Keresés

Részletes keresés

Mona73 Creative Commons License 2007.08.21 0 0 7910
Köszi! :)))
Előzmény: pbuza (7909)
pbuza Creative Commons License 2007.08.20 0 0 7909

Mona

Egyre jobban rád hasonlít Norbi.

Előzmény: Mona73 (7908)
Mona73 Creative Commons License 2007.08.20 0 0 7908

A Fő maffiozó....

Pisko jó nyaralást!
Quizasnak jó "pihenést"
quizas Creative Commons License 2007.08.20 0 0 7907
Sziasztok,

PISKO,
Kösz a tippet, majd ha ráérsz, kérdezzétek meg, hova jár a srác.
Sikeres pakolászást, élvezzétek a szabadságot! :-)

Juttatások: van egy topik az SZMK-ban, gyás, gyed egyebek címmel, ott Szakbarbár rendel. Hátha tud valamit, egy kérdezést megér.
pbuza Creative Commons License 2007.08.19 0 0 7906

Pisko

Miután felpofoztam szegényt nekem is a víz jutott eszembe és lekapva a badyt a hidegvíz alá tartottam, de nem használt igazán.

27-én megyek nyaralni megint egy hétre a gyerekekkel. Remélem jó lesz. Még vonatozni sem kell, ha minden jól megy, mert a hugom vett kocsit és ő visz minket.

Előzmény: _PISKO (7899)
_PISKO Creative Commons License 2007.08.19 0 0 7905
Sziasztok,
még itt vagyok:-)
Ancsúr, igen, autóval megyünk. A csomagolás elég macera lesz, már van egy cirka 8 oldalas listám. Mikor elmondtam a férjemnek, hogy mit szeretnék vinni, csak lesett. Majd holnap este eldől, hogy elég-e négyünknek az 1000 literes csomagtartó. Szerintem szűken leszünk, de megoldjuk. Pedig a húgom barátnőjénél fogunk lakni, aki nincs otthon ebben a hónapban, szóval minden van a lakásban, de még így is visszük a fél háztartást:-) Utoljára 5 éve voltunk nyaralni (főleg a Quizas által említett "tegnapra legyen meg" munkák miatt), úgyhogy már várom.

Quizas, van egy barátnőm, akinek az unokaöccsének vannak viselkedési problémái (nem tudom pontosan, milyen jellegűek), és ők nagyon meg vannak elégedve a tanítójukkal. Szintén a XI. kerületben laknak, ha gondolod, megkérdezem, melyik suliba jár. Ha jól tudom, valahova a Karolina út környékére. Járt már máshová is a kissrác (Köbölkút utcai), de onnét elhozták. Tényleg nagyon nehéz jó tanítót találni:-(

Katus, így menjen az ember kórházba: tuti találnak valamit. Nekem anno azt mondták, hogy Soma után nem jár az emelt családi pótlék, pedig tartós gyógykezelés alatt áll, és havi szinten az antibiotikum, a Normaflore és az egyéb kellékek (pisigyűjtő zacsi, betadines oldat stb.) kb. 4000 Ft-ba kerülnek. Most már nem megyek utána, mert lassan már a vége felé járunk ennek az egésznek, de Te légy rámenős, hátha szerencséd lesz.:-)

P.
Katus27 Creative Commons License 2007.08.19 0 0 7904

Szia!

Igen, fél évenként kell mennünk ellenörzésre. Illetve azért is, mert kell ajánlás a háziorvosnak, hogy nagyobb támogatással írhassa fel a gyógyszereket.

A gyest nem tudom, hogy jár-e, de a kiemelt családi pótlékról hallottam, de ezt majd csak fél év múlva lehet elkezdeni intézni.

Sajnos még nem végeztem a sulival, sőt, a neheze még hátra van. Novemberben nyelvvizgázok, diplomamunkát írok és februárban államvizsga. Aztán azt hiszem nem tanulok többet! :))

Szia

Katus

Előzmény: quizas (7903)
quizas Creative Commons License 2007.08.19 0 0 7903
Szia Katus,

Sajnálom, hogy az asztmagyanú is hozzáadódott az allergiákhoz. Ezeket fél év múlva nézik meg újra, akkor lehet?

Úgy tudom, ha asztmás a gyerek, kérheted a gyest is (talán munka mellett is lehet, nem vagyok biztos), meg talán emelt szintű csp. jár. Ha tévednék, bocs.

Tanulmányaidat befejezted? Kész, vége?

A fiaink pont felétek vannak. És ők sem várják az ovit. Bezzeg Ancsúr Zorkája, gondolom már be van sózva!
Előzmény: Katus27 (7902)
Katus27 Creative Commons License 2007.08.19 0 0 7902

Sziasztok!

Végre sikerült egy működőképes géphez jutnom (az enyém hol jó, hol nem, de inkább nem) és gondoltam jelentkezem!

Túl vagyunk Kristóf kivizsgálásán. Azt még nem tudjuk, hogy mire, de tuti, hogy allergiás. Plusz emelett úgy néz ki, hogy egy "kis" asztma is van(hivatalosan majd csak fél év múlva lehet kimondani, hogy asztma, de úgy kell kezelni), épp e miatt nem tudták feltenni a bőrpróbát Krisnek. Amikor bementünk a kórházba a teljesen tünetmentes fiamnak ( na jó, doktornéni ráhallgatott és úgy már nem volt tünetmentes) annyira rossz lett a légzésfunkciója, hogy azonnal hörgőtágítokat kapott. Most begyógyszerezve ténylegesen tünetmentes. Ehhez azomban kell egy tapletta, egy spray és egy orrspray is. De hát ez van, hozzá kell szoknunk.

Egyébként jól vagyunk. Kris nagyon nem várja az ovit, pedig szeret ott lenni a haverokkal.

Lakásfelújítokat nem , nyaralósokat pedig irigylem! :))

Sziasztok

Katus

quizas Creative Commons License 2007.08.19 0 0 7901
Sziasztok,

PISKO,
Jó nyaralást!

Ancsúr,
Remélem, a kőművest sikerül elcsípnetek, hogy nekiálljon a betonozáshoz. Valahogy ezek a mesteremberek - tisztelet a kivételnek - nem a pontosság és kiszámíthatóság példaképei. A többség túlvállalja magát, sokszor összecsapják a munkát. :-( Remélem, a tiétek nem ilyen.

Autók és társaik:
Nekem ugye három fiam van, és még mindegyik intenzíven érdeklődött a gépjárművek iránt. Viszont a két öcsém közül egyik sem. Vagy csak akkor jóval kevesebb autó volt? :-O

Nyaralás:
Igen, most nyáron harmadszor viszik el őket egy hétre, de persze ketten vannak velük, hiszen mindketten nyugdíjba mentek júliusban. Az az áprilisi egy héttel együt már négy hetet voltak ott idén, talán még egy vagy két hetet mennek, ha jó az idő. Ugyan óvodaköteles kisBulcsú, de elengedik ennyi időre. Jövőre már nem tehetjük meg, hát menjenek, amíg lehet. Apukámmal préselik majd a szőlőt ősszel, azt jövőre már ki kell kisBulcsúnak hagyni. De addig még kell találnom egy őt jól kezelni tudó tanítót, ahova föl is veszik, nincs is a világ végén, nem is kerül nagyon sokba. Persze a helyi két suliban is körülnézek, de nem biztos, hogy itt lelem meg a megfelelő személyt.

Értékelem ám a gyerekszám-csökkenést: mert már száradnak a koszosnak ítélt elpakolandó ruhák, 90%-ban pedig már bezacskózva, feliratozva elsuvasztottam őket (Karsa ágya mögé). Mivel a párom épp két tendert ír (keddre kell beadni őket - őrület, szinte minden versenyajánlatot úgy írnak ki, hogy hétvégén kell rohammunkában megcsinálni :-((), nem pihenő üzemmódban vagyunk, de a játszón másfél óráig kint volt velem - és dolgozott a laptopon. :-/
Egyébként emiatt jobb is, hogy nincsenek itt a nagyok, mert az "apa itt van, de mégsincs ideje semmire" felállás nehezen földolgozható élmény.
Ancsúr Creative Commons License 2007.08.19 0 0 7900

De jó lesz Nektek! Autóval mentek? Én össze sem tudnék pakolni ekkora útra:-)

Autómánia nálunk sem szűnik. Zádornak a kőműves a legjobb barátja. Beállt a teherautójával az udvarra, Zádort berakta a kormányhoz, ki se akart szálllni. A sóderes autót is mindig meg kell néznünk.

Diétás kaja nincs, óvodával közös a konyhájuk, ahol még nem készültek fel erre. Amúgy a napi ellátás nincs benne az árban. Megkapom majd az étlapot, ha kell, viszem be én is a ennivalóját. Szerencsére most nagyon enyhe diétát tartunk.

7 főre kaptak engedélyt. Zádor úgy lehetett a 10., hogy 2 kisgyerek félnapos, egy meg csak 2 napot van egy héten

A kőművesünk is Olaszországban van, ha hazajön, nálunk kéne egyből munkába állnia. Még nem tudja. Le kéne betonoznia a házban, ami eddig kimaradt. Ma járólapot szedünk fel. Ha belemegy, akkor páromnak el kell vonulnia a gyerekekkel mamához.

Előzmény: _PISKO (7899)
_PISKO Creative Commons License 2007.08.19 0 0 7899
Sziasztok,
Ancsúr, készen lesz a ház, ne izgulj:-)
Azt azért gondoltam, hogy a fizetős bölcsibe nem fognak tolongani az emberek. 30-50 ezer Ft... Nem semmi. Bár itt sem lenne kevesebb. Ezért a pénzért kap Zádor diétás kosztot? Vagy az is neked kell majd főznöd? Loráéknál van a csoportban egy liszt és egy tejcukor érzékeny kislány. Mindennap ételhordóval hozzák őket. Nem irigylem a mamájukat.

Piros, aztán ahogy írtad, beugrott, hogy mi volt Nálatok. Láz élkül sokkal ijesztőbb lehetett. ekem azt mondtk a kórházban, hogy ilyen esetben a legjobb a hideg víz, mert valami külső inger éri a gyerkőcöt, és könnyebben magához tér. Bár nálunk kb. 5 percig tartott az egész, így is örökkévalóságnak tűnt...

Quizas, nem mondod, hogy megint "facér" vagy? :-) Nem díjazták a srácok, hogy Karsa beköltözött hozzájuk? :-) Lora már nagyon várja, hogy külön szobája legyen Somától. Azt még nem fogja fel, hogy ehhez valamiféle LOTTÓ-nyeremény is kéne. Jó neki...

Ma le volt zárva a rakpart, így sétáltunk egyet. Megnéztük az Air race-re gyakorló repülőket,.Hétfőn nem akarok kimenni, mert iszonyú tömeg lesz, ma meg alig volt valaki. Kb. 10 méterre tőlünk húztak el tőlünk a repcsik. Lorának tetszett, Somát - jellemző módon- a horgonyzó hajók kéménye és a túlsó parton parkoló tűzoltóautó hozta lázba:-) Szerdán is nagy "élményben" volt része, mert a házunk előtt felborult egy konténeres teherautó (iszonyú robajjal járt), és a "nínús" autók teljes arzenálja megjelent: rendőrség, mentő, tűzoltó, katasztrófavédelem. Vagy másfél órán keresztül néztük, ahogy talpra állították a teherautót, meg jött a takarító kocsi. Hát mit mondjak: teljesen odavolt, a mai napig emlegeti. Szerencsére senki sem sérült meg, bár tragédia is történhetett volna, mert a konténer alig valamivel a HÉV-megálló előtt ért földet, ami ugye tele volt emberekkel. És a szemközti sávban közlekedő autó is éppen meg tudott állni.

Mi hétfőn este indulunk Olaszországba, addig még igyekszem benézni.

P.
Ancsúr Creative Commons License 2007.08.18 0 0 7898

Tegnap villanyszerlők dorbézoltak nálunk, porfelhőben úszott a ház. Ahogy hazaért párom, elmentünk Zorkával csavarogni. Mire hazaértünk, nagyjából kitakarítottak Zádorral. Nagyon nem lett volna hozzá kedvem.

Készen lett TSH erdményem. Nem merek tovább gyszert csökkenteni, ici- picit így is kicsúsztam a határértékből. Első gondolatom az volt, hogy majd szeptemberben elmegyek a homeós dokihoz, aztán eszembe jutott, hogy ezentúl nem tudok majd kötetlenül elugrani ide- oda:-((((

Előzmény: Ancsúr (7897)
Ancsúr Creative Commons License 2007.08.18 0 0 7897

Ház? Most egyelőre az biztos, hogy kényelmes, nagy lesz. Napok óta számolok, hogyan lehetne kihozni még idén egyre több mindent. Kilátástalan. De fogok megoldást találni, szeretnék már a végére érni:-)))))

Ismét lesz egy pihenős heted? Rákészülsz a szeptemberre, igaz? Anyukád könnyen boldogul a gyerekekkel?

Előzmény: quizas (7892)
Ancsúr Creative Commons License 2007.08.18 0 0 7896

Az a poén, hogy abba a bölcsibe be sem jelentkezhetünk, ahová tartozunk.Gondolom, hogy ez törvényellenes, de végülis mindegy, túljelentkezés van, semmiképp sem vennék be. Ki kell húznunk ilyen módon.

Ráadás: ha csak 4 után tudom elhozni Zádort, akkor 50 ezer a havidíj.

Amúgy tetszik a hely, bár semmi extra nincs benne.

Bosszant, hogy a bölcsi árából beszínezhetnénk tavasszal a házat.

1 hete élünk tévé nélkül. Nagyon jó!!!

Előzmény: pbuza (7893)
quizas Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7895
nagfyiaim=nagyfiaim.
Előzmény: quizas (7894)
quizas Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7894
Piros,

A nagfyiaim most mentek el egy hétre Pécsre. Én már meg is vettem a meglepetés hálópólóikat. Fejenként 200 Ft volt a Humanában. :-)

A múltkor Karsát költöztettem be hozzájuk, de közölték, hogy az nem igazi meglepetés.
Előzmény: pbuza (7893)
pbuza Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7893

Pisko

Nálunk nem volt lázgörcs, mert akkoriban még lázas se volt a közelben. Egyértelműen epilepsziásnak mondták. Slussz-pássz. Ez ugye időközben kiderült, hogy egyáltalán nem az és mellesleg azóta sem volt semmilyen görcse. A jó hír, hogy lassan abbahagyhatjuk az epilepsziás gyógyszert és talán a télen végleg lemondhatunk róla,mert szerencsére nincs rá szükségünk.

Ancsúr

Nem semmi ez a bölcsödei díj, de lagalább van helyetek. Később még meg lehet próbálni átjutni egy nem fizetősbe nem? Ha leadod a jelentkzéseteket és lesz hely, biztos átmehet, persze ha addigra még ti is akarjátok.

A ház miatt meg ne aggódj, lesz szép házatok nemsokára. Én két hét mulva , úgy néz ki, hogy megint megyek a nagyihoz a gyerekekkel. Kíváncsi leszek mit talál ki a férjem. Mert ugye a múltkor a fürdőt és a wc- újjította fel.Meg vett néhány apróságot.

Előzmény: _PISKO (7889)
quizas Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7892
Szia Ancsúr,

Micsoda kellemes meglepetés! :-)

Bízzál, lesz hamarosan szép kényelmes házatok nettel meg mindennel.

Örülök, hogy Zádornak lesz helye. Hogy mit érzel, azt képzelem. :-(
Ráadásul ami pluszt megkeresel, annak jó része mehet a magánbölcsibe, hogy megtarthasd hosszú távon az állásodat. gyönyörű...
És akkor van egy topik, ahol arról folyik a vita, hogy kell-e óvoda és hogy a karrier miatt adják bölcsibe a nők a gyerekeiket. Mert igen. :-/
Előzmény: Ancsúr (7891)
Ancsúr Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7891

Sziasztok!

Most van egy picit net, amíg ebből a sarokból is költöznie kell. De talán utána lefúrnak a padlásról egy végleges kábelt. Azt hiszem soha nem leszünk készen a házzal. Az is sokat segítene, ha nyernénk némi pénzt...

Visszaolvastam, jó, hogy a végén kezdtem. Ijesztő lehetett a lázgörcs :-(

Hírek: Zádort felvették a fizetős bölcsibe (35 e/hó), szept. 3- án mennie kell. Sejtitek, hogy mit érzek, ugye? Hogy velem mi lesz pontosan, azt még nem tudni, de pár hét és kiderül.

quizas Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7890

Sziasztok!

PISKO,

Nálunk több lázgörcs - a klasszikus, epilepsziás rohamhoz hasonlító - nem volt. A régi Di-Per-Te egyik ismert, ritka mellékhatása volt valószínűleg arra egyébként fogékony fiamnál.

A hallucináláshoz meg nem kell láz nálunk. De az is igen ritkán van.

Előzmény: _PISKO (7889)
_PISKO Creative Commons License 2007.08.16 0 0 7889
Akkor Te sokkal rosszabbul jártál:-( Valóban, így utólag már nem olyan ijesztő az egész, no de akkor... A lényeg, hogy Soma jól van, és legközelebb az ember lánya már okosabb lesz ilyen helyzetben. Nálatok megismétlődött a lázgörcs? Mert akinél egyszer már volt, annál nagy valószínűséggel megint elő fog jönni.
Többiek?
Előzmény: pbuza (7888)
pbuza Creative Commons License 2007.08.13 0 0 7888

Örülök, hogy már jobban vagytok. Én teljesen át tudom érezni a gondodat és tényleg szerencse, hogy hazaért a férjed. Én egyedül voltam a két gyerekkel otthon, mikor a fiam begörcsölt. utólag tényleg nem ilyesztő a helyzet, de akkor....Nekem a szomszéd jutott elsőre eszembe, de csak a mozgássérült férj volt otthon, de neki legalább volt esze, hogy lehívta a gondnokot és ő intézkedett, mentő meg orvos stb...Én annyira nem voltam magamnál, hogy még az sem jutott eszembe, hogy orvost hívjak. A védőnő jutott eszembe, és szerencsére ő azonnal intézkedett és jött is a gyerekrvossal. A fiam begörcsölése és a gyerekorvos megérkezte között kb 5-10 perc telt el, de egy örökkévalóságnak tünt. A lányom meg annyira megilyedt, hogy egyfolytában ordított. Szóval hozzám képest klasszisokkal jobban csináltad.

Előzmény: _PISKO (7883)
_PISKO Creative Commons License 2007.08.13 0 0 7887
Szerencsére Soma egy rendes kissrác, szépen megitta ezeket a löttyöket. Közben mesekönyveket nézegettünk. Kis adagokban kapta, átlag fél -hn. óránként 1-1,5 decit. Szombaton híg volt a széklete is, akkor adtam neki Smectát. Azt annyira nem díjazta, de megitta.
Előzmény: quizas (7885)
_PISKO Creative Commons License 2007.08.13 0 0 7886
Brekus, nem volt előzmény. Minden úgy zajlott, olyan hirtelen és váratlanul, ahogy leírtam. de ma megkaptuk a zárójelentést, úgyhogy itt pont kerül az ügy végére. Legközelebb, ha ilyen lesz, már okosabb leszek valamivel: eleve nem hagyon, hogy ennyire felmenjen a láza. Rögtön kúpot kap, akármennyire is jó a kedélyállapota.
Előzmény: levelibeka (7884)
quizas Creative Commons License 2007.08.13 0 0 7885

Sziasztok,

PISKO,

Ezek szerint mást se csináltál egész nap, mint kínálgattad Somát. Emlékszem, mikor Karsa nem akart szopni se inni, enni is csak nehezen. Hát nem egyszerű ügy. Örülök, hogy javultok. :-)

Rokonság: elvben a férjemnek az apai féltestvérei megvannak és nem is olyan rég nősültek (csak éppen utólag tudtuk meg - valahogy anyukájuk nem szerette az apai féltestvért és ezért ők se tartják a kapcsolatot :-/). De gyerek ott sincs, meg aztán ilyen előzményekkel akkor inkább valaki másnak ajánlanám föl a kinőtt ruhákat. DE inkább jöjjön négyeske, várjuk! :-)

levelibeka Creative Commons License 2007.08.12 0 0 7884

Shomát olvastam itt fél szemmel, hát....nem tudom én mit tettem volna...az előzményeket nem olvastam, majd remélem ősszel képbe kerülök megint. :-))

Remélem már jobban lesz holnapra megint egy picivel.

Nálunk az én két fiam a legkisebb, illetve idén januárban született sógornőmnek a 2. kislánya, de ugye neki az elsőnek adjuk Kinga ruháit, amit ő eltesz a picinek, és Kingáéiból adom el a szebbeket, meg amik vmi miatt nem jó rájuk (pl cipőt nem tudnak örökölni, mert 1 lábméret már majdnem a két csaj, na meg az én lányom vékonyka lábú, Annácska meg nem), fiúk meg ugye nálam vannak a legkisebbek, és én már nem tudom tartogatni még egy unokára valahol (nekünk nem lesz 4-eske biztosan már).

_PISKO Creative Commons License 2007.08.12 0 0 7883
Soma már rendben van, tegnap hajnalban volt lázas, akkor kapott egy kúpot, aztán napközben 37,5-nél nem ment feljebb a hője. Ma meg már annyira sem. Sikerült itatnom Humana Elektrolyttel, tegnap 7,5 decit, ma meg fél litert kapott 5 ml-es adagolókával. Nem volt egyszerű... És persze szopott is. A kedve jó, holnap viszem vissza s kórházba, és akkor megkapjuk a zárójelentést.
Nálunk sincs senki a családban, akinek oda tudnám adni a babaruhákat, ezért adom el a Babaszobán. Van ugyan 3 rokon kislány, akik Loránál fiatalabbak (fél ill. másfél évvel), de magasabbak nála. Fiúból meg csak egy kisebb van, de ő csupán 4 hónappal fiatalabb Sománál, és méretileg egyformák.
levelibeka Creative Commons License 2007.08.12 0 0 7882
Igen-igen, bőszen pakolgatom el/fel sógornőmnek is vittem egy rakatot (csak túl sok van, nem akarom őket nehéz helyzetbe hozni, hogy nekünk ennyi ruhánk van, nem is férne el náluk annyi, meg mondta is, hogy szépet neki ne adjak, mert ők vidéken nem tudnak rá vigyázni, vissza meg azt visszaadná...). Más lányka meg nincs itt nálunk a családban, kisebb és fiú sem.
Előzmény: pbuza (7870)
quizas Creative Commons License 2007.08.11 0 0 7881

Sziasztok,

Ancsúr,

Kösz a megfejtést. :-)

Gondolom, a sok munka mellett nem lesznek elvonási tüneteid :-).

Bölcsihez sok szerencsét... Nincs a környéken olyan megbízható néni, mint akiről Brekus mesélt, és aki vigyázna Zádorra?

PISKO,

A leíráskor nekem is rögtön a lázgörcs ugrott be. Én már láttam olyant :-(, föl is ismertem, az orvosunk azonnal küldött mentőt is, mert ha nagyon-nagyon ritkán is, de leállhat a légzés ilyenkor (nem volt semmi komplikáció).

Szerencse, hogy a férjed otthon volt és végül inkább csak az ijedelem maradt meg.

Babaruhák: én raktározok (amíg fér), hátha összejön a negyedik. Utána meg hátha lesz a családban kinek adni (képzelhetitek, milyen állapotban lesz sok ruha addigra).

Előzmény: _PISKO (7875)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!