Eddig csak olvasgattam ezt a topicot, de a cigi ügy úgy látom nem csak engem zavar. Főleg amikor a lakásajtóm elött találok egy csikket, meg a lift elött és még füstöl. Hihetetlen emberek vannak. Mi a tökömért nem lehet addig az 5 percig nem dohányozni amig kiér a "szabadba"?
1-2 dologra reagálnék: -azon az eszem megállt, h vki szólt felháborodva, h miért nem vitték le a szemetet, én a portás helyében nem biztos, h válogatott szavakkal válaszoltam vna (ez még egy 600-800e nm-árú budai v belvárosi luxustársasházban lehet, h alap, de ez a szerencsétlen hol él??) -szemét és cigi: ez ami itt folyik néha, szimpla taplóság, és az ien az értelmes szóból sem ért, mert valszínű nem túl értelmes az egyén, főleg ha a köcsög ciprusiak azok... -játszótér: °ahogy Dreadnought is írta, az SZMSZ az egész kertre nehezen vonatkozhat, legalábbis jogilag °mivel F1-F2 tulajdon, így gondolom a CP ezt a mi lakásárainkba kalkulálta bele, takarítani, a homokot havonta cserélni és balesetbiztosítást fizetni kell rá, ami azért nem kevés, főleg h a környéken úgyis le lesz a kert is taposva, tehát azért evidensen nem kell ezt mindenkinek a sajátjának érezni, főleg, h a díszes CP banda senkivel nem közölte és kérdezte, h ez ott lesz, és sztem ez építménynek minősül, tehát jogilag is inog a dolog °persze a játszótérrel nem lenne gond, ha az F1-F2-B-A épületektől egyenlő távra, középen a placcon lenne majd, DE nemtom bárki is mit szólna ahhoz, ha venne 1x millióért egy lakást, direkt lent, h legyen nagy terasz, és kb. 1,5 méterre tőle oda.....nak egy hintát... nem beszélve arról, h a csúszdás rész egy böhöm nagy monstrum, és az elsőn lakó ugye kapásból -60 centin áll °így ha a leendő közgyűlés úgy dönt, h nem kell, egyértelmű, h le lesz bontva, és parkosítva lesz, de lehet közben amúgy is le lesz állítatva a dolog, mert eléggé aggályos az egész. félreértés ne essék, mi teljesen a túloldalon lakunk, a D felé, csak a hócipőm tele van a CP ügyködéseivel... szal a leendő közgyűlésen túl szükséges lenne egy egyeztetés, a legjobb megoldás az lenne, ha addig nem használnánk, amíg az a A nincs kész, és utána be lehet tenni a terület közepére mindenkitől "távol", és minden ház fizetné a költségeket, mind áthelyezés, mind "üzemeltetés" üdv!
Mondjuk tény, hogy elég picike, konkurensen 5 gyereknél nem hinném, hogy több kényelmesen elférne rajta... És elég közel van az épületekhez, ha jól tudom eddig ezért nem tudtatok ti sem megállapodni a játszótér ügyében, mert senki sem akarta a maga területén.
Ennyi erővel mi meg lezárjuk az uszoda lejáratát, mert az meg a mi területünkön van, sőt az egész kertrészt ;) Majd előkeresem a hivatkozott részt... (A ;)-t tessék figyelembe venni.)
Nem lett betiltva, de a dohányzás az szmsz vagy a házirend szerint elvileg tilos, tűzvédelmi okok miatt is büntethető, stb. Engem nem zavar ha a lakásában dohányzik valaki, de az igen, ha a lift előtt dobja el a csikket a hetediken. A szemetet meg nem nagy kunszt levinni, bár valaki ráförmedt a portásra, hogy mi az, hogy reggelre nem vitték el a szemetet az ajtója elől. Ha nincs rá megoldás, szerintem megoldható egy szemét kommandó, pár szomszéddal, így aki kirakja, annak kiborogathatnánk a lábtörlöjére pl. :-) egy idő után biztos levinné inkább.
Eszem ágában sincs megtiltani. Amúgy meg ha belegondolok, lehet hogy a mi szmszünkben nincs benne (mivel még nem is vagyunk társasház) és ha társasházzá válunk akkor meg meg lehet módosítani, stb. a ti szmszetek szerintem ránk nem érvényes, így a miénk sem rátok, stb. és elég negatív volt érzésem szerint a lakók hozzá állása a játszótérhez, bár én örülök neki, mert augusztusra jön a gyerkőc, és remélem lesz rá lehetősége, hogy használja is. A tiltásra pedig a következő a lehetőség: körbekerítik, kulcsos kapuval. Ezt a közösképviselő mondta, mint lehetséges megoldást, ha ilyen tervek lennének.
Nah ez jó, ha a szemét az ajtó előtt és a cigi be lett "tiltva". Apropó, ez az ominózus játszótér hol van? Mert nekem első emeleti lakásom van, és mondjuk hétvégén nem bánom ha alszom délig :D
Egyébként mivel nem tudom hogy mik voltak a témák ezért nagyon találgatni sem tudok (tudjuk-e már mi lesz az uszoda-konditeremmel, közös képviselet kérdése - bár említettétek hogy korrektnek tűntek, tv-tel-net kábelszolgáltató monopóliuma, akármi...), csak gondoltam, hogy ami fontosabb és valahol érinti az egész lakóparkot azt könnyebb megnevezni.
Az egész kertet minden CP-s lakók használhatja, ez benne van a Házirendben vagy az Szmsz-ben, így a játszóteret is bárki használhatja. Ezért ki is fogjunk állni, s terveink szerint a költségekbe is be fogunk szállni.
Bár kiváncsi lennék, hogyan tiltod meg, hogy ne használja a többi ház lakója...
Ha megírod mi érdekelne, akkor megpróbálom megírni, mert több is volt, de döntés nem igazán született, születhetett, igazából olyanok voltak megbeszélve amik az F1-et érintették, illetve az, hogy megoldható-e, hogy a két ház külön dolgait érintő költségeket külön könyveljék, és megosztva legyenek. pl.: nem biztos, hogy az F1-es lakók szereték fizetni az F2 lift javítását és viszont. (speciál ez inkább az F2-nél gondolom, hogy probléma lesz, mert ott is csak 2 lift lesz de másfélszer annyi lakásra)
Elvileg tényleges közös képviselője nincs, mivel még nem társasház. Majd ha már az F2-re lesz jogerős használatbavételi engedély, akkor lehet majd alakuló közgyűlést tartani és döntéseket hozni. Az már tuti, hogy a játszótér az F1-F2 tulajdona (persze van akinek már nem tetszik, főleg akinek az ablaka alá került, amit valahol meg is tudok érteni) speciál nekem is oda néz az ablak, de a 7-en nem hinném hogy zavarni fog, meg egyébként is toleráns vagyok, ha normális körülmények között zajonganak csak a gyerekek. Persze, szerintem elképzelhető lenne egy zajvédő fallal elkeríteni a játszóteret, hogy a túl közel lakókat ne érje sérelem a zaj, illetve por miatt, bár lehet, hogy ez nem lenne elégséges megoldás. Minden esetre, ha szavazásra kerül, hogy megszűnjön-e vagy maradjon, én arra fogok voksolni, hogy maradjon. Persze ebből a többi épület nem biztos, hogy fog profitálni, mert mint írtam az F1-F2 tulajdona, tehát azt, hogy ki használhatja majd, az is döntés kérdése lesz majd, mint kiderült. Volt pár érdekes dolog, ami szerencsére nem csak az én szememet szúrta, és jó volt, hallani, hogy legtöbben osztották a véleményem pl.: közös területen való dohányzással vagy a lakásajtóba kitett szeméttel kapcsolatban. (zéró tolerancia lenne szerintem a megfelelő, de mivel még nem tudjuk szankcionálni ezeket, még egy darabig bosszankodhatom ...)
Akkor az F1-F2-nek közös közös :) képviselete lesz? Ha igen, akkor el tudnátok mondani főbb pontokban, hogy mi volt a téma, és hogy esetleg jutottatok-e valamire?
hát nem is velük van a fő baj, hanem néhány "kedves" lakóval, a Gropius csodálatos megoldásaival és kivitelezési minőségével, és hát a CP 1-2 ügyintézésével... bár én késtem, de a hozzáállásuk jónak tűnt, szót lehet velük érteni...:)
Akik tegnap ott voltak az F1 lakógyűlésén, azoknak mi volt a véleménye a közösképviseletről? Személy szerint kellemesen csalódtam, nagyon korrektnek tűntek.
A Malomdombon lakunk, és a következő napokban tudjuk végre kirúgni az építtető által nyakunkra ültetett, tökéletesen alkalmatlan "közös képviselőt".
Az új közös képviselőre több jelölt van, az egyik a Farane kft.
Tudtok az elvégzett munkájáról személyes tapasztalatokat mondani? Mennyire vagytok megelégedve velük? Rendben működik-e a ház? Korrektek-e az elszámolások? Be tudják-e tartani a tervezett költségvetéselet? Van-e a háznak tartozása?
én nem erről beszélek. ha a terven nem akkora, akkor a műszaki átvételkor ezt jegyzőkönyvbe kell venni, és ha nem javítják ki, akkor nem veszed át a lakást. fenyegetőznek műszaki ellenőrrel, de az sem veszi át, ha nem a tervek szerint van megépítve.
A ló túlsó oldala az, ha azt kérem, hogy a tervek szerint kivitelezzék a dolgokat ???? Mert én nem lebontatni akarom, csak csökkenteni a méretét. Ugyanis a terven nem ekkora.
de mi az, h nem hajlandóak elbontani??? mintha te lennél a vevő...
azért ne essünk át a ló túloldalára...
nálam kevesek szídják a grupit jobban, de sajnos ha a változási igényeket aláírtad, (a terveken ott volt az a cső, csak mindenki azt gonolta, hogy 100-200-as cső a 200-as födémben megy majd...), szóval, ha aláírtad, akkor már nem nagyon van mozgástér... ebből a szempőontból meg lehet érteni grupit, egy 100 lakásos háznál sajnos nem lehet az utólagos igényeket figyelembe venni, a nagyobbik probléma az, hogy a hibás dolgokat se nagyon hajlandóak elismerni/javítani...
Ja, gondoltam. Én nem kértem módosítást, kicsit sokalltam a 80+áfás módosítási alapdíjukat. Ha egy konnektort odébb akartam volna rakatni az 110 körül lett volna, úgyhogy maradt minden. Ezért nem akarják lebontani, mert így viszont szerepel a terven és akkor meg kötelező kiépíteni a szellőzését (antsz). De a lebontás már az én fejemben is megfordult, lehet az lesz.
Egyébként nem ez a gáz, hanem hogy mekkora méretben csinálták meg, ugyanis a terven "normális" méretű. Nem szép, hogy ott van, de ha már ott van, akkor könyörgöm ne foglalja már el az egész fürdőmet... És műszakilag simán megoldható lenne, csak hát ugye gondolom a legegyszerűbb megoldást válsztották, aztán hogy az hogy néz ki, az kit érdekel... Úgyhogy jobb ha én sem mondok dícsérő szavakat... A vevő az ő szótárukban azt jelenti, hogy fizet és kussol. Dehát ismeritek a bandát, nem ?
nálam a wc-ben (szerencsére ott) az a helyzet, hogy az elszívó és a konyhából érkező cső gipszkarton takarója nem fért el egymás mellett (na jó, elfért volna, csak "véletlenül" nem úgy jött ki), ezért mindkettőből (!) levágtak egy kicsit. Most keresek egy ugyanolyan elszívó fedelet és remélem, hogy a gipszkarton odébb tudom tenni 1-2 cm-rel.
aha, akkor! mondtuk, h azt lőjék ki onnan, a két szélső pengefallal együtt, ahogy írtam a tűzhely is költözött bő egy métert, a víz és villany dolgok is vándoroltak a falak között, nem volt olcsó, de legalább oan lesz, amilyet akartunk, a kémény miatt utólag ezeket átvésni meg elég gáz lett vna... max saját kezűleg lebontjátok, lezárjátok, és a helyét glettelve javítjátok, meg festitek. de mi az, h nem hajlandóak elbontani??? mintha te lennél a vevő... de inkább nem "dicsérem" tovább a gropiust meg a cp-t.
Ti hogy "tüntettétek el" a kamrát ? Az alaprajzi módosításokkal együtt kértétek ? Nekem nem kell, nem is lesz, de a szellőzőjét nem hajlandók lebontani.
nemtom neked mennyire fontos a kamraszekrény, de ha nem lényeges, azt dobasd ki onnan, és akkor már "csak" egy lesz... mi a konyhából a kamrát eltüntettük, a tűzhelyet pedig beraktuk szinte a kémény mellé, így nincs sehol ien "doboz"
Nem sokat változtat a dolgon, annyival előrébb vagy, hogy ez nem kivitelezési, hanem tervezési hiba. Meg kellene nézni, mi van a terveken, ha kaptatok. Ha nem, érdemes lenne kérni. (Én például anno mindent kértem, nem csak elektromosat, több forum olvasása után.) Ha a terveken nincs ilyen, akkor tudsz reklamálni, ha van, akkor sajna...
(Az a baj, hogy az ilyen tervezők, majd jól feltűntetik a referenciájukban ezt a házat. De az ilyen problémák már nem kerülnek fel a nevük mellé.)
Aha, pontosan így van, ahogy mondod. Az egyik oldalon a konyhai elszívó, a másikon a kamra szellőző csöve megy a fürdőn keresztül és becsatlakozik a gyűjtőbe. Baromi ocsmányul néz ki és hogy műszakilag milyen megoldás, azt inkább hagyjuk...
Én csak a mi példánkból tudok kiindulni, nem tudom milyen koncepció volt az új épületeknél. Ezekben szerintem nem a fürdőszobai elszívó van, hanem át van vezetve a fürdő tetején a WC vagy a konyhai elszívó a függőleges gyűjtőig. De ez csak okoskodás, de akkor is hülyén néz ki. Nálunk ilyen csak a konyhaszekrény fölött van, számomra teljesen elfogadható kivitelben.
ez vmi ipari kapacitású dolog, vagy egyik oldalon befúj, másikon beszív? így tényleg gáz, beszűkíti a teret, és a pára is alacsonyabban fog gyűlni... ha esetleg nem próbáltad ki bejáráskor, legközelebb nézd meg, milyen a hangja...!