Keresés

Részletes keresés

turner888 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2574
Hallottam storikat az idei Snowattack rendezvényről ami kint volt most a franciáknál és ugye magyar szervezés. Ott is volt haddel-hadd :D De hát ennek is megvan a hangulata, mondjuk én inkább józanul csúszok, mert szeretek a pályától külön eső területeken csúszni és ott para ha az ember elnéz valamit, vagy túl vállalja magát :D

A franciákra meg jellemző, hogy ha nem a sjaát nyelvükön beszélnek hozzájuk akkor nem állnak szóba másokkal :D elég sokat töltöttem francia társaságokkal régebben és csináltak néha olyat , hogy csak pislogtam. De legalább nem tagadták a dolgot, egyzserüen csak iylen a hozzáálásuk.

Az olaszok meg a németek tényleg elégg nagy "party face-ek" és hát igen gyakran túlzásba is viszik. Bár én a legtöbb esteben csak röhögöm rajtuk mert hihetetlen miket művelnek! :D

Elkéne kezdenem utánna járni hol vannak reptér melleti pályák, mert komolyan elgondolkoztat ,hogy kikéne menni igy a franciákhoz. Autóval vagy busszal nagyon távoli, pár éve voltunk de úgy egy kicsit sok volt. Ellenben ha az ember talál valami okos kis last minut-t akkor egész jól kijöhet a dologból 8)
Karcsi33 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2573
A magyarokkal nekem még sosem volt problémám külföldön. Általában kevésbé frusztráltak, mint itthon. Inkább a hollandok és németek azok szerintem, akik elég könnyen elengedik magukat, de ezek a történetek is csak az alkohollal függenek össze általában.. :)
Hová lehet menni síelni repülővel? Csomó helyre, Svájcba, Ausztriában egy rakat tartományban közel esik a reptér a sípályákhoz. Autóval már egyre kevésbé mozdulok ki külföldre, csak kivételes esetekben, ha több helyre is be kell ugorni.
Előzmény: turner888 (2571)
szegus Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2572

Ezekrol a "reszegen sielos sztorikrol" en is tudnek meselni :))) Szerintem van, aki direkt ezert jar ki, aztan villanthat vele, hogy sielt :) kozben pedig egesz nap ki sem mozdul a huttebol. No jo, nem azt mondom, nekunk is ott figyel a zsebben a kis lapos, meg le-lecsuszik egy-egy forraltbor, de nem ez teszi ki az ido 3/4 reszet.

Azert most Franciaorszagban lattam am, hogy a britek megint kitettek magukert- a csajok minusz 15 fokban miniszoknyaban, tokreszegen botladoztak a falukozpontban, "elegansan" vegighanyva azt, hogy az artikulalatlan uvoltozesrol ne is beszeljek... Ezekutan csodalkoznak, hogy a helyieknek eleguk van a turistakbol :)) Alairom, nem mindig kedvesek a csigaevok, de azert erezheto volt a kulonbseg, hogy hogy bantak velunk az etteremben ha bementunk fondue-t enni es franciaul rendeltunk, mig a betero, pizzazni akaro angol fiatalokkal kozoltek, hogy csak akkor ulhetnek le, ha eleg gyorsan esznek, mert foglalva van az asztal (nekunk ilyet nem mondott a holgy...)

Szoval nemcsak a magyar tud am viselkedni, ha utazik...

Bar azert az is megvolt, hogy par eve Tauplitzban az egesz magyar bandat kitiltottak este a szaunabol, mert egy magyar pasi nem volt hajlando levenni a furdonadragjat, tobbszori figyelmeztetes ellenere sem (hozzateszem, en sem szeretem levenni, de ha egyszer ez a helyi szokas, plusz azert van a torolkozo, meg plusz: rajta kivul 50 ember le tudta venni); vegul egy holland noci kezdett el sipitozni, minek eredmenyekeppen az uszomester egesz egyszeruen lekapcsolta a szaunat, es kihivta a csendorseget...

Amugy meg a francia sipalyak kozul a nagyresze elerheto repulovel, Chambéryben illetve Grenoble-ban is van nemzetkozi repter, a vonat meg egeszen felmegy Bourg St Maurice-ig, de buszos transzferek is vannak.

A palayaszallas meg amugy azert is jo, mert elkeruli a csoportban a veszekedeseket a "hardcore" reggelenakaroklenniazelsoapalyan" sielok es a "raerunkkimennitizenegyfeleisvegulisszabinvagyunkvagymi" sielok kozott... tegye fel a kezet, akinek ilyenbol autos sieleseknel nem volt meg konfliktusa :)))

Előzmény: turner888 (2571)
turner888 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2571
Na igen sok az ilyen idióta.

Mondjuk szerintem nincs gond a piával, addig a pontig amíg mondjuk egy jókis kaja mellé megiszol egy sört közbe nézed a tájat a panoráma ablakokon.....mi most voltunk bad kleinkrikchenbe és nagyon hangulatos volt. De még az is belefér ha a nagyhidegbe lever az ember egy snapszot....csak sokan túlzásba viszik. Mondjuk ilyen idiótákkal már én is találkoztam, aki dirket arra ment hogy szivassa a másikat....mondjuk álltalába olyan társasággal vagyunk akik nem nagyon hagyják annyiba a dolgokat....volt is már belőle probléma viszont a kliensünk tuti másképp gondokozott utánna világról.

A nagy gáz amúgy abból van, ha az ember ezek után beül a kocsiba aztán megindul a szállás fele félrészegen.... ebből a szempontból isteni a pálya szállás.

Az előző hozzászólásomhoz nem igen vontam nagy hátteret, hol van olyan sípálya ahova repülővel egyáltalán el lehet jutni?
Előzmény: qwer1234 (2568)
Karcsi33 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2570
csomószor a hotel is elszállít ingyen a reptérről a szállásra, ha szólsz előtte.
De az autózás alatt legalább megismered jobban az útitársakat. Feltéve, ha szeretsz velük 10-15 órát beszélgetni. :))
Előzmény: turner888 (2567)
qwer1234 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2568

Na igen, a külföldieknek sem kell szégyenkezniük, ha a parasztkodásról van szó. Engem már nem tudom, hogy milyen nemzetiségű barom lökött ki a csákányos felvonóból egyszer, de eléggé ideges lettem. Történt ugyanis, hogy a zárás előtt 20 perccel indultam felfelé a csákányossal Klipitz-en (így lehet eljutni a parkolóig), amikor kb 1/3 úton látom, hogy egy faszi a másik csákányos nyomvonalán siel vissza. Amikor a közelembe ért, akkor befordult elém és engem gyakorlatilag kilökve be akart szállni mellém. (vagy csak meg akarta szerezni a csákányomat) Mindketten kiestünk, erre ez a barom meg csak röhögött. Kis üldözés után (sajnos nem értem utól, pedig adtam volna neki) szépen visszasieltem a felvonó aljába és újra indultam. Aztán megint észrevettem a faszit, aki megint kilökött valakit. Történetesen egy 10-12 év körüli gyereket. A faszi biztosan ittas volt. Kb. 3 óra után egyébként is veszélyesebb sielni, mert akkor a sok alkesz elindul a hüttéből. Persze az üzemeltetők is hibásak, mert csak egy rendeletet kéne hozni, hogy nem árusítanak szeszes italt a sípályákon. Egyből kevesebb lenne a baleset délutánonként.

De ez is milyen már? Kimegy a sok sportember sielni, aztán isznak meg dohányoznak a hüttékben órákat. Ezért kár síbérletet venniük...

Előzmény: turner888 (2567)
turner888 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2567
Azért mint mindennek a repülős utazgatásnak is van hátránya bőven, szóval kevés a síterület ahova kocsi nélkül eljuthatsz.

Egy kicsit vissza ugorva az eredeti témához, igy a síeléssel kapcsolatban, kellemesen csalódtam honfitársaimban idén télen, ugyanis ahol voltam most csúszni rengeteg magyar volt és meglepően segítőkész volt mindenki a másikkal. Egy olyasz csoport viszont olyan tajpa*aszt módon közleked a felvonóknál lévó soroban, hogy majdnem kollektívan kidobtuk őket.
szegus Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2566
Tudjuk. De mivel kerdeztek, gondoltam, tudok segiteni, igy valaszoltam.
Előzmény: Bertrand de Beaufourt (2564)
Karcsi33 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2565
pont erről volt szó tegnap a vacsoránál. Próbálom lebeszélni tesómat, hogy autóval menjenek síelni. Szerintem baromi veszélyes. És drágább is, még ha négyen mennének, megérteném, de ketten pláne nem éri meg.
23 kilóba belefér minden.
Előzmény: szegus (2563)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2564
Hé, gyerekek, ez a topik nem erről szól.
szegus Creative Commons License 2010.02.09 0 0 2563

Bocs, ugy gondoltam, hogy feladott poggyaszkent termeszetesen (de gondolom sielni nem kezipoggyasszal megy amugy sem, tehat ha fapadossal mesz, fizetned alapon is a poggyaszt), a sulyhataron belul kulon nem kell erte fizetni.

Minden legitarsasagnal persze meg kell nezni a felteteleket, mert valtozhat, a MALEV-nal 23 kg-ig nem kell fizetned, akkor sem, ha silec van veled (fejenkent 1 par lehet max).

Sisak es egyeb pedig mehet a csomagba...

Onnan tudom, hogy most telen repcsivel akartam visszahozni a sicuccomat otthonrol (de aztan nem hoztam vegul), tehat utananeztem.

Előzmény: freeplay21 (2557)
freeplay21 Creative Commons License 2010.02.08 0 0 2562
ez nekem sem tiszta. Nem baj, bármelyik jöhetne :)
Előzmény: kukker2 (2561)
kukker2 Creative Commons License 2010.02.08 0 0 2561
Szuper, és még nyerni is lehet.. Bár nem tudom hogyan függ össze egymással a két nyeremény :D
freeplay21 Creative Commons License 2010.02.08 0 0 2560
itt

lemaradt..
Előzmény: kukker2 (2558)
freeplay21 Creative Commons License 2010.02.08 0 0 2559
túl szép lett volna..
Itt nézegettem, milyen poggyászt lehet felvinni, de így konkrétan nem találtam méreteket, csak a kézipoggyászra.
Előzmény: kukker2 (2558)
kukker2 Creative Commons License 2010.02.08 0 0 2558
Feladott poggyászban szállítható a síléc, de természetesen fizetni kell érte.
freeplay21 Creative Commons License 2010.02.08 0 0 2557
ez a síléces dolog biztos? Mert így baromi jó lenne. Akkor már gondolom a cipő és sisak is mehet, nem?
Így egészen olcsón meg tudnám oldani az egészet.
Előzmény: szegus (2556)
szegus Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2556
Sziasztok;

A francia palyak szvsz minosegben, szolgaltatasokban ossze sem hasonlithatoak az osztrak palyakkal. Sok helyen sieltem mar, de Fro es Olaszo utan Ausztria nem feltetlenul versenykepes- arakban sem. Arrol nem is beszelve, hogy Franciaorszagban, Olaszorszagban a legtobb hely palyaszallas, tehat nem kell naponta autoznod a palyaig- Ausztriaban egy palyaszallas sokszor vagyonokba kerul. Tignes-ben pl bizonyos hetekben (amikor itt nincs iskolaszunet) a szallas+6 nap siberlet (Espace Killy, tehat Val d'Isere is sielheto vele)+ingyenes uszoda es korcsolyapalya belepo 285 euro/fo.
Persze minden a situdastol fugg, kezdoknek eleg a Gerlitzen is - bar a franciaknal sok a hosszu, elvezetes kek palya is.
Repulon meg elvileg a par silec szallitasa szemelyenkent ingyenes.
Grenoble-ban es Chambery-ben is van repuloter. Olcso repjegyet itt lehet nezni: www.liligo.fr (Budapestrol is)

Amugy meg, masik temahoz: az elvivos gyros tenyleg jo tud lenni, ha gyorsan akarsz bekapni valamit, vagy nincs sok penzed. De hogy valakinek ez jelentse a gorog konyhat...
Előzmény: MartonkaFull (2539)
qwer1234 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2555
Persze, fekete vagy fehér. Világos. Vannak a hülyék és vannak az okosak. Egyébként én csak árnyalni próbáltam ezt a dolgot. Tudom, hogy a topik bizonyos nyaralótípus kibeszélésére jött létre de szerintem ebben a kérdésben ez most pont nem állt meg. A kézben elvivős gyros egyébként mióta junk food?
Előzmény: minimal (2554)
minimal Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2554
Vagy nem erted a topicot, vagy szerinted is eletbevago kerdes van-e az 50 meteres korzetben junk food.
Előzmény: qwer1234 (2538)
sans souci Creative Commons License 2010.02.05 0 0 2553
Sok. Több napra biztosan van kedvezmény is.
Ha nem szeretsz autózni külföldön, akkor arra nincs érv. Kárt rendezni viszont egyszerű, csak legyen nemzetközi (zöld) igazolás nálad a biztosítódtól. Németországban pedig bármilyen kicsi koccanáshoz is rendőrt hívnak, lehet, az osztrákok is, azt nem tudom.
Előzmény: Peremy (2550)
Peremy Creative Commons License 2010.02.05 0 0 2552
nem kiszámíthatatlan, meg kell nézni a neten.
Meg fel kell hívni őket.
viszont az itthon bérlésre nem is gondoltam.
Előzmény: Takker007 (2551)
Takker007 Creative Commons License 2010.02.05 0 0 2551
Én is hallottam már erről. De szerintem kockázatos így elindulni, mert nem lehetsz biztos a bérlés költségében, hogy mennyi lesz odakint. Szóval picit lutri a dolog. Mondjuk nem szoktam messzire járni síelni, így könnyen megoldható autóval. Mindig itthon bérlek felszerelést, és nagyon olcsón meg lehet úszni.
Peremy Creative Commons License 2010.02.05 0 0 2550
3-ezerért is lehet már bérelni (3700-at írt szedmák). 29 euro sok. A csekkolás meg még mindig kényelmesebb, mint a dugóban ülni. Alapból nem szeretek külföldre menni autóval. Télen nem nehéz koccanni, külföldi tulajjal meg nem egyszerű rendezni a kárt..
Előzmény: sans souci (2548)
sans souci Creative Commons License 2010.02.05 0 0 2549
Biztosan társasága válogatja. A
Wizzairnél pl. a jegyárban nincs csomagdíj. Egy csomag max. 15 kg lehet és oda-vissza +6000 Ft. Nos, síelésre az ember annyi cuccot visz, hogy egy autó is könnyen megtelik, szerintem nem érdemes ezt választani.
Előzmény: Peremy (2546)
sans souci Creative Commons License 2010.02.05 0 0 2548
Szia,
a repülő a síparadicsomba megy, vagy egy nagyobb városból még meg kell oldani a transzfert is? Ez meggondolandó. Véleményem szerint Ausztriában annyira jók a síelés feltételei, hogy teljesen felesleges messzebb menni, és ha van felszerelés, akkor nyilván spórolni lehet, nem kell bérelni. Ausztriában a múlt hónapban 29 €-ért béreltem cuccot egy napra. A repülős szállítás, főleg a fapados járatokon nagyon drága.
Aztán a repülős becsekkolás annyira macerás, hogy biztosan nem választanám egy olyan helyszínre, ami autóval is könnyedén elérhető. Nagyon nagy hóesésben pedig a járatok késnek, nem szállhatnak fel, le, miközben az autópályákat, de még a kisebb utakat is precízen takarítják az osztrákok.
Előzmény: MartonkaFull (2545)
MartonkaFull Creative Commons License 2010.02.05 0 0 2547
Én erről sajnos semmi nem tudok,pedig érdekelne a dolog hogy sícuccokat mennyibe kerül szállítani repülőn. Mert ha végül azzal megyünk és nem bérelünk akkor nem elhanyagolható tényező.
Előzmény: Peremy (2546)
Peremy Creative Commons License 2010.02.05 0 0 2546
szerintem 3700 egy napra nem sok. Bár ha a többieket is számítom, akkor nem lesz valami baráti..
De talán repülővel is el lehetne vinni, nem? Valaki tud erről valamit? Lehet ennyi mindent szállítani olcsón?
Előzmény: szedmák bakter (2544)
MartonkaFull Creative Commons License 2010.02.05 0 0 2545
Köszönöm hogy így megosztod a tapasztalataid:)

Érdemes megfontolnunk ezt is mivel a táv nem olyan nagy és ahogy leírtad még hóban sem olyan vészes. Hiába,az osztrák precizitás:)

Repülővel akkor megyünk ha esetleg találunk Franciaországban valami jó akciót(repülőjegy illetve szállás terén).

Majd a család fog dönteni...:)
Előzmény: szedmák bakter (2544)
szedmák bakter Creative Commons License 2010.02.05 0 0 2544
Repülővel még nem voltam síelni, mindig autó vagy busz. Cuccot sztem itthonról jobb vinni, néztem a gerlitzeni árakat, 1 napra 3700 Ft a bakancs+léc bérlés! (Kisvárosomban 8 napra léc+bukósisak összesen 13.000-Ft)

A Gerlitzen esetében szerintem a hóesés nem annyira tragédia, mivel Pestről szinte egész végig autópálya megy, azt meg azért takarítgatják, főleg az osztrákok. Nem kell hegyi utakon felfelé araszolni, mert Annenheim faluban van a központi kabinos felvonó, ami a hegyre visz fel jó hosszan.
(Na persze, ha menet közben lep meg, nem tudsz mit tenni, tavaly végig csúszkáltuk az utat az autópályán 60 km/h sebességgel (haver fullextrás, dögnehéz BMW-jével), miközben tombolt a hóvihar.
Előzmény: MartonkaFull (2542)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!