"Kérlek egyszer gondold végig..."
Ugyan. A FIDESZ-fan nem gondolkodik. A kolomp szól és megy a vezérürü után. Ennyi.
Mármint kik lennének azok a MI? Mert én csak arra emlékszem, hogy óriási örömünnepet tartott az ország, amikor Antall kivezette a Varsói szellemvonatról.
Meg arra is emlékszem, hogy a szavazás körül sem volt minden egészen rendben mennyiségileg.
Ja! Hogy a világhatalom helyi vazallusai akarták? ű
//Na most szvsz, a jobbos szisztéma legdöntőbb különbsége a baloshoz képest, hogy kiszélesíti a hatalommal alkupozicióból tárgyalni képesek körét. Akik nem csak a játékszabályok kialakításába szólhatnak bele, de a betartatásukra is jobban képesek. //
Ez elmélet? Mert a gyakorlat szerint ez nem éppen így volt! Ha emlékezetem nem csal, tán éppen 1998-2002 között nem tárgyalt a kormány az ÉT.-tel! Nem emlékszem, hogy tárgyalt volna valaki mással, az ÉT. helyett. Ha tudsz segíts ki légyszi!
// De azért te is meg vagy ám vezetve rendesen, amikor olyanokat írkálsz, hogy: A fidesz hatalmi arroganciája már-már a jogállamiság kereteit feszegeti. Itt az elmúlt 16 évben 1 olyan eset volt, amikor nyíltan szemen köpték jogállamiságot, oszt a társadalom (és gondolom te is) simán túllépett rajta. Az adófilek lemásolására gondolok. Ha jól emlékszem, nem a fidesz csinálta.//
Amikor történtek az események még a Házszabályt is elolvastam!
1998-2002 között az akkori ellenzék tán 3 ügyben kérte parlamenti vizsgálóbizottság felállítását. ( Egyik tán az oljszőkítés volt, másik kettőre nem emlékszem) Házszabály szerint ha konkrét ügyben, indoklással, x képviselő kéri FEL KELL ÁLLÍTANI a vizsg biz.-ot. Igaz ugyan, hogy ezt csak a Házszabály írta elő, melynek betartása csak a képviselőkre KÖTELEZŐ, és bünti nem jár érte, DE! - nem hozták létre a vizsg. biz.-ot! Amit meg létrehoztak ( Fkgp.?) arra Min. Elnök (1998-2002 ) többszöri meghívás ellenére SEM ment el!
Persze joggal mondhatod, hogy mi ez pl. az adófilek lemásolásához képest, és IGAZAD VAN!!!!
//Szóval, ha jobb társadalmi érdekérvényesítést szeretnél, ezekre is gondoljál, amikor választasz a mai „jobbunk” és a mai „balunk” között. //
Bár igazad lenne!
Csak tudod én a tendenciát és figyelem, az meg nagyon elkeserítő!
1990 óta MINDEN KORMÁNY átlépett egy olyan demokratikus /jogállami gátat, amelyre szívtuk a fogunkat, és amiről azt gondoltuk, hogy ez már pofátlanság.
Szvsz. ezért ( és sokkal kevésbé a gazdasági eredmények/eredménytelenségek) miatt szavaztunk egy másik oldali pártra. Csak én úgy vélem, hogy amíg a megelőző kormányok ( Antall, Horn ) ezt cspegtetve és melldöngetés nélkül, inkább pironkodva ( ha lehet ilyet mondani ) tették, addig Orbán kormánya "oszt jónapot" stílusban ránköntötte az előző kettő dupláját.
Mivel a Fidesz gazd.poljáról eltérő nézeteket olvashatunk ma már, mi itt vegyük JÓNAK mert nem tudnék vitázni az ellenkezőjéről.
Akkor mi lehetett az oka, hogy mégsem választották meg újból?
A fent leírtakon kívül, Te mit gondolsz, milyen szerepe volt pl. az akkori belügyminiszter vitatható ügyeinek ebben?
Összegezve: meglátásom szerint a Fidesz 1998-2002 közötti hatalmi arroganciájának KIEMELKEDŐ szerepe volt abban, hogy most Gyurcsány kioktathatja a gazdákat, külföldre küldheti a fiatalokat,stb, stb.
Mert az TÉNY, hogy Gyurcsány sem cicózik már a csöpögtetéssel , ha vederrel is lehet önteni.
DE !!!!!
Qrvára elegem lett 2006.-ra! Megfogadtam hogy nem fogok mszp.-re szavazni!
Gondoltam Orbán is tapasztalokat szerzett, a gazdaságot nem csinálta rosszul, mint mondta, tanultak a hibákból.
Erre mivel jönnek?
Hogy szavazzak Jézusra ( ne Barrabásra) meg 20 évre, meg szabadságvágy korlátozása! OV. pedig nyíltan a választási tvények megsértésére buzdít!!!???
Simán FÉLTEM wazze, hogy hatalomra jutnak!
Kérlek egyszer gondold végig, hogy miket jelentenek ezek a választási ígéretek!
Mert én elgondolkodtam ezek következményein is!
Lényeg: 2 rossz közül választottam a kevésbé félelmeteset!
//"...Ha kimegyek az utcara kenytelen vagyok megallapitani, hogy itthon lassan a nem szemeteles a deviancia..."//
A megapoliszok velejárója, nem a társadalom hibája. Az összes megapolisz szemetes.
Gyermekkoromban kutyák helyett még a lovak piszkították az utakat. Mégis tisztább volt a város, mint most. Parkőrök járták a tereket, hegyes botjukkal azonnal eltüntettek minden papirt és csikket. Voltak utcaseprők, akik bizony felelősek voltak területük tisztaságáért, nem úgy, mint a mai brigádok, akik közül egy seper, a többi pedig nézi. Oszt továbbmennek és senki sem ellenőrzi munkájukat. Akkor és most egyaránt közpénzen tartottak tisztaságot a városban. Kivéve talán a járdákat. Dehát a rend őre bizony felcsengette a házmestert, ha nem takarította le hajnal előtt a járdát.
//"....Folosleges idekeverned azokat, akiknek mindenuk megvan, es kurvara unjak..."//
Nem volt felesleges. Kétfelől vezet út a nihilbe, de csupán a hajláktalanokéval szoktak példálózni a "liberálisok". Én meg szeretem az egész térképet látni.
//"..a kenyes kerdesek elol inkabb a sertodottsegbe hatralsz..."//
Éspedig? Ha kisegítenél! Nem emlékszem ilyen hátrálós eseményre.