Igen, de te is biztonsagi jatekot folytatsz, es nem mersz az utobbi 15 evbol tokeletes lemezeket mondani, mert azok meg nem kanonizalodtak. Pedig biztosan keszultek a kilencvenes meg nullanullas evekben is ilyenek, csak hat ahhoz, hogy el tudd donteni, hogy ezek melyek, ahhoz nem eleg a rockenciklopediakat bujni, kedves baratom, hanem izlessel kell rendelezni, az pedig sajnos akkor fogyott el, amikor te kertel volna belole. Ja, es a tokeletes lemetz nem arrol szol, hogy minden egyes szam jo rajta, azt Greatest Hitsnek hivjak, a tokeletes lemezen lehet egy-egy gyengebb szam is, a lenyeg, hogy egeszkent fantasztikus legyen.
Ezert hat en vallalva a kockazatot, kozolnem, hogy az 1990 jan 1 utan kiadott lemezek kozul az alabbiak tokeletesek: A Tribe Called Quest - The Low End Theory Aphex Twin- The Richard D. James album Arcade Fire - Funeral Beck - Odelay Boards of Canada - Music Has the Right to Children Brian Wilson - SMiLE (ha ez er) My Bloody Valentine - Loveless Nas - Illmatic Pixies - Bossanova Pixies - Trompe Le Monde Primal Scream - Screamadelica Pulp - Different Class The Streets - A Grand Don't Come for Free
Ha engedekenyebb vagyok, akkor az OK Computer, a Nevermind es tan valamelyik Pavement is befer.
Es bizonyos szempontbol az As Heard on radio Soulwax is tokeletes, de mixlemezek itt nem jatszhatnak.
ha kellően szigorú és sznob választ akarsz, akkor The Zombies: Odyssey and Oracle, vagy Wire: Pink Flag. de lehet Smiths: The Queen Is Dead, Devo: Q: Are We Not Men? A: We Are Devo!, vagy akár az első Ramones mondjuk.
szintén interpol, arcade fire, killers(engem meg ezért lehet kinevetni, de büszkén vállalolm!), a modest mouse-ra meg azt mondanám, hogy csak annyi baj van vele, hogy 3-mal több szám van rajta, mint kellene. ;)))
Na jó... vegyük már magunkat komolyan, ha kérhetem.
Tökéletes lemez összesen vagy vagy 30 a rocktörténelemben, ha szigorúak vagyunk. És legyünk azok, szóval egy lemez még simán lehet jó, ha nem tökéletes rajta minden egyes szám. Tavaly talán tényleg több volt a jó lemez, de én idén is találtam épp eleget.
Nem akarok beleszólni, de a Regina Spektor-lemez is 2004-es, sőt már 2003-ban megjelent független kiadásban, ha már az Arcade Fire ki van zárva, akkor ez hogy kerül egy 2005-ös listára?