Igazándiból ezeknek a zenéknek a nagy részéből a katartikus csúcspontokat hiányolom leginkább. Engem egy-két olcsó nagy ívű dallammal simán meg lehet venni, kis igényű vagyok, és ennél a két lemeznél mintha lennének ilyenek, de még nem biztos, meg kell hallgatni párszor.
Viszont a Giant Squid nem rossz, bár most sajnos nincs akkora dal rajta, mint az előzőn a Neonate, de határozottan érdekes hangulata van. Jók a fúvósok.
Aki nem olvassa a Hammert, annak van egy találós kérdésem. A Sólstafir dobosával van interjú, a kérdés: mi hatott a Köld lemezre? A válasz szerint az énekesre leginkább xy, míg zeneileg is az egyik legnagyobb hatás xy zenekara. Nos, kicsoda xy és a mi a zenekar? (Úgysem fogjátok kitalálni.)
Posztrock-geciknek egyébként erősen ajánlom a Callisto és a Giant Squid idei lemezeit, előbbit Engi már ajnározta az előző lemezüknél, úgyhogy ez most biztos nem tetszik neki, utóbbiban meg még Anneke is vendégénekel, mást nem, egy kiverést megér emiatt.
Én meg most realizáltam, hogy volt egy másik Manes is még a Ved Buens Ende előzenekaraként (Vicotnik játszott benne). Kellemes... http://cityofrlyeh.blogspot.com/2008/09/manes-pro-gnosis-diabolis.html
Köszi, az egyetlen nehézséget az okozta, hogy az elején Garm úgy mondja a "hither-whirling"-et, hogy kb: Icccaaa, váájlingggö! (bocs) És ezt így nehéz volt komolyan.
Derült égből: Manes-Solve_Et_Coagula-MCD-2009-BERC New 16 minute track in the black metal vein of the old demo tapes, Vocals done by Niklas of Shinning and M. of Xasthur. It also includes an unreleased version of "Ned i Stillheten" 1994 demo remixed in lower speed by cernunnos.
Nekem mondjuk az is új, hogy létezik a Manes-utódbandának már lemeze is, mégpedig ez: kkoagulaa - Elements
Amennyiben a fentiek senkinek sem új információk, elnézést mindenkitől!
Jó ideje nem néztem, de ez eBayen rendszeresen előfordul(t), és emlékeim szerint 70-80-90 USD-ért szokott menni. A 100 nem jó vétel, ezt jelzi az is, hogy nem licitáltak, pedig már kevesebb, mint egy nap van vissza. A kérdés, hogy mennyit ér meg neked. Amikor még 200 alatt volt a dollár, akkor nekem a 80-90 vállalható lett volna nagyjából, de így pkg-gel ez már a 30 e-hez közelít HUF-ban. A Trilogie 40 e-jéhez képest ez határozottan sok.