Tudna valaki ötletet adni abban, hogy hogy lehetne amolyan kilógós állványt készíteni? Remélem érthetően fejeztem ki magam... ami az állvány középpntjától arrébb forog körbe! (esetleg egyképet a már kész állványról) hátha valami jó ötletet ad az elkészítéshez...
csináltam egy Precision 314 fejet, s monopoddal használom. (öreg vagyok már ahhoz, hogy baromi nehéz állványt, meg fejet cipeljek órákon keresztül...) ;-))
Ha esetleg valaki Nikon 10-24-el panorámázik és időnként mártixozni van kedve, azoknak örömhír (lehet) a mai kísérletem, miszerint az optika nodális pontja 10 mm-en és 24 mm-en (a két véghelyzetben) ugyanoda esik, a panofejet nem kell átállítani. A PTGUI 2-3 pixel hibával illesztette össze a 24 mm-en készült képeket.
Letöltöd a pan0.swf fájlt. Ez egy kis flash-alapú panoráma lejátszó. Alapesetben a vele egy könyvtárban lévő pano.jpg-t (négyzetes-hengervetületű /equirect/) játsza le.
Az előbb megadott oldalon találsz útmutatást a html-kódba illesztéséről és az esetleges paraméterezéséről, valamint ott találod a forráskódokat is.
Igaz hogy kicsit butuska de ingyenes. Ráadásul ha értesz egy kicsit a programozáshoz is, tudsz pofozgatni rajta. Az auto-forgatást pl. már én írtam bele:
Sziasztok, Nem rég kezdtem el foglalkozni panoráma fotózással és annyi problémám lenne hogy hogyan tudok és egy mozgó flash képet csinálni a panorámaképemből hogy azt fel tudjam rakni a netre? Milyen program kell hozzá??