Tudom, hogy nem életszerű, ezért szeretném egyszer. Éjszakával együtt már el tudnám dönteni kell-e nekem vennem. 1 éjszakára ma sem találtam a google segítségével. Azért köszönöm a válaszokat.
Szia, én nem tudok a bérlésben segíteni, de egy napra szerintem is drága dolog. Főleg úgy, hogy nem is alszol benne. Olcsóbb akkor valami kis furgont szerezni, amibe befértek ti, meg a grillező cuccok, székek, asztal.
Elviszel egy napra egy lakóautótt, ami gyakorlatilag kb. 20 óra, 3-400e ft-os kaucióval, kifizeted a takarítási, ill. egyéb feltöltési díjakat, kb. 50e ft-ot a napi bérleti díjon felül? Életszerűtlen.
Sziasztok! Tudnátok javasolni 1 napos lakóautó bérlésre valamilyen megoldást? Nem tudom meddig lesz még bezárva az ország. Jelenleg nem tudok összehozni hosszabb időt erre. Sajnos a google csak olyan lehetőségekről tud ahol ilyen rövid időre nem adnak bérbe, legalábbis én nem találtam ilyet. Arra gondoltam, hogy lakóautóval lehetne csavarogni, független a panziók nyitásától.
Én örülni fogok, ha a kedvenc balatoni kempingünikbe mehetünk július 1-től.
Nekünk május 1-től szól a szerződésünk (már megkaptuk) azzal kis apróbetűs megjegyzéssel, hogy "A kemping fenntartja a szezonkezdés dátumának a módosítási jogát".
A forgalmi szerint pótkocsi a jármű kategóriája, ami 750 kg össztömeg alatt O1, fölötte O2. Ez rendben van így, viszont ami a forgalmiban nem szerepel, de jármű nyilvántartásban igen, az a Jármű jellegkódja, ami SE Lakókocsi.
A NAV ezt nem vette figyelembe így egyszerűen az 1991 évi LXXXII törvény, 6. § 3. bekezdésére való hivatkozással állapították meg az adókötelezettséget, miszerint: Az adó alapja a tehergépjármű hatósági nyilvántartásban feltüntetett saját tömege, növelve a terhelhetősége (raksúlya) 50%-ával.
Ami szerint meg kellet volna állapítani az adót az az 1991 évi LXXXII törvény, 6. § 2. bekezdése, ami szerint: Az adó alapja az autóbusz, a lakókocsi, a lakópótkocsi hatósági nyilvántartásban feltüntetett saját tömege.
Nem kell fellebezést írni, elég egy Felülvizsgálati kérelmet írni, csatolni hozzá a forgalmi engedély másolatát és a műszaki vizsgán kapot Műszaki vizsgálati bizonyítványt, amin szerepel a Jármű jellegkódja.
Röviden le kell írni, hogy mit kifogásolsz, írd bele a törvényi hivatkozásokat, amit fennebb írtam. Legyenek benne a lakókocsi adatai, neved, címed, telefonszámod. Én személyesen adtam le a NAV-nál. Ennek halsztó hatálya van a befizetésre, amíg nem kapsz választ.
Vettünk egy öreg tabber 660-as lakokocsit hétvégi telekre telepítés céljából. Szeretném valahogy a tetőt megóvni. Első ötlet az volt, hogy ponyvával lefedem, de úgy olvasom az nem jó ötlet, mivel teljesen lefojtom.
Gondoltunk arra is hogy keresztbe faléceket rakunk és arra a ponyvát, így tud levegőzni, de a tetőt nem igen kellene megfurni, csavarozni, gondolom.
Valaki csinált már hasonlót, vagy van ötlete hogy tudnám ezt minél szakszerűbben kivitelezni?