z Erste Bank elemzője szerint a forintárfolyam a mostaninál gyengébb szinten fog beállni. Egyetért ezzel a Raiffaisen Bank elemzője is. Török Zoltán szerint ugyan több forgatókönyv is létezik a forint árfolyamának alakulásáról, a legvalószínűbb az, hogy 12 hónap távlatában 270 forinting gyengül az árfolyam. A forint gyengülése valószínűleg folyamatosan történik, kisebb-nagyobb megugrásokkal. Török szerint egyértelmű, hogy gyengülő pályára állt a forint – elsősorban külső piaci hatások miatt. Természetesen nem zárható ki a 250-260 forint közötti árfolyamsáv, ehhez azonban kedvező belső- és külső környezet kellene.
Nyeste Orsolya szerint jegybanki beavatkozás, vagyis kamatemelés csak akkor valószínű, ha a piacot kell megnyugtatni, vagyis ha hirtelen, jelentősen elkezd gyengülni a forint. Rendezett, folyamatos gyengülésre azonban nem valószínű, hogy kamatemeléssel reagálna a jegybank – véli a szakértő.
Intervenció azonban nem elképzelhetetlen, akár jegybanki, akár más szereplők részéről. Pénteken például a Magyar Fejlesztési Bankot látták aktivizálódni a forint védelmében a kereskedők.
KSH Várakozások felett az infláció 2006. március 14. 09:12
A fogyasztói árak az idén februárban 0,2 százalékkal nőttek az egy hónappal korábbihoz képest, és 2,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.
Az elemzők nagy bizonytalanság mellett 0 százalékos havi és 2,3 százalékos 12 havi fogyasztói árváltozást prognosztizáltak. A havi maginfláció 0 százalék volt, az éves 0,6 százalék. Az első két hónapban a fogyasztói árak átlagosan 2,6 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest. Tavaly februárban a 12 havi infláció 4,1 százalék volt, 2006 januárjában pedig 2,7 százalék.
Immáron a 265 forintos árfolyamszintet ostromolja a hazai fizetőeszköz, a gazdaságot egyelőre érdemben nem befolyásolja Védtelen marad a forint a nemzeti ünnepen Annak ellenére sem várnak alapkamat-emelést az elemzők a jövő hétfői monetáristanács-üléstől, hogy tegnap a 260-as támaszát áttörve egészen 264,4 forintig gyengült az árfolyam. Az év végéig azonban 100 bázispontos emelésre lehet számítani.
amellett tény, hogy pl. a "dupla családi pótlékkal" rosszabbul járnak a gyereküket egyedül nevelő alacsony jövedelműek, valamint a nagycsaládosok. a két legrászorultabb csoport.
Nézd, nekem egy lakossági gyűlésen három anyóka is megerősítette ezt a dolgot, és mivel az egyik elöl, a másik hátul, a harmadik középen ült, a dolog reprezentatívnak tekinthető.
Egy negyedik ismerősömről nem is beszélve, annak egy szálon lógott a nyaka és kilátszottak a tört, sárgásfehér velejű gerince mellett a mócsingos inai az Orbán-kormány alatt, majd Medgyessy alatt olcsóbb lett az az egyfajta gyógyszer, a nyakforrasztó varázsfűkivonat, és így ma boldogan hordja a fejét a helyén. Ő is reprezentatív. Most már.
Ez sajnos nagyon kevés. Érteni is kéne hozzá, az a minimum. Utána kéne a jó szándék, és a jó értékrend alapján meghatározott célok fell törekedni. De ez a mutatvány már az értékrenden megbukik.
ezt is elteszem, majd felolvasom az ismerősömnek, aki eddig az epilepsziás kisgyermekével méltányossági gyesen volt, de január 1-vel azt eltörölték, így kénytelen elmenni dolgozni, és a gyermekét intézetben tartani az állandó felügyelet szükségessége miatt.
a grafikon 5 évet mutat, ebből 4 'komcsi' év, amiben voltak persze csúcsok is, meg völgyek is. A legnagyobb csúcs meg éppen hogy abban ez egy fideszes évben van, amit beleesik a grafikonba.
A Megyó kormány regnált, mivel egy valóságban nem túl jó gazdasági állapotú országot vehettek át. Persze a felelőtlen ígéreteiket megpróbálták megtartani ez a javukra írandó. Ami nem, hogy nem tájékozódtak kellőképpen az állapotokról, vagy ha igen, akkor viszont nem ígérgetni kellett volna, hanem tájékoztatni az embereket arról, hogy amit szerettek volna adni, az sajnos nem megvalósítható ezért és ezért.
A Lopcsány kormány szerintem nem regnál, hanem issza a levét a Megyó kormány osztogatásainak, de talán náluk érzem a leginkább az összes eddigi kormány közül, hogy tényleg megpróbálnak tenni valamit. Na persze elájulva azért nem vagyok, mert ez sem túl sok.
nézd kisfiam, ahhoz hogy én nekiálljak valakivel fontos kérdésekben vitázni, ahhoz nem elég, hogy az illető tud írni. Itt és most arra reflektáltam, hogy ujjong a fidesznyik és az igazság órájának nevezi, hogy gyengül a forint. Azt hiszi a szerencsétlen, hogy lám, igaza lett.
nézd, anyukám, ha te fontos kérdésnek érzed, hogy azt mondd: a jobbosoknak minél rosszabb, annál jobb, és erről csak a nagyokkal akarsz vitázni, hát tedd azt. én csak leszögeztem azt a tényt, hogy baromságot beszélsz.
nem láttam itt egy ujjongó hozzászólást sem, bár még nem olvastam vissza 17.20-tól a topicot. maximum olyanokat, hogy rohatt komcsik, dögöjjenek meg. de ezek meg teljesen jogos hozzászólások, látva jelen helyzetet.
Miből gondolod, hogy a zseniális domhamernek nincs fogalma ezekről? Tudod, hogy ki ez a domhamer? Éppen ő az, akinek nagyonis alapos, mélyreható fogalma van pl arról, hogy "a forint miért gyengül".