Éppen a múlt héten jártam úgy, hogy kattogott bal hátul valami. Azt hittem kerékcsapágy, de gyorsan kiderült, hogy a 4-ből 3 csavar lelazult. Bár ez nem csilingelő volt, de tisztára, mintha a csapágy lett volna.
Sziasztok, rég jártam itt, de szeretnék ismét kérdezni a tapasztalt publikumtól. A gépsárkány egy 2002-es 2.0 benzines 406 break. A hiba pedig egy fémesen kattógó hang a bal első kerék felöl, ami egy bizonyos kerékfordulat tartományban jelentkezik csak, egyenesen haladva, durván 15 és 25 km/h között, alatta felette nem. A hang magas tónusú, fémes, majdnem csilingel, vagy inkább egy hangosabb óra tikk-takkolásához hasonló, kerékfordulatonként egy. Fékezésre nem változik, tehát ezt kilőhetjük. Még nem próbáltam emelve, a tavaszi kerékcsere óta nem volt bakon. Szerintetek lehet kerékcsapágy vagy ne a legrosszabbra gondoljak?
Műanyagból van. Arra gondoltam, beragasztom a helyére valami bivaly ragasztóval, de nem vagyok híve visszafordíthatatlan megoldásoknak. Mégis ezt tűnik az egyetlen használható gondolatnak, de hátha van valakinek jobb ötlete.
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy az első ablaktörlő kar nyomóerején lehet állítani? Ha igen hogyan? Azt szeretném ha picit erősebben nyomná rá az ablaktörlő lapátot. Előre is köszönöm!
A váltón lévő jeladónak szokása ki-kihagyni. Roppant egyszerűen ellenőrizhető, mert ha leesik a mutató, akkor a számláló is megáll. Ekkor csak a váltó jeladóját kell cserélni, amit 3-4 ezerért már kapni.
Azt mondották vala, hogy kihagy a léptetőmotor. Volt egy '87-es Chrysler-em, ott a keréknél levő jeladó lazult le, azért dobta el a jelet néha - de azóta eltelt 14 év, meg ez franszia is, ki tudja...
Ha van más tipp/ötlet, kérlek, ne kíméljetek - nem fétisem 30e környékét kidobni, ha nem muszáj :)
P406-ban egyre sűrűbben leesik a sebességmutató. A Peugeot szerviz javítani tudja a léptetőmotort (kiszerelik, elküldik, megjavíttatják, beszerelik) kb. 35e Ft magasságát mondtak.
Valakinek ilyen tapasztalata ennek javítására? Vagy cserélni érdemes, stb?
Szerelőm azt mondta, ő már csinált ilyent és meg is tudja csinálni. Úgyhogy azért nem tettem le a dologról. 2 hét múlva elvileg hoznak nekem alkatrészt, de gondoltam hátha van valakinek elfekvőben, hogy ne kelljen kiböjtölnöm a 2 hetet.
Amúgy nem a megszokott kárpit van benne, valószerűtlenül nehéz lenne szerintem ilyent találni.(business line)
Természetesen érdemes megnézni az izzítógyertyákat, ha mind jó, az az igazi, de egy HDi ilyen időben még simán indul izzítás nélkül. (ezért is van az, hogy szinte az összesben rosszak a gyertyák ill. bele vannak állva, mert nem igen van rá szükség, indul az autó és sokáig nem foglalkoznak velük)
406 kombihoz (2003-as évjárat) lenne szükségem hátsó középső biztonsági öv gurtnira. A teljes egységre szükségem lenne, csak az aljzat nem kell, ahova a villát lehet dugni.
Előre is köszi szépen, ha valakinek van és jelez...