Keresés

Részletes keresés

11_11 Creative Commons License 2023.06.04 -1 0 5132

Nem feltétlen az indulataimat akarom immáron levezetni, inkább egy sajnálatos következtetést levonni, mégpedig azon írások tükrében, amiket előcitáltál kvázi válasz gyanánt.

Azt hiszem eltévedtél, de ez mással is megesik, te meg a  saját képmásod  tükrödet dicséred.

Az Isten teremtménye nem átkoz, mivel választott személy . Aki keres az talál, én megtaláltam, amit kerestem !

Nem mondom hol keresed , de így soha nem fogod megtalálni a választ a kérdésedre, szerintem  nem is akarod. Mért is vagy itt mit keresel, a Bibliát?

Teremtő üzenete mindenkinek.

Mát: 7. 1. Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek. Mert a milyen ítélettel  ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek. 3 Miért nézed pedig a szálkát, a mely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, a mely a te szemedben van, nem veszed észre?

Előzmény: eroberter (5129)
suta3 Creative Commons License 2023.06.04 0 0 5131

Még mindig "jehovajenő"-zöl, pedig már tudod, hogy az Istent tisztelők számára ez sérelem és fáj. Nem csak, hogy élvezed a fájdalmunkat, de azt sem tudod elfogadni, hogy vannak tőled eltérő gondolkodású emberek. Szeretnéd a saját gondolkodás módodat mindenkire erőszakosan ráerőltetni. Ha mindenki így gondolkodna, mint most te, akkor az emberiség már régen legyilkolta volna önmagát. Persze ez így is lesz valószínűleg nemsokára, de még van tolerancia egy kevés ideig, csak nem nálad.

Előzmény: eroberter (5129)
11_11 Creative Commons License 2023.06.04 -1 0 5130

Sok istennek válaszoltam, szeret szórakozni, neki Ronda figura  kötegszik !

Az Teremtő képmása  az  nem Ronda  nekem csak egy  van, a Teremtő.

Előzmény: suta3 (5128)
eroberter Creative Commons License 2023.06.04 0 0 5129

"látom te is sokat csalódtál és tanultál."

Bizony, kellett nekem anno hinnem ebben az egészben... Csalódás, pofáraesések, engemhibáztatások, problémáknemmegoldása inkábbértelmetleülnehezítése, kérdéseimnemmegválaszolása... Mindezek után először irtóra megutáltam a jehovajenőt, aztán az idő, a hosszú évek, évtizedek múlásával ez méla undorrá és szívből való megvetéssé szelídült... Manapság már inkább ezt mondom: ez a balfék figura vagy nem létezik, vagy pedig a legelcseszettebb kontár, ami csak elképzelhető ezen a nyavalyás világon :(

"Nem jehovajenőbácsi Bibliát használok"

Márpedig bibliából csakis ilyen van, az a kvázi főhőse... Vagy netán van olyan biblia, ami zeuszról, allahról, netán visnuról szól? 

Nem feltétlen az indulataimat akarom immáron levezetni, inkább egy sajnálatos következtetést levonni, mégpedig azon írások tükrében, amiket előcitáltál kvázi válasz gyanánt... Tudod: ne a tükröt átkozd, ha a képed ferde :D

Előzmény: 11_11 (5127)
suta3 Creative Commons License 2023.06.04 0 1 5128

Szia 11_11! Jól mondta, hogy Isten "Ronda figura"? Benned is olyan istenkép alakult ki, aminek nem sok köze van a Bibliához.

Előzmény: 11_11 (5127)
11_11 Creative Commons License 2023.06.04 -1 0 5127

Jó szórakoztató vagy , látom te is sokat csalódtál és tanultál.

Teremtő büntitől kell félni , az meg igaz bírónk, a gyermekeit megvédi.

Az aratás már el kezdődött, csak szólok.

Nem jehovajenőbácsi Bibliát használok, ha rá kapcsolsz megtudod milyen bibliát   használok sokféle van.

(Biblia 1816.is ., Czeglédy – Hamar Sylvester Bibliai lexikona. stb…)

aztán a végén jóóóóól meg legyen büntikézve :( Ronda figura az ilyen, nem mondom :)

(Jól mondtad, Ronda figura az ilyen,  most már megnyugodtál  remélem.)

Előzmény: eroberter (5124)
suta3 Creative Commons License 2023.06.04 0 0 5126

De válaszoltam, nem is egyszer. Csak te nem válaszokat keresel, hanem azt, hogy hol árthatsz.

Előzmény: eroberter (5123)
suta3 Creative Commons License 2023.06.04 0 0 5125

Nem szép dolog, hogy a vallásos emberek érzelmeit csúfolod. Bezzeg, ha a te érzelmeiddel bánna így valaki, akkor mit tennél? Biztosan türelmesen magyarázgatnád, hogy "ejnye, nem tégy ilyet, hiszen ez mindenkinek fáj..."

Azt látom ebből a hozzászólásodból, hogy gonosz vagy, mert örömet okoz neked mások sérelme. Sajnállak, mert ilyen jellemmel a védekező társadalom kirekeszt magából, és már senki sem szeret veled egy helyen lenni, hiszen szenvedni senki sem szeret. Békélj meg, és ne örülj mások bánatának. Az ateista világban is elítélik azt ilyet.

Előzmény: eroberter (5124)
eroberter Creative Commons License 2023.06.04 0 0 5124

"Nem ismerem jehovajenőt. "

Pedig azzal van tele a bibliád :D

"Saját döntésem, és akaratom, megvalósult."

Ami azért épp ilyen, mert a jehovajenő épp ilyen alaptermészetet plántált beléd :)

"Nektek megadatott, hogy megértsétek a mennyek országának titkait – felelte –, de nekik nem"

Tehát személyválogató, bekaphassa!!!!!

"Akinek van, annak még adnak, hogy bőségesen legyen neki, de akinek nincs, attól még azt is elveszik, amije van. "

Kell a bánatnak az efféle "igazságtétel"... Ennyit is ér az egész...

"Hallván hallotok, de nem értetek, nézvén néztek, de nem láttok"

Mert a drágalátos jehovajenő épp ilyennek teremtette őket, h TUTIBIZTOSAN eszerint viselkedjenek! Nem olyan jó egy lény ám az, teremti a rosszat, hogy az szívózzon, aztán a végén jóóóóól meg legyen büntikézve :( Ronda figura az ilyen, nem mondom :(

Előzmény: 11_11 (5122)
eroberter Creative Commons License 2023.06.04 0 0 5123

Értem akkor, nem válaszolnál, lehet, túl egyértelmű volt a kérdés. 

Akkor ágyő!

X

Előzmény: suta3 (5121)
11_11 Creative Commons License 2023.06.04 -1 0 5122

Nem ismerem   jehovajenőt. 

Saját döntésem, és akaratom, megvalósult.

Az én főnököm  a Teremtőm,  senki nincs. egyedül hagyva.

Nem kell mennem utána, kézzel csinált templomban  nem lakik,

fény meg bennem van, nem kell a szomszédba menni érte.

Máté evangéliuma   13. fejezet:

Miért beszél Jézus példabeszédekben?

10 Ekkor odamentek hozzá tanítványai és megkérdezték: „Miért beszélsz nekik példabeszédekben?” 11 „Nektek megadatott, hogy megértsétek a mennyek országának titkait – felelte –, de nekik nem. 12 Akinek van, annak még adnak, hogy bőségesen legyen neki, de akinek nincs, attól még azt is elveszik, amije van. 13 Azért beszélek nekik példabeszédekben, mert van ugyan szemük, de nem látnak, van ugyan fülük, de nem hallanak. 14 Beteljesedett rajtuk Izajás próféta jövendölése, mely így szól: Hallván hallotok, de nem értetek, nézvén néztek, de nem láttok.

Előzmény: eroberter (5112)
suta3 Creative Commons License 2023.06.04 0 0 5121

Visszaolvastam, és most már értem, hogy te Istent átneveztet ez-nek. Ez is sértő. Így már látom, hogy te nem információt akarsz a Bibliáról, hanem terjeszteni szeretnéd azt a hitedet, ami nem ebbe a topokba való. Ha esetleg mégis lenne olyan kérdésed, amire a Bibliából vársz válasz, akkor a kapu nyitva áll.

Előzmény: eroberter (5119)
suta3 Creative Commons License 2023.06.04 0 0 5120

Nem forgatom ki a szavaidat, csak nem megyek olyan vidékre, ahol eltévedhetek. A kérdésedet nem értem.

Előzmény: eroberter (5119)
eroberter Creative Commons License 2023.06.04 0 0 5119

Na, próbáljam: a biblia szerint ez mindentudó? 

Előzmény: suta3 (5117)
eroberter Creative Commons License 2023.06.04 0 0 5118

Hm... Tehát nem értetted meg a kérdésfeltevésem lényegét... 

Pedig szerintem elég világosan fogalmaztam.

Vagy direkte próbálsz melléhantálni, ahogy sok hittársad is ilyenkor? Kiforgatni a szavaimat, hogy aztán leszólhass? 

Hát akkor ennyi, ha nem megy, én nem erőltetem tovább...

Előzmény: suta3 (5116)
suta3 Creative Commons License 2023.06.04 0 0 5117

Amint ígérten, egyelőre csak egy kérdésre válaszolok (ha tudok), ha az a Bibliához szorosan kapcsolódik. Várom azt az egy kérdést. Egyéb filozófiai témákhoz javaslom számodra a többi topikot. Van bőven választék.

Előzmény: eroberter (5115)
suta3 Creative Commons License 2023.06.04 0 0 5116

Egy olyan lényként tekintek Istenre, akitől származom. Te nem így látod. De mit szólnál hozzá, ha így ismeretlenül becsmérelném a szüleidet: édesapádat vagy édesanyádat? A kaporszakál is sértő. Nem igazán értelek. Vajon átérzed e a szavaid jelentését? Kérlek tartsd tiszteletben más emberek érzéseit, és akkor joggal remélteted, hogy a te érzéseid is tiszteletben lesznek tartva. Ne várd el, hogy téged tiszteljenek, ha te nem tisztelsz másokat.

Előzmény: eroberter (5114)
eroberter Creative Commons License 2023.06.04 0 1 5115

És még egy kérdés:

Ha vki szidja egy random családtagodat, átkozza, gúnyosan beszél róla, te mit csinálsz:

a, rendereutasítod és többé nem állsz vele szóba

b. utánajársz, mi az oka, és kiderül, h ama családtagod a múltban alaposan kicseszett vele.

Ekkor hogy jársz el:

1, családtagodat véded, még ha kiderül is, h piszokmód nem méltányosan járt el

2, igyexxel az igazságot kideríteni, és ezáltal méltányosan eljárni

TE melyiket tennéd?

Előzmény: suta3 (5113)
eroberter Creative Commons License 2023.06.04 0 1 5114

Hm... Neked a jehovajenő családtag netán? De most tényleg komolyan? 

Jó, akkor legyen kaporszakáll, így már jó? 

Nem, nem bajt keverni jöttem (mi jó van ebben nekem?), hanem konkrét kérdéseim vannak!

egyik ilyen: TESZERINTED ez (akkor ÍGY nevezem) tényleg tudja előre a jövőt? Tényleg tudja előre, h ha egy embert olyannak teremt, és meg is hagy olyannak, akkor az bajt fog csinálni csupán, és a végén elkárhozik?

Ez az egyik, ha nem a legalapabb kérdésem!

Hajlandó vagy erre egyszerű igennel vagy nemmel válaszolni? 

Előzmény: suta3 (5113)
suta3 Creative Commons License 2023.06.04 0 0 5113

Szia Eroberter! Már úgy látom, hogy ide csak bajt keverni jöttél. Kérlek, ne hívd Istent jehovajenőnek, én sem gúnyolom ki azokat a dolgokat, amik neked fontosak (a családodat, a gyerekeidet, a múltadat, vagy bármit, ami igazán fontos neked). Még ha szerinted nem is létezik, vagy haragszol rá, akkor is vedd figyelembe, hogy neked is vannak olyan dolgaid, amit nem szeretnél, ha mások kigúnyolnának.

Előzmény: eroberter (5112)
eroberter Creative Commons License 2023.06.04 0 2 5112

"Önvizsgálat, még nem késő.  Ki mint vet, úgy arat."

Akkor esetleg akár kezdhetnél is hozzá :)

"Teremtő, tökéletes embert"

Legalábbis úgy volt vele... :) Aztán már az első próbán nem annak bizonyult,  :)

Errefel a teremtményére dühödött meg, és sosem javította ki csakazértsem :(

"Ne enged, hogy sátán a kígyó, körbe tekerjen."

Nem járok Sáta településen, sem egyéb, kígyók által látogatott helyeken :) A sátánytól meg a jehovajenő kellene megvédjen, ha már eleve annak a sara, hogy idecseszte nekünk, bajnak :(

Előzmény: 11_11 (5108)
11_11 Creative Commons License 2023.06.04 -1 0 5111

Apostolok Cselekedetei   19. fejezet:1-40,v

Pál Efezusba utazik.

1 Míg Apolló Korintusban tartózkodott, Pál a felső tartományokon át Efezusba érkezett. Itt néhány tanítványra akadt. 2 Megkérdezte tőlük: „Megkaptátok a Szentlelket, amikor hittetek?” „Nem is hallottuk, hogy van Szentlélek” – felelték. 3 „Mire keresztelkedtetek?” – kérdezte ismét. Ezt válaszolták: „János keresztségére.” 4 „János a bűnbánat keresztségével keresztelt – magyarázta Pál –, a népet meg arra biztatta, higgyenek abban, aki utána jön, azaz Jézusban.” 5 Ezt hallva megkeresztelkedtek Jézus nevére. 6 Ezután Pál rájuk tette a kezét, és leszállt rájuk a Szentlélek, megkapták a nyelvek adományát és prófétáltak. 7 Ezek az emberek együttvéve voltak vagy tizenketten. >>>>

11_11 Creative Commons License 2023.06.04 -1 0 5110

Leviták könyve 24. fejezet: 1- 23 v

1 Az Úr így szólt Mózeshez: 2 „Parancsold meg Izrael fiainak, hozzanak nekem tiszta olajat a mécsesekbe, hogy állandó lángot adjanak.” 3 Áron ezt a lángot a megnyilatkozás sátorában, a bizonyság függönye elé helyezte. Ennek ott kell lennie állandóan az Úr előtt, estétől reggelig. Örök törvény ez utódaitok számára. >>>>

11_11 Creative Commons License 2023.06.04 -1 0 5109

Ószövetség  és  Újszövetség.

A 12 Melkizedek, és 12 Apostolok. = 24, Örökké élnek. A jelen és a múlt,

és a jövő. 

18 Melkizedek, Sálem királya pedig kenyeret és bort hozott. Ő ugyanis a magasságbeli Isten papja volt.  Teremtés könyve   14. fejezet :18.v.

4 Megesküdt az Úr és meg nem másítja:  Pap vagy te  örökké  Melkhisedek rendje szerint  Zsoltárok könyve 110. zsoltár: 4 v

5 Így Krisztus sem önmagát emelte főpapi méltóságra, hanem az, aki így szólt hozzá: „A Fiam vagy, ma szültelek.” 6 Másutt meg ezt mondja: „Pap vagy mindörökké Melkizedek rendje szerint.” Zsidóknak írt levél  5. fejezet. 5-6 v

19 Lelkünk biztos és szilárd horgonya ez, amely a függöny mögé ér, 20 ahová elsőnek lépett be értünk Jézus, a Melkizedek rendje szerint való főpap.  Zsidóknak írt levél  6. fejezet: 19-20 v

11_11 Creative Commons License 2023.06.03 -1 0 5108

Önvizsgálat, még nem késő.  Ki mint vet, úgy arat.

Teremtő,kéletes embert  teremtet, nem olyannak, amilyennek.  

cuccokat nem szereti, a Teremtő.

Ember tervez , Teremtőm végez. 

Ne enged, hogy sátán a kígyó, körbe tekerjen.    

Előzmény: eroberter (5106)
suta3 Creative Commons License 2023.06.03 0 0 5107

Értem. : ) Akkor, ha van olyan kérdésed, amire lehet válaszolni Biblia alapján, akkor jöhet egyesével. Ha tudok, akkor válaszolok rá. De ha a megcáfolhatatlan igazság érdekel, akkor azt itt nem fogod megtalálni, de szerintem máshol sem.

Előzmény: eroberter (5105)
eroberter Creative Commons License 2023.06.03 0 0 5106

Igen, egyetértek: a jehovajenő teremtette az embert OLYANNAK, AMILYENNEK, az tett belé mindenféle hajlamot, alaptermészetet, majd jól begurul, ha az - ama belérakott cuccok hatására - rossz útra tér... És ugye, nem ám kiszedi belőle a rosszat, és kész, az embernek már nem is akarózik bűnt elkövetni, neeeem... Az ember változzék meg magától, vessen le minden belé teremtett rossz tulajdonságot, vegyen fel - szintén csak magától - jókat, különben örök bünti... Hát köszi ezt a gondoskodást... 

Előzmény: 11_11 (5104)
eroberter Creative Commons License 2023.06.03 0 0 5105

Helló!

Roppant egyszerű az én hozzáállásom: az IGAZSÁG, a kíméletlen, de főleg cáfolhatatlan igazság érdekel. akármi is légyen az. Ennyike :)

Előzmény: suta3 (5103)
11_11 Creative Commons License 2023.06.03 -1 0 5104

Az ember kieszeli útját szívében, , de az Úr az, aki lépéseit irányítja.

Ember gondolkozik, Isten rendelkezik,  1-éven  belül  megkapod a választ,  a mennyei  bírótól.

Előzmény: eroberter (5101)
suta3 Creative Commons License 2023.06.03 0 0 5103

Szia Eroberter!

Nem teljesen világos számomra a hozzáállásod. Hinni akarsz a Bibliában, vagy inkább szeretnéd megcáfolni azt? Ha szeretnél többet megtudni róla, akkor szívesen válaszolok pár kérdésedre, ha tudok. De ha csak kötekedni jöttél, akkor az az itteni topikleírás szerint más topikokban megbeszélendő. Javaslom, hogy olvasd el a topikleírást.

Előzmény: eroberter (5102)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!