.a kvackristály is 500 körül volt. Vittem sok eurot, forintot és alig 224 lejt( én balga), mert ennyi volt 20.ezer forint itthon. Érdemes itthon váltani és nem tekeregni, hogy hol is váltják át..
Nem 2 lej az (rosszul írtam volna, ebben a nyüzsiben nem csoda) szóval kb. 86 és 100 ft között van 1 lej.. Tehát 200 ft -ért is pisilhetsz...mert mondom Brassóban 12,3/ 1 ft az új lej. Kávát ittunk Segesváron a vár pincéjében, flancos helyen, de jó volt (segafredo) és ketten 10 lejt fizettünk, tehát kb. középáron 900 ft.
Igen ekkor, de talán kérdezd a googlet, többet is ír a székelyudvarhelyi templomokról.Egyébként nagyon szépek és felújítottak a templomok, sok új épül...általában mindenhol van katolikus, ortodox és azért református is.
Jól számoltam? Alig 18 forint egy WC használat? Akkor odamegyek pisilni... Asszem jobban járok egy fánál, mert mire kiérek a Gyilkos tóhoz, szerintem addigra a természet ölne meg engem a visszatartás miatt...
Amúgy miért gyilkos a Gyilkos-tó? Biztosan hallottál valami infót erről!
itthon 8.60 az új lej, a magyar árusok átszámítják és akkor 8-9 között van, de Brassóban már a pénzváltóhelyeken 12, 3 és 13, 2 között is volt az árfolyam. Kolozsváron olyan 10 ft körül váltottak... az euro az mindenhol 3.13 lej / 1 euro...számold át forintra...Én ott rendesen megvoltam zakkanva, mert alig volt nálam lej, mondván majd ott a magyarok váltanak, meg elfogadják a forintot is. A túrót! A magyarlakta helyeken elfogadják a forintot még a közértben is, de inkább a lejt.Euroval fizetve meg nem tudtak visszadni...
A Gyilkos-tónál 2 lej volt a WC, na gondolhatod, hogy hogy nézett ki a tó környéke sajna... Brassóban csak a lejt fogadták el ...
Az ilyen helyekrol, pedig altalaban menekulni szoktam.
Igy teszek, most is.
Egyebkent, en emlekezetem szerint, soha nem hulyeztelek le es nem ecseteltem kibe vagy szerelmes...
Nyugodtan razhatod a rongyot, hogy Te szelid, szep szavakkal probaltal ravenni valakit, hogy moderalja magat, en tudom, hogy ez egyaltalan nem igy volt, mert akkor olvastam.
A kőről jut eszembe... fél Erdélyt bejártam , hogy az unokámnak "kék követ" azaz kvarckristályt hozzak...pedig Romániában is bányásszák, ha jól tudom. Jó drágán (5 lej) de vettem neki, itthon még olcsóbb talán