Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
Milyen bogár lehet ez? Kb 1 mm nagyságú és nem köthető semmihez, mert a lakás különböző helyein láttuk. Nem tudjuk honnan jön, de egyre többször találkozunk vele.
Sokféle bodobács van, nemcsak a verőköltő (ami egyébként rokonuk, de másik családba tartozik). A bodobácsok a poloskák egy családja, a Lygaidea család, sok fajt itt meg lehet nézni:
Köszönöm akkor várjuk a következő rész. Atkairtó sray sajnos nem tudok, de egyszer egy szlovén tulajdonú áruházban ami azóta megszűnt vásároltam egy olyan spray-t ami re ez volt írva hogy elpusztítja a kullancsokat sajnos nem őriztem meg a kiürült flakon bízva abban hogy majd veszek újat de azóta sajnos nem találtam sehol sem.
Szerintetek ha egy kullancsos területen az ember fölszed egy kullancst gondolom először a ruhára akkor ezeket a rovarölő spray al lefújva el lehet e pusztítani. Gondolok itt a légy -és szúnyogirtó spray vagy inkább a csótány és hangyairtó spray-ra.
Most,napfényben,fehér lapon csináltam még pár képet.Nagyítóval,szinte kullancs kinézetre,de ez nem kullancs,mellette a normál kis gyufaszál van,mérete miatt nagyon nehéz lefényképezni,ezek,a többször 80 C. fokon mosott pokrócból kerültek vissza,az új ágyra,és sajnos,csipkedősek,mint a szúnyog csipegetné az embert,csak a helye nem látszik.Penész,és a többi dolog nincs jelen,sajna már megviselt rendesen ez a dolog,ezért is figyelek mindent,csak az ágy körül fordultak elő.http://indafoto.hu/mzx_y
Csinálhatnál jobb felbontású képeket, akkor könnyebb rájönni, mi az, és honnan jöhet.
De egy kamra átvizsgálás, és penészkeresés lakásszerte nem áthat. Nagy valószínűséggel valamilyen élelmiszerben, vagy nedves fán, lineóleum alatt, egyéb penészedő zugban él, és onnan jön elő.
Biztos, hogy csíp, nem csak az idegeid vannak túlságosan megviselve, és már az érintésüket csípésnek érzed? Mert a lakásban élő rovarok terhesek lehetnek ugyan, de a poloskát leszámítva nem csípnek.
Az kicsit vigasztal,sajnos ez is igen szívós átok,sajnos nem látom a dolog végét,ezek a szerek,sajnos nem sok mindenre jók,amiket pedig nagyon felsztároltak ...
Sziasztok! Sajnos nem jutottam előbbre a pár napja feltett bogárral kapcsolatban,folyamatos porszívózás,fújkálás,... ,már ágyat is kidobtam,arra gondoltam abból jönnek elő ezek a akármi ... bogarak,2 nyugodt éjszaka után ma reggel apró csipkedésre riadtam,a fehér lepedőn kb. 5 darab,jóllakott vérszívó fekete poronyt sétált, nagymama nagyítóját telefon fényképező elé téve,nem a legjobb minőségű,de kivehető képet sikerült róla csinálnom,olyan forma mint a jóllakott kullancs de ez,könnyen szétnyomható,ha hozzáérek épp,már szét is nyomtam jó,ha fél milliméter a teljes hossza a legnagyobbnak,ezek,az előzőleg felrakott képeimen lévőknek lehet a csemetéi,formájuk hasonló csak ezek jóval kisebbek,ebben szeretnék tőletek segítséget kérni,hogy mik lehetnek ezek,és mi módon tudnák megszabadulni ezektől a kellemetlen parazitáktól amik már csipkednek is. Köszönöm a rám szánt időt!
Létezik olyan, hogy lapp erdeicsótány (Ectobius lapponicus), amely tud repülni. Kb. 1 cm-re nő. Mondjuk olyat még nem láttam, hogy bement volna lakásba.
Sziasztok! Képet nem tudtam csinálni, de nálunk is olyanok vannak mint FareszJazznél. Viszont mi leginkább ablak közelében találunk, tehát lehet hogy kintről jönnek be. Ránézésre én is azt mondtam, hogy csótány mert irtózatosan gyors viszont a múltkor az egyik elkezdett repülni egy másik pedig elugrott egyik helyről a másikra. Tudtommal a csótányok ilyet nem csinálnak. Ez valami speckó fajta vagy esetleg mégsem csótányról van szó? Köszönöm elöre is a választ!