Még kiadatlan Agatha Christie DVD-k!! Pl.: Peter Ustinov összes Poirot filmje, (pl.: Halál a Níluson - 1978as verziója) Legjobb Suchet filmek, ... Plussz nagy klasszikusok: pl.: Tiz kicsi Indián, Rejtély az Antillákon, A vád tanúja, Maghurcolt ártatlanság, A Kristálytükör meghasadt,... Jó áron!!! Összesen 33 film, (ebből 32 magyar szinkronnal!)... ustinov@freemail.hu
A filmboritok.atw.hu -ra felkerültek a napi ászos Poirot VCD-khez készített és JAVÍTOTT DVD borítók! Most már érdemes letölteni és venni patront a nyomtatóba:-)
Igazság szerint nem folytatása A kristálytükör meghasadt a Holttest a könyvtárszobában című regénynek, inkább csak iőben egymás után következnek. ,) Nekem mindkettő nagy kedvencem, igazából Miss Marple történetei mind jók, talán a Nemezis lett nekem egy kicsit gejl, na, az tényleg folytatása a Rejtély az Antillákon címűnek. Poirotnál pl. az egyik nagyon jó a Nyílt kártyákkal (nem tudom, ismeritek-e a Mérgezett csokoládé rejtélye című krimit: http://www.teszvesz.hu/item125427855_albatrosz_konyvek_a_mergezett_csokolade_rejt.html abban van hasonló négyszereplős szitu, szerintem az is zsneiális), meg nekem bejött a Gloriett a hullának, ott egész elviselhető Ariadne, míg pl. a Harmadik lányban már túlment a határon, azt a könyvet nem is szeretem.
Sziasztok!!! Na asszem, lesz itt egypár ismerős a másik, megszűnt A. C. oldalról, ugyanis én vagyok Szabi. Nevem végülis nem sokat változott, csak két nevet "biggyesztettem" :)) elé bizonyos könyvekből. (Akit érdekel, Lance az Egy mrék rozs-ban szerepelt, Jason pedig A kristálytükör meghasadt-ban. Na de visszatérve A. C.-re, kiolvastam -még augusztusban- A kristálytükör meghasadt-ot, amiről az a véleményem, hogy a Holttest a könyvtárszobában folytatása. A kristálytükör meghasadt után a Három vak egér-t olvastam ki, és azután a Találkozás a halállal-t, amit még most is olvasok. Na jól van, egyenlőre ennyi... :-))))))
Bocsánatot kérek-elsősorban természetesen Csabától...de azért történt a"kirohanásom"mert NAGYON szerettem-és ahogy most olvastam ezután is szerethetem még...az agathachristie.obp.hu honlapot(mostmár új címmel)hiszen Agatha Christie egy olyan személy(sajnos már csak volt)akinek"KELL"hogy legyen honlapja-ami róla és a könyveiről szól-magyarul.
A könyvei népszerűek...a"filmjeit"hol ezen a csatornán-hol azon...hol amazon:) de folyamatosan játszák tehát minden téren képben van.
Amikor megszünt a honlap írtam egy mailt az agathachristie.lap.hu szerkesztőjének is-Ő sem tudott mit mondani...és magának a honlapnak is de a mail"visszajött".
Stb...stb...stb.
Mégegyszer BOCSÁNATOT KÉREK Csabától amiért"kirohantam"és KÖSZÖNÖM SZÉPEN(talán mondhatom a többi fórumozó nevében is-Én Chacha néven ügyködtem:) Tamásnak(és MINDAZOKNAK akik segítettek-segítenek Neki)hogy ÚJRA lesz Agatha Christie-nek MAGYAR honlapja az interneten!
Sziasztok! Ki tud Nekem abban segíteni, hogy a Befejezetlen portré című műnek mik az utolsó mondatai az eredeti könyv szerint? Sajnos nekem a Libris fordítás van meg és aszerint számomra érthetelen a befejezés. Hogy senki számára ne lőjjük le a poént, annak a tud segíteni, megadnám az emil címemet. Köszönöm szépen a fáradozást! L
Mi szerettük volna már két éve bejegyeztetni az agathachristie.hu domain-t, de annak számos jogi következménye lett volna. Szürke Csacsi hivatalos levelet írt Londonba, az onnan érkezett késői válasz (majd negyedévet vártunk) kettértörte ezeket az álmokat.
Írtunk minden magyar kiadónak, hogy az egyes könyveikből néhány soros idézet lesz kiemelve, illetve megjelenítenénk a könyvek borítóit, válasz: 0.
Egy lehetőségünk van még: www.achristie.hu domain alá vinni az egészet (mivel így nem terheli annyi jogi huzavona az oldalt), mert ez az új kicsit hosszú így. Mindenesetre dolgozunk rajta, és reménykedünk.
A hungásokat valószínűleg mindet újra fordítják/fordították (az említett kettőn kívül a Találkozás a halállal és a Herkules feladatai /munkái/ is újra lett fodítva), de a régebbi kiadású európásokat valószínűleg nem (A titokzatos stylesi eset /már megjelent/, Nyílt kártyákkal /megjelenés: október/, Holttest a könyvtárszobában /megjelenés: november/)
Lassan kezdik kiadni a Hungás könyveket is új köntösben. Ezzel kapcsolatban: új fordítás készült, vagy csak egy új kiadás az előzőek hibáival? Ekőre is köszi.
A hétvégén kiolvastam két AC-könyvet, a Harmadik lányt és az Öt kismalacot.
A Harmadik lány: tetszett, bár nagyon ritka az olyan, amikor előre kitalálom, ki a hunyó, és miképp végezte a dolgát, ezúttal sikerült. Egyetlen csavar volt, ami meglepett. De ettől függetlenül egy kellemes kis darab, igaz, Ariadne Oliver annyira nem tartozik a kedvenceim közé.
Öt kismalac: ugyebár ez is AC-klasszikus? Lélektanilag nem volt sámli, ez tetszett benne a legjobban. Mellesleg elgondolkodtatott pár szereplő világképe, főleg, hogy pont ilyesmiről elmélkedtem nemrég a barátnémmal. :-D (ezt is szeretem Agathában: nem csak krimit ír, hanem egyes könyveiben nagyon jól rávilágít dolgokra) Jó, hogy ugyanazt az eseménysort több szemszögből mutatta be az írónő, bár a lelkesedésem kissé lelohadt, amikor az öt emberke levele került sorra, azt már untam. Viszont Poirot ismét fantasztikus következtetésekre jutott.
Én voltam a legboldogabb, amikor rábukkantam az agathachristie.obp.hu rajongói oldalra. Számos bejegyzést írtam oda Shaba néven. Ahhoz az oldalhoz nekem ezen kívül semmi, de semmi közöm. Szerettem volna külföldi mintára egy proboards-os fórumoldalt indítani Agatha Christie-ről, mert nagy rajongója vagyok. Augusztus elején tulajdonképpen már szinte teljesen elkészült a fórumom. Elég sokáig (több napig, órák hosszat) dolgoztam rajta, de akkor még nem mertem meghirdetni sehol az oldalt. Az igazság az, hogy pont attól féltem, hogy majd konkurenciának fogja ezt érezni az odp.hu szerkesztőcsapata. Egy napon azonban, valamikor augusztus végén megszűnt az obp.hu. 2-3 napot vártam, hogy mi lesz és mivel nem indult újra, akkor ide az index.hu-ra megírtam a proboards.com-os új fórumoldalam címét. Azt gondoltam, így legalább "ideiglenesen" helyettesítheti az obp.hu-t. Ha az az oldal már nem kel életre, akkor itt van helyette ez. Elég sokat dolgoztam vele és nem értem mért kell olyannal vádolni, amihez tényleg semmi közöm!!! NEM ÉN TETTEM TÖNKRE AZ AGATHACHRISTIE.OBP.HU OLDALT!!! Úgy érzem, ha mindkét oldal működne, akkor is megférne egymás mellett a két site. Sokmindenben nem is hasonlít az enyém az obp.hu-ra...
Szóval csak annyit, hogy aki szereti Agatha Christie-t, az jöjjön és regisztráljon az oldalamon!
Miért tette volna tönkre?!!! Nem értem az összefüggést...az agathachristie.obp.hu mások tulajdona, és ők valamiért megszüntették vagy elfelejtették, ehhez Csabának semmi köze...Szerintem ötletes az új fórum és ha a rajongói oldal vissza is jön, fórumnak nagyon is jó lesz az új: áttekinthetőbb, téma szerint van...Én mindenesetre köszönöm, de gúny nélkül!
Az agathachristie.obp.hu internetes Agatha Christie rajongói honlap látogatóinak a nevében-és az enyémben is"köszönöm"neked hogy tönkretétetted azt a honlapot csak azért hogy a tiéd egyeduralkodó lehessen.
És bízzál benne hogy majd a te honlapodon is kialakul egy olyan jó közösség mint azon...
Kívánom hogy ne váljon valóra!
Szerettem-szerettük azt a honlapot és te tönkretetted..."KÖSZÖNÖM"!
Szerintem a legkirályabb a Temetni veszélyes, a nyaraló gyilkosok, meg a szunnyadó gyilkosság. Ezek annyira jól ki vannak találva!!!!!!!
Én onnan ítélem meg a könyveket a magam szempontjából, hogy melyikre emlékszem, és melyikre nem. Hát a Bertram szállót ahányszor újraolvasom sose tudom, hogy végül ki is volt a gyilkos:))))))))
Nekem az első találkozásom A.Ch-vel a 10 kicsi néger fekete-fehér mozifilmváltozata volt még gyerekkoromban, azóta is szeretném újra megnézni! Az első könyv a Gyilkosság a paplakban volt több, mint 15 évvel ezelött, a mai napig az egyik legkedvesebb regényem.
A rövid történeteket annyira nem szeretem, mint a "nagy" regényeket, de a Herkules munkái tetszett.
Az öreglányt én is jobban kedvelem a belga úriembernél. :-) Viszont a Bertrammal az volt a bajom, hogy nagyon hangulatosan indult a régmúlt idők vissszamaradott szállodájának bemutatásával, már épp dörzsöltem a kezem, hogy hurrá, megint egy szűk környezetben játszódó tömör izgalom lesz... de aztán valahogy mégsem jött be a számításom.
A nyáron kiolvastam még
Hát, nem egészen most ismerkedek Agathával, négy éve olvastam tőle az első könyvet (a Halál a Nílusont meg az Orient Expresszt pedig kiskorom óta ezerszer láttam a tévében), csak azóta nehézkesen megy a beszerzés. Az igaz, hogy az életművének tetemes része még előttem van (hurrá :-)).
Nekem a sokszori újraolvasás bejött, nem csak a nagy rejtélyekért szeretem a nőt, hanem a humoráért és a szemléletes leírásaiért is. Ezeket meg élvezetes ismét elolvasni.
ehe, nekem valahogy olyan lyukas az agyam, hogy 2-3 év és 10-20 újabb A.C. könyv után elfelejtem ki is volt a tettes és mi volt a módszere stb. (na jó a nagyobb horderejű könyvekre ez nem igaz, pl. 10kicsinéger, Ackroyd gyilkosság) Úgyhogy nekem az öreg hölgy művei újra és újra végigizgulósok...