Keresés

Részletes keresés

homerx Creative Commons License 2022.08.18 0 0 26656

Előzmény: beetee (26655)
beetee Creative Commons License 2022.08.18 0 0 26655

Csak chromos motor alatt működik, a firefox elszexuálta

Előzmény: homerx (26654)
homerx Creative Commons License 2022.08.18 0 0 26654

bocs! hibaztam. az eredeti blogos forumban a cim kijelolese utan masolom ki a cimet a ctrl-c-vel.

a felugro ablakban az internete cim mezobe ctrl-v-vel masolom be.

Előzmény: homerx (26653)
homerx Creative Commons License 2022.08.18 0 0 26653

ez itt a kumplicsom

 

 

naszoval lepesenkent:

az eredeti oldalon kijelolom a cimet:

 

 

atmegyek a forumba, ahol a hozzaszolasom megirom, majd kijelolom azt a reszt a szovegben amire ra lehessen kattintani. ezutan megnyomom a link beszurasa gombot:

 

ott a felugro ablakban az internetes cim mezobe bemasolom a korabban a masik oldalon kijelolt url-t (https://kertesz.blog.hu...) egy ctrl-c-vel. ezutan a hivatkozas celja legordulo mezoben kivalasztom, hogy a hivatkozas uj ablakban nyiljon meg amikor valaki rakattint, vagy ugyanabban amiben olvassa majd a forumot. ezón az elozot szoktam valasztani, mert akkor aki olvassa, annak feljon egy uj ablak, ha befejezte, csak be kell zarnia es vissza is tert a forumba, nem kell a visszanyillal es az eltelt idovel pocsolnie. ezutan a BESZURAS gombbal kell beszurni a forum szovegebe. ezt nagyon sokan elfelejtik, es csodalkoznak, hogy csak egy sima szoveg jelenik meg, nem lesz belole link.

 

Előzmény: 55judit (26651)
öreg_néne_b Creative Commons License 2022.08.18 0 0 26652

Érdekességnek jó, de a levelekben megtermelt tápanyagot a krumpli a gumójában, a paradicsom a termésében halmozza fel. Lehet persze kétfelé is osztani, de attól nem lesz több...

Előzmény: homerx (26650)
55judit Creative Commons License 2022.08.18 0 0 26651

Ezt hogy csinálod hogy a szövegre kattintva bejön egy oldal?

Előzmény: homerx (26650)
homerx Creative Commons License 2022.08.18 0 0 26650
bbfeco Creative Commons License 2022.08.18 0 0 26649

Nyilván késö, de ha még passzirozol :https://tesco.hu/hello/cikk/a-paradicsomhejbol-hazilag-keszitett-por-rugalmassa-teszi-az-ereket/16801/

Kisérletképp leszáritottam egy kisebb mennyiséget, ledarálva vigyorog a polcon. Hogy valoban van-e vagy lesz-e élettani hatása?- majd kiderül. 

Előzmény: Pillanatragasz (26647)
TINTUS Creative Commons License 2022.08.18 0 0 26648

Én a lidist vettem, kifogástalan.

Előzmény: Pillanatragasz (26647)
Pillanatragasz Creative Commons License 2022.08.15 0 0 26647

Köszönöm a hozzászólásokat.  Első körbem befektettem egy paszírozógépbe.egy kicsit érdekes ez a gép  hiszen a magot és a héjját a végénél kéne kinyomja ehelyett dugul meg. Pedig azt a csavart is kicsavartam a végén hogy ne zárja el  az utját a cuccnak. Na de nem volt nagy probléma . Két szétszedéssel meg lett egy nagy fazék paradicsom paszírozva.  

TINTUS Creative Commons License 2022.08.14 0 0 26646

lecsó elrakni.

Előzmény: Pillanatragasz (26636)
CBNora Creative Commons License 2022.08.14 0 0 26645

Csak az a baj, hogy télen sokkal több idő lenne főzőcskézni, mint ilyenkor, olyankor az se baj, ha a konyha melegszik. Most a kertben is van tennivaló, és bámészkodásra is kell hagyni időt. Nincs kedvem végigrobotolni az egész nyarat, aztán télen csak evés és láblógatás...

Persze valamit muszáj a fölösleggel csinálni, de én igyekszem minél gyorsabban és egyszerűbben. Konzervek gyártása helyett inkább minél több áttelelő zöldséget ültetek.

Előzmény: Verakavics (26643)
CBNora Creative Commons License 2022.08.14 0 0 26644

Ez igaz. Csak az embernek nem mindig van energiája, ideje befőzni, mikor egy csomó mást is kell csinálni. Igaz, hogy én nem is vagyok nagy konyhatündér, sajnálom az időt a hosszas főzőcskézésre. Nekem a nyersen ehető dolgok a legfontosabbak, paradicsom is rengeteg elfogy frissen. A tőről is csipegetek, salátának is nagyon sokat meg lehet enni egyszerre. Négy Batyust például akár egyedül vacsorára... Kis hagymával, tökmagolajjal, esetleg bazsalikommal.

Nagyon sokat én se rakok a mélyhűtőbe, de gyakrabban használom ezeket a fagyasztottakat, mint az üvegeseket, egy egész üvegnyire ritkán van szükség. Csak ketten vagyunk.

Mondjuk nálam egyébként is szinte csak zöldség és gyümölcs van a mélyhűtőben, húsféle csak amit a férjem kap valahonnan, és nem tudja egyszerre megenni.

Előzmény: öreg_néne_b (26642)
Verakavics Creative Commons License 2022.08.14 0 0 26643

    Érdemes időt szánni rá, mert passzírozva fínom alapszósz, darabosra hagyva pizzafeltétnek kiváló. Készen van, csak fel kell bontani, s varriálható. Különböző ízesítéssel lehet az alapot használni.

Előzmény: Verakavics (26637)
öreg_néne_b Creative Commons License 2022.08.14 0 2 26642

Fagyasztóba olyasmit szoktam tenni, amit üvegbe nem lehet, vagy nem olyan minőségben. Nagy mennyiségű paradicsomot biztosan nem. Az üvegben elvan a polcon, áram sem kell neki...

Előzmény: CBNora (26640)
Panzermeyer Creative Commons License 2022.08.14 0 0 26641

Július 1-jén szedtem le az első pirosat, augusztus 11-én jöttek meg a poloskák. Ez 41 nap.

Előzmény: II. Ábris (26632)
CBNora Creative Commons License 2022.08.14 0 0 26640

Lustábbak javaslata: mélyhűtőbe is be lehet tenni, ha van hely.

Egészben berakod, télen mindenféle ételbe bele lehet főzni. Sokszor praktikusabb, mint az üveges, nem kell kibontani egy egész üveggel (vagy elrakni millió kicsi üveget), ha csak egy kevés kell ízesíteni mondjuk egy krumplilevesbe. És nem kell sok időt eltölteni a befőzéssel, a nyári melegben az se mindegy.

Mikor kiveszed a mélyhűtőből, egyből meleg víz alá tartod, lecsúszik a héja.

Előzmény: Pillanatragasz (26636)
öreg_néne_b Creative Commons License 2022.08.14 0 0 26639

Paradicsom ivólé, sűrű paradicsom szósznak...

Előzmény: Pillanatragasz (26636)
Hooti Creative Commons License 2022.08.14 0 0 26638

Szia

 

Mi paradicslének tettük el

 

https://www.nosalty.hu/recept/paradicsomle-telire-tartositoszer-mentes

 

Lesz még, de azt már jó 1órát főzzük majd, hogy sűrű legyen, ne jöjjön fel az üvegben a víz, elpárologtatjuk majd.

Előzmény: Pillanatragasz (26636)
Verakavics Creative Commons License 2022.08.14 0 0 26637

 Tepsis sült pardicsom, üvegbe, télire./ Paradicsom, + zsír v. olaj, -  hagyma,  fokhagyma, paprika felvágva, fűszerekkel. Bazsalikom, kakukkfű, stb,- kinek mi. Sütőben megnyitott ajtóval 160-170-en sütni. / párát kiengedi/ Levet enged, érdemes leönteni, sűrűbb lesz. Üvegekbe téve nem kell szárazdunsztba tenni, mert hosszú ideig sült, magas hőfokon. 

Előzmény: Pillanatragasz (26636)
Pillanatragasz Creative Commons License 2022.08.14 0 0 26636

Jó reggelt. Mit csináltok a sok paradicsommal . Annyi termett már nem tudom megenni.

kabret Creative Commons License 2022.08.13 0 0 26635

Nálam is az egyik sárgán jelentek meg, mást nem nagyon tudok ültetni mert nincs hely. 10 méter hosszú és 70 centi széles. :)

Előzmény: II. Ábris (26631)
kabret Creative Commons License 2022.08.13 0 0 26634

Nem haragszom, eszem ágában sincs szaporítani inkább összeszedem és megsemmisítem őket. :)

Előzmény: Verakavics (26629)
CBNora Creative Commons License 2022.08.13 0 0 26633

A krumplit tényleg szeretik a poloskák.

Előzmény: II. Ábris (26631)
II. Ábris Creative Commons License 2022.08.13 0 0 26632

Az mit jelent, hogy 41 napos volt a szezon?

Előzmény: Panzermeyer (26614)
II. Ábris Creative Commons License 2022.08.13 0 0 26631

Nálam is válogatnak a poloskák. A sárga paradicsomokat szeretik a legjobban. Sárgát csak egyet ültettem, de az tele van, a többin nincs, vagy kevés van és nem látom. A rossz az, hogy azt a fajta sárgát én is szeretem. Versenyben vagyunk, ki eszi meg a sárgát.

Lehet hogy vannak más növények, amiket jobban szeretnek, olyant kellene a paradicsomok közé ültetni. Esetleg egy krumplit (nem tudom), csak példának írtam.

Előzmény: kabret (26616)
CBNora Creative Commons License 2022.08.13 0 0 26630

Én se permetezek, és marad paradicsom. Kiválóan repülnek, hamar jönnének úgyis újak.

Ha poloskát látok, megfogom és eltaposom. A még csoportosan lebzselő kicsiket a tenyerembe rázom, és utána taposom el.

Mondjuk nekem segít, hogy mindenféle segédeszköz nélkül is simán megfogom őket, nem zavar, ha összebüdösítenek (elég hamar elmegy a szaguk), a szemem is elég jól rááll a poloskákra. Szerencsére csak a kert napos részén szoktak lenni, a régi, már árnyékos paradicsomágyásban csak nagyon ritkán. Ott a koktélok vannak, azok jobban bírják az árnyékot. Azon a részen nem kell vadászgatni.

A málnán nálunk ritkán van vándorpoloska, az közönséges karimáspoloskákkal van tele. A málnaszemeknek nem nagyon árt a szúrásuk (a szedermálnának viszont igen), szedéskor megrázom az ágat vagy kicsit megpöckölöm a málnát. A poloska leesik anélkül, hogy bűznyomot hagyna. Minden másnap szedem, nem fér bele a több napos várakozási idő. És egyébként sem használok sehol semmilyen rovarirtót, élvezem a kert fajgazdagságát.

Előzmény: Verakavics (26629)
Verakavics Creative Commons License 2022.08.13 0 0 26629

  Ne haragudj, de így nagyobb az esélyük, hogy szaporítod őket.

Előzmény: kabret (26628)
kabret Creative Commons License 2022.08.13 0 0 26628

Köszönöm a tanácsodat de annyira kicsi a "birtok" hogy itt nem fogok permetezni meg amúgy sem szoktam, idén csak most jelentek meg és csak az egyiken. A legédesebb sárga koktélon. A többin még nem láttam őket. Nem szeretem őket, a pár darab paprikán is már megjelentek. Ami alatta volt.

 

Előzmény: TINTUS (26627)
TINTUS Creative Commons License 2022.08.12 0 0 26627

Ha eléri a permet már kinyiffan. Ha szív akkor is  és már nem lesz kölke.

Előzmény: homerx (26625)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!