Feltettem az mdk 9.2-t de nagy csalódás volt. Egész egyszerűen nem hajlandó elindúlni az X az én savage4-s kártyámal. Akármennyire is leveszem a beállításokat minimumra, akkor sem felel meg neki.
Találkozott már valaki hasonlóval?
Ha gtk2-t akarok installani, fel kell raknom feltetlenul, a teljes Perl fejlesztoi kornyezetet, vagy van egy-ket rpm csomag ami mar elegseges hozza? Vagy esetleg tud valaki valahol egy teljes overnet csomagot, amiben minden benne van kell egy grafikus feluleten valo mukodeshez? amiket en talaltan az overnet oldalan azoknak szukseguk van a gtk2-re kozvetve. En meg nem akarok 160 megat felesegesen elhasznalni...
a bootoláskor indítást mindenképpen el akartam kerülni, mert van, hogy nem kell a net. a scriptes megoldás jónak tűnik, köszi;)
más... az miért van, hogy néha megmakacsolja magát a rendszer, és semmit sem indít el? klikkelek az ikonon, elkezd töprengeni a dolgon, majd eltűnik a tálcáról, és ennyi. Sajnos a konzolt sem tudom ilyenkor alkalmazni, az se indul el. Van esetleg vmi tapasztalat? Patch?
Ha ADSL-ed van mért nem indítod szolgáltatásként (bootoláskor) ? Nálam mikor indul a gép felmegy a netre ha kell több napig is fent van. Ha ezt nem akarok az /etc/init.d/internet start/stop scriptekkel tudok indítani és leállítani.
Hali!
Most tettem fel a 9.2-es mandrake-et, minden szép és jó, csak az internetre csatlakozás nekem picit körülményes. Jelenleg a beállításokon keresztül tudom elérni a dolgot, az internet beállításoknál van lehetőségem kapcsolódni. Ha valaki tud olyan módszert, amivel mondjuk a desktopról "pöccre" indulna a net, megköszönném, ha megosztaná velem is. Már sok változatot használtam, de ennél a legbonyolultabb a csatlakozás. Ez eddig az első disztribúció, amin minden simán megy, és ha ez is megoldódna, akkor életemben először "teljes lenne a kép" linux téren;) Ja nem elhanyagolható tény, h ADSL-ről van szó. Minden megoldás érdekel. Script, program, akármi...
Bandi-T - Nagyon köszönöm, bár bebizonyítod, hogy olyan vak vagyok, hogy ezen már egy szkenner sem segít. :-)) Igazság az, hogy nem nagyon érek most rá, ezért hát még egyszer kössz. Megmentettél egy fölösleges lépéstől. Nem fogom lecserélni, mert nem járnék jobban. Egyelőre marad a Wim-Linux vegyes használat.
Bocsesz! Köszi a linket! Azonnal megnéztem és nincs benne, de attól mág létezik a gép. A programot magát meg csak akkor tudom felkérni a tesztelésre, ha itt lesz az apparát.
Még egy:
Kapcsolódik valaki a freeweb-hez wvdial segítségével?
Megcsináltam a conf fájlt. Biztos, hogy a login: freeweb@freeweb.hu és a jelszó: freeweb, mégis elutasít, authentication failure. 10 mp múlva az XP felkapcsolódik.
Köszi. Sikerült.
Azért érdekelne egy jó kis howto a DVD írásról. A múltkor is a 4,7G-s DVD-ről mindenáron csak 2G-t olvasott be a image fájlba és azt akarta kiírni.
A CD egyszerűbb. Az megy.
Tölts le vagy installálj egy cdrecord-prodvd-t (én azt hiszem forrásból fordítottam, de lehet, hogy van csomag is Mandrake alá), és azt egyelőre a szerző oldalán közzétett, magáncélra használható kulccsal fogod tudni használni; a kulcs kb. félévente lejár, akkor el kell menni ismét a szerző oldalára és beszerezni újat.
"Minthogy nagy a csönd, valószínűleg senkinek sincs problémája. :-)) "
Hát nekem van, nem is egy. :-(
XCDroast-tal szerettem volna CD-t és DVD-t írni. Feltettem a distribben lévőt, meg a cdrecord 2.01a15-mdk...-t, meg a cdrecord-dvdhack 2.01a15-mdk...-t, de csak a CD-t kezeli. proDVD-t vár. Annak az oldalán meg azt nem értem, hogy miféle kódot kell még beírni, hogy működjön. A kódot a készítőtől kell kérnni (ha jól ferdítettem), de ott meg ki van írva, hogy megszűntette a magánemberek támogatását.
Szóval megoldotta már valaki ezt? Leírná nekem hogyan kell?
A másik:
A C: az NTFS, a D:, E:, F: FAT 32. Ezeken van a winXP. A boot során a linux azt írja, hogy nincs hda1, túl sok fájlrendszer. Nem is látom csak a D,E,F-et. Nem létkérdés, csak érdekel. Mi az aminek a segítségével tudtok segíteni? (xxxx.log, stb...)
Minthogy nagy a csönd, valószínűleg senkinek sincs problémája. :-))
Nekem viszont lenne egy kérédésem. Megy-e valakinek HP-3400-as szkenner Mandrak 9.2-vel? Azt hiszem scsi, és valószínűleg működnie kell, de mielőtt elcserélném az enyémet ilyenre tudni szeretném a frankót.
A kipróbálás azért macerás, mert a bátyámé és messziről hozná. Ne kelljen kétszer cipekednie, ha mégsem jó.
Zoglo - A control centerrel az volt a baj, hogy nem tudtam átállítani az rpm források címét. (Ugyanis volt 3 CD-s változatom, ami nem akart elindulni. Meguntam és feltettem hálóról. Utána úgy gondoltam, hogy most már a lemezekről fogom beállítgatni. Hát itt nem tudtam az rpm-forrást átállítnai. Nem hagyta magát. (Utóbb kiderült, hogy simán az indító flopi volt hibás és azóta lemezről fölpakoltam.
Más. valaki panaszkodott Java felrakására. Nekem nagy nehezen sikerült - OpenOffice-hoz használandó. Írtam, hogy a binek egészen más neveket viselnek mint a setup leírásban kellene. Attól függetlenül root-ként futtatva szépen feltelepülnek. Utána a szívás csak a hogyan engedjem rá usert. Az találtam ki - a root adott alkönyvtárába, ahova telepítettem nem tudtam jogot adni neki, nem is baj - szépen Home-ba átraktam. Ott még át kellett állítani a jogokat. Utána újraindul és az OpenOffice telepítő frankón felismerte a java könyvtárat. (Addig, amíg nem volt jogom belépni, ő sem tudott.)
Ja további hülyeségemre derült fény: miért nem akar a magyar OpenOffice felmenni? Azért, mert barom módon Konkverorral megkerestem a könyvtárat. Gondoltam legyünk precizek és ark-kal kitömörítettem ahova akartam. Csak közben az ark eleve a CD-n lévő régi OpenOffice (1.1 angol)-on ált és én nem vettem észre. Tehát a magyar néztem és az angolt pakoltam ki. :-))))
Win alatt van olyan hogy: "legyen elérhető a weblap hálózat nélkül", MDK 9.2 alatt hogy tudnám megoldani?(Opera, Mozzila, Konqueror, Krusader, Galleon van...)
DE Lehet parancssoros (terminál) megoldás is...
Ez a 'Work Offline'/'Kapcsolat nélküli munka'? Mert akkor például Mozillában Fájl|Kapcsolat nélküli munka, vagy a jobb alsó sarokban kattints az összecsatlakoztatott kábelekre.
Bocsánat, sajnos nem tudom, mi van a negyedik CD-n. A néhány hete emlegetett, azt hiszem csehek által készített négy CD-s változatról van szó, melyet a készítők illettek 5-ös számmal.
A Mandrake Control Centerben van egy Szoftverkezelés menüpont, azonbelül pedig Szoftverforrás kezelő, ott meg lehet adni ftp-t, saját gépen levő könyvtárat, stb...
(Gondolom Nálad is van ilyen??)
Más:
Win alatt van olyan hogy: "legyen elérhető a weblap hálózat nélkül", MDK 9.2 alatt hogy tudnám megoldani?(Opera, Mozzila, Konqueror, Krusader, Galleon van...)
DE Lehet parancssoros (terminál) megoldás is...
Amúgy a netes telepítésnek van egy apró hátránya, azaz, ha csomagot akarsz változtatni, akkor azt netről tudod csak elérni. (Legalább is az én jelenlegi Linux és Mandrake felkészültségemmel nem tudtam átállítani, hogy a csomagok helyét hol keresse.)
A következő, amit még nem tudtam megoldani: a hálózatot én ki-be szoktam kapcsolgatni. Egyelőre csak a ctrl centeren kereszül, root-ként tudom megtenni. Nem találom a beállítást. Mondja már meg valaki a frankót.
Bandi-T - mi van a 4. CD-n? (Bár igazság szeritn ami a 3 CD-s változaton van az is bőven elég, de hátha...) És ez az 5-ös változatú új verziót jelent? Mert ha igen, akkor a szkennertámogatást megnézném.
Sikerült bootfloppy-val ADSL-en keresztül feltelepitenem a 9.2 -t.
A telepités során/után az ADSL kapcsolatot nem sikerül feltelepítenie, a wizardban az ethernet kártyát LAN Network-höz párosítja (ez igy ok?) az ADSL kapcsolatnál gateway-t is kérdez nem jön létre a kapcsolat.
Én meg tudom érteni rézgarast. Vesz egy totál hivatalos Mandraket, hogy támogassa a céget és kap helyette egy alig használható darabot.
Hát, én is sajnálom, hogy nem sikerült neki, de szerintem a Discovery tényleg nem erre való; olyan, mintha csavarhúzóval akarnál kalapálni.
Ha támogatni akarja a Mandrake-et, akkor legyen MandrakeClub tag; ott ráadásul majdnem az egész hozzájárulás a Mandrake-hez jut el.
Én is bízom benne, hogy a forgalmazó visszaveszi és hajlandó nagyobbra cserélni. Ha meg nem, akkor szívesen másolok egy példányt az ötös változatú, 4 CD-s letölthető változatból.
Kösz az infót, megnéztem, sajnos az én történetem nem arról szól, mint a HIX-en. :-(
Ott egy új, még nem támogatott változatról írnak, az enyém régebbi, mér Miro-nak hívják, asszem.
A "Pinnacle TV tuner Linux alatt"-tal kapcsolatban a napokban ment valami kis csevely a HIX GURU-n. Keress ráv, van aki megoldotta. Szerintem velük beszélj.