Gondoltam össze kellene hozni néhány környékbeli, kellően fanatikus, amatőr természetbarát fotóst, hogy ne csak véletlen akadjunk egymásra, mint velem is történt párszor mostanában!
Nyitottam hát egy topicot!
Bízom abban, hogy összejön egy remek kis társaság, akikkel néha- néha összeülnénk (a szó szoros értelmében) egy pohár bor, sör mellett vagy esetleg közös fotózásokon egymás próbálkozásait kritizálni, tapasztalatot cserélni.
Bigma marad, amennyit kapnék érte, annyiért nem éri meg eladni. A zoom miatt sokszor jól jöhet még, ráadásul nagyon sok szép percet szerzett, szívemhez nőtt.
Veled mi újság fotózásilag? Nagyon szétszaladt tavasszal a csapat.
Semmi gond, érthető az észrevételed az élesség átmenet szempontjából. Ahol a dám áll és alatta zöldes fű van az élesebb avarral, azt a helyet a háta mögötti domboldaltól egy jópár méter széles mély árok választja el. Ergo a szarvas alatt a talaj egy jó nagy lejtés után indul el felfelé, ezért van az élességvesztés a két avaros rész között. A fával kapcsolatos "virtualitásodat" nem értem.
Messze álljon tőlem, hogy kötözködni akarjak, mert tényleg jó ez a 20D-vel készült kép.Viszont az a "homogén háttér" nekem túl homogénnek tűnik (nem látok átmenetet az élességvesztésben), arról nem is beszélve, hogy a jobbról belógó fa a mellékágával egyetemben is azt az érzést kelti bennem, hogy ez egy "picit" "virtuális":-))) ui:tulajdonképpen közel sem értek a dologhoz, lehet az észleléseim nem valósak, ha ez tényleg így van: "mea culpa"
Egy 400D nálam is bejönne, de így (több mint egy évtizede rokkant nyugdijasan és pénz nélkül) ennek is csak örülhetek:-) Különben meg imádom a régi technikát (annak ellenére, hogy már sok éve nem használom) és a nagy kedvencem még mindég ez:
Sajna csak egy kis A-620-am van, ami ugyan "majd minden" helyzetben használható, de néhol csak "durva" kompromisszumok árán. Ettől függetlenül teljesen beleszerettem és (lassan egy év után) még most is meglep, hogy mire képes, annak ellenére, hogy sokmindent hiányolok belőle:-)))
Tyű ez nem semmi, rakd fel, kíváncsi vagyok a véleményekre! A barátnőm megjósolta, hogy ahogy ismer féléven belül lesz ilyen obim :). Pedig én ellenálok amig lehet !
Reméljük nem csendesedik el, legfeljebb páratlan napokon te, párosokon én írok :) . Egyébként milyen géppel nyomod? Nekem most épp ez a kedvenc saját képem:
Hát ismét majd "hamvábahal" ez az oldal:-( Igaz, én sem túl sokat írogatok ide, dehát lássuk be: eléggé a sor végén kullogok, mind teknikai, mind tudás szempontjából és gyakran csak tágra meredt szemmel pislogok, mikoris fotózásról beszéltek. Ennek ellenére szeretem a témát és "iszom" a "titkokat", azaz csak "innám", ha lenne mit... Ettől függetlenül (vagy talán pont ezért) mozgalmasabbá tenném az oldalt néhány gyengécske (de saját) képpel. Üdv: ARTUR
Köszönjük, megkuksizgatom! Más: gondolkoztam szervezhetnénk valami találkozót, ha van rá igény. Az itteni nagy forgalomból adódóan nem biztos, de hátha. Szóval jelentkezzen aki úgy gondolja mégis, és az is akinek bükki autós behajtásra kellene engedély (mondjuk hétfő estig).