Keresés

Részletes keresés

4umos Creative Commons License 2011.04.19 0 0 4121

örök rejtély marad, miért ezeket választották... csak találgathatunk, meg okoskodhatunk ezen. az is lehet, h már ennyi lassabb iramú dalt /amiket te említesz, h játszhattak volna az endgame-ről/ nem bírt volna el a programjuk, mert akkor a slayer szőnyegbombázásához képest, tényleg csak sétarepülésnek tűntek volna. :) sztem a megadeth-nek az lenne az optimális ha a metallicával együtt csinálna ilyen közös turnét, ráadásul mustaine-nek biztos valahol ez még most is az álmai közt szerepel. még ha nem is a legnagyobb! sőt, sztem már ettől sem vagyunk időben túl messze, és hamar eljön az ideje. /és most nem a big 4-ra gondolok/

Előzmény: Törölt nick (4119)
thrashfan Creative Commons License 2011.04.19 0 0 4120

Itt van a xentrix-ből alakult Hellfighter nevű társaság fantasztikus dallamos thrash/power zenével és egy hihetetlenül unalmas dobossal.Én nem vagyok zenész ,de halálra idegesít a gépies dobolás.Itt van a linkben 3 számuk élőben,megjegyzem itt szerintem jobb mint a lemezen ott már tényleg olyan mint egy robot.Tényleg vacak vagy bennem van a hiba?

Koncert felvételek:

http://www.youtube.com/user/dtmasters?blend=9&ob=5#p/search/2/MjzbEMwBvCY

http://www.youtube.com/user/dtmasters?blend=9&ob=5#p/search/0/661ohfefAAA

http://www.youtube.com/user/dtmasters?blend=9&ob=5#p/search/1/j0R0eRdtI7c

az együttes honlapján meg lehet hallgatni 4 számukat Damnation's wings lemezről:

http://www.myspace.com/hellfightermetal

Ha veszed a fáradságot és véleményt mondasz megköszönöm

Előzmény: Simple (4114)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.19 0 0 4119

A koncertre egy gondolat erejéig visszatérve: ugye 2 Endgame-es szerzemény volt, 1,320 és Head Crusher. Nem mondom, hogy a két leggyengébbet választották, de a Bodies, a 44 Minutes, a Right to go insane vagy a Bite the hand mind jobbak. A Head Crusher mondjuk jó választás, annyira gáz a szövege, Broderick végig is röhögte.

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.17 0 0 4118

Hát én a magam részéről akkor sem bánkódnék, ha a megadeth felcsapna nosztalgia-zenekarnak. Világmegváltó új alkotásokat személy szerint már nem várok tőlük (bár számítok Ellefsonra), ellenben az elmúlt több mint 25 év alatt annyi jó zenét készítettek a koncerteken ledarált slágereken kívül, hogy abból még legalább 5-6 éven keresztül lehetne turnézni még ezen a kis bolygón is. Úgy tűnik, hogy a mester túlságosan is ragaszkodik a "bevált recepten ne változtass" c. módszerhez. A 2004-es remixelésnél sem sikerült újra felfedeznie saját munkásságának elfeledett gyümölcseit. (hú, ez nagyon szép volt)

Azzal viszont nem értenék egyet, hogy az Endgame az UA2 lenne. Az UA ötlettelenségét és céltalan keménykedését nem lehet összehasonlítani az Endgame-mel, ami inkább a Systemhez áll közelebb, bár azért Shawn itt is tett arról, hogy ne lehessen olyan könnyen párhuzaomt vonni ama 2 album között. Tényleg: szokták ezek egyáltalán a szaksajtót olvasni? Mármint a kritikákat? Mert akkor Shawnnak bizony szorulhat a töke, bármennyire is jó fej emberileg. Ugyanis a negatív kritikák zöme egyértelműen rá mutat, ordító nagy piros nyilakkal...

4umos Creative Commons License 2011.04.14 0 0 4117

még az is lehet. :D ezek úgyis csak agyalások itt a fórumon, de időtöltésnek munkaidőben nem rossz! :D :D

Előzmény: Mirrmurr (4116)
Mirrmurr Creative Commons License 2011.04.14 0 0 4116

Szerintem ti túlgondoljátok ezt a démoni halálkezű vezér dolgot.

Előzmény: 4umos (4111)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.14 0 0 4115

Szerintem a kérdés egy kicsit bonyolultabb ennél, hiszen van mögöttük egy elég masszív gárda (szervezők, technikusok, benzinköltség...stb.) akiket bizony fizetni kell szintén. És ez még csak a turnézásos rész. A másik rész a studialbumok utáni bevétel, ahol aztán ott vannak a dalok utáni jogdíjak is, aminek - úgy tudom - a feltüntetett szerzők adják meg az egyik alapot. Szerintem még maga a nagymester sem tudna erre korrekt választ adni, bármekkora dózisú igazságszérumot pumpálnak bele. Első ránézésre szerintem jól sejted az arányt, de ha a fenti költségek a mester gázsijából jönnek le (mert ki máséból), akkor az a 80% szerintem lazán megfeleződik. Nemigazán ismerem az ilyen csapatok üzleti felépítését, de az biztos, hogy nem kis költségeik vannak nekik sem. Mindegyik egyéni vállalkozó a saját cucca a saját költsége. A többit a megadeth kft. intézi, ahol ők szimplán alvállalkozók.

Nekem igazából az a furcsa, hogy Junior ennyire háttérbe van szorítva annak ellenére, hogy jóformán a megadeth születésénél is jelen volt. Vagy ő csak később keveredett bele? (mindemellet érdekes az a bizonyos Lars interjú a megadeth honlapján is. Arról a mester sem nyilatkozott sűrűn (de inkább semennyire sem), hogy a nyolcvanas évek második felében azért csak-csak összejártak inni meg szipogni)

Előzmény: 4umos (4108)
Simple Creative Commons License 2011.04.14 0 0 4114

Először én is a dinamikáját hibáztattam, mikor gondolkoztam, mi a gond, de attól, hogy open handes, hozhatná a kötelezőt! Például ott van Simon Philips! De nem csak a dinamika, hanem a jó helyre beszúrt pörgetések hiánya, az ötlettelenség teszi sótlanná!

Előzmény: Atom-anti (4104)
deliriousnomad Creative Commons License 2011.04.14 0 0 4113

Ezt úgysem fogjuk soha megtudni, de Broderick szerintem kisebb súlyú, mint Shawn.

Előzmény: 4umos (4111)
4umos Creative Commons License 2011.04.14 0 0 4112

arról nem tud valaki infot, h kb. mennyit kérnek el közösen (slayer-megadeth) egy fellépés után? bár, gondolm üzleti titkok...

4umos Creative Commons License 2011.04.14 0 0 4111

azért azt is nagyon bírom, (pont most hír a hivatalos honlapon megint) h shawn mesél arról, h ellefson miként került vissza a zenekarba. persze, nem új a történet, és már "ezerszer" hallhattuk, h shawn küldött egy sms-t ellefson-nak kb. azzal a tartalommal, h "hé, öreg! ha valamikor, akkor most van itt az idő, h beszéljen mustaine-el a visszakerülésével kapcsolatban".

nos, ezzel kapcsolatban az az érzésem (nem tudom másnak mi?), h ez kb. úgy lehetett, h mustaine eldöntötte, h ellefson kell, de mivel ő a mseter, a főnök, nehogy már megalázkodjon, és ő hívja vissza személyesen egykori alapító tag cimboráját, nem! megkérte a legkisebb súlyú tagot a zenekarban, h intézze ő a kínos részét a feladatnak. vicc!

deliriousnomad Creative Commons License 2011.04.14 0 0 4110

Ott voltam, fasza koncert volt. :) Nem vitázom egyébként azzal, hogy hosszabb is lényegesen. De más volt akkor a helyzet, egy új felállásban kellett bizonyítani egy rajongókat megosztó előző és egy korántsem száz százalékos új lemez után. Most meg jó szériát futnak három fasza album után, Big Four hajcihővel, anyámkínjával. Ez egy nyert helyzet, az akkori nem volt az.

(Nem védem a 65 perces játékidőt, szerintem is röhejesen kevés.)

Előzmény: Törölt nick (4109)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.14 0 0 4109

Az akkori setlist alapján simán átlépte az 1 óra 50 percet. A prince of Darkness introjával kezdődött, aztán lenyomtak még 23 számot. Azért az elég szép teljesítmény volt, ezt kell ismerni.

Előzmény: deliriousnomad (4107)
4umos Creative Commons License 2011.04.14 0 0 4108

azért arra annyira kíváncsi lennék (nyilván sohasem fogjuk megtudni!) egyszer, h milyen arányban oszlanak meg a bevételek a tagok között.

tipp:

mustaine: 80%

ellefson: 10%

chris: 5%

shawn: 5%

deliriousnomad Creative Commons License 2011.04.14 0 0 4107

(Rohadtul nem játszottak két órát 2001-ben sem, de szerintem soha.)

Előzmény: Törölt nick (4105)
Mathiask Creative Commons License 2011.04.14 0 0 4106

"gyengén kivitelezett, unalmas dalok."

Unalmasak??? Szerintem nem. Sok albumuk sokkal unalmasabb, laposabb, lágyabb. Én sokkal jobban szeretem ak arcos, pörgős endgame-t mint mondjuk a youthanasiát.

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.14 0 0 4105

Asszem megvan a félreértés oka: Shawn meg van róla győződve, hogy a maximumot nyújtja.  Hát, önmagához képest lehet, de a megadeth-hez képest...

Ha újságíró lennék és egyben rajongó is, biztos megkérdezném, hogy mit gondoltnak a koncertek hosszáról? A 2001-es turnén lazán megvoltak a 2 órás műsorok. Miért redukálódott le ez 70 percre? Ilyen hamar lejár a terembérlet?

Előzmény: Shock! (4103)
Atom-anti Creative Commons License 2011.04.14 0 0 4104

Hallgatva az albumokat, tényleg igazad volt. Ez a Drover sótlan. Egész pontosan úgy kell érteni, hogy nem tesz elég súlyt a hangokba. Túl óvatosan dobol, majdnem hogy "végigsimogatja" a dobokat, azért nem szól karatkeresen. Ettől lapos az egész.

Amúgy az interjúból intélve emberileg szimpatikus csávó. Csak nem mond igazat:

1. Dév zsarnok, és lehet van beleszólásuk, de max. annyi, hogy "igenis, Dév mester".

2. Azért van kevés Endgame dal, mert hiába vannak mögöttük jó ötletek, gyengén kivitelezett, unalmas dalok. Ha annyira bombasztikus album lenne, akkor erre alapozták volna a turnét és nem nosztalgiáznak. A UA-t is ugyanilyen okból hanyagolták. Már rég nosztalgiazenekar.

3. Lesz Peace Sells emlékturné, ha Déven múlik. Márpedig rajta múlik és emellett fog dönteni. A leírás alapján ui. az új album csak egy UA III. lesz. 99%, hogy első hallgatás után felejtős. Az lenne bíztató, hogy így nyilatkozna valamelyik tag az új albumról: "Dév megunta a töketlenkedést. Bezárkózott már hónapok óta, a kaját is csak úgy adják be neki. Rengeteget dolgozik az albumon, sokat gyakorol, amikor nem, énektanár jár hozzá... újra. Ez az album teljesen más lesz, mint az előzőek".

Előzmény: Simple (4100)
Shock! Creative Commons License 2011.04.14 0 0 4103

Diktátor-e Mustaine? Miért van kevés Endgame dal? Lesz-e Peace Sells emlékturné? - Shawn Drover válaszol

Mathiask Creative Commons License 2011.04.12 0 0 4102

Ahol én álltam tökéletes volt. Én nem tapasztaltam ilyesmit egyáltalán. Mondjuk nehéz behangosítani az egészet mindenhol egyformára, szóval tuti voltak különbségek.

Mirrmurr Creative Commons License 2011.04.12 0 0 4101

Akkor dübögött be különösen, mikor együtt darált a basszus, a gitár és a lábdob. Mint az autóban a hátsó ablakot lehúzva szellőztetni, ahogy Winkler is írta.

Simple Creative Commons License 2011.04.12 0 0 4100

Érdekes, hogy ezt senki sem említi, de számomra azon kívül, hogy tényleg halk volt a Mega, a legfeltűnőbb "hiba" a lábdob iszonyatos kiemelése volt. Ezt a metalcore-ban szokták talán így csinálni - gondoljunk az As I Lay Dyingra például -, de ide??? Minek? Amikor kétlábdobos rész volt, mást nem is hallottam! (Aztán lehet, hogy csak ott volt ez, ahol én álltam:)

tourmalet Creative Commons License 2011.04.11 0 0 4099

Nagyon jó koncert volt, mindkét együttes nagy kedvencem. Nehéz rangsorolnom őket, szerintem a Rust In Peace jobb bármelyik Slayer lemeznél, de a Slayernek sokkal több jó lemeze van, Hell Awaits-től- Season-ig mindegyik klasszikus.

Megadeth: A hangzás kiváló, ám kicsit halk volt, de hihetetlenül technikásan játszottak. Chris Broderick nagyon jó, remélem egy ideig nem lesznek tagcserék. Mustaine hangja sem volt most vészes. Kicsit hosszabb műsort vártam tőlük.

A Slayer most sokkal jobban tetszett, nagyobb hangerővel irtózatosan precízen játszottak, Dave Lombardora pedig nem lehet szavakat találni. Szerencsére a dobja kellőképen domináns volt, ami sajnos nem mondható el a studióalbumok többségéről, a zsenialitását élőben sokal jobban lehet érezni. A beugró tag profi volt, de hát ő sem a fiatal korosztály már. Tök jó volt a színpadkép, meg a fények. Komolyan felmerült bennem, hogy lemegyek a hegyaljára is, ha persze lesz ebből egyáltalán valami..

Atom-anti Creative Commons License 2011.04.11 0 0 4098

Na, ezzel elástad magad a szemben :S :D

Tőled nem csak az ízt várunk el, hanem a legprecízebb pörformönszt is. Egyébként meg Dév simán bevenne a bandába, ha látná, hogy szarrá alázod a kedvenc komáját.

Előzmény: Simple (4096)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.11 0 0 4097

...2 lejátszott szám után egy deth-fejléces szerződést. :)

Előzmény: Simple (4096)
Simple Creative Commons License 2011.04.11 0 0 4096

Hát én lehet, hogy ízesebben dobolnék, de akkora pontosságom nincs, mint neki, és még a számokat sem ismerem annyira.... plusz mit kaptam volna Dave-től......

Előzmény: Atom-anti (4095)
Atom-anti Creative Commons License 2011.04.11 0 0 4095

Pedig tőled elvártam volna, hogy felmész a színpadra, leveted az iparost és magad dobolsz : )

Előzmény: Simple (4082)
Shock! Creative Commons License 2011.04.11 0 0 4094
foronghy Creative Commons License 2011.04.10 0 0 4093

Koncertbeszámoló:

Slayer-Megadeth koncertbeszámoló

Slayer és Megadeth , őrület hogy a rockzene eme két ikonja még mindig mekkora bulit tud tartani. Még mindig nem fogott rajtuk az idő, nem fogyott el a lendület, részletek alant.      [...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Videók a koncertről:

Megadeth koncertvideók

Bár a tegnapi nap a Slayerről szólt de azért ott volt még a Megadeth-is aki szintén első osztályú zenekar.    [...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

bartsimps Creative Commons License 2011.04.10 0 0 4092

Nekem 4umossal ellentétben nem volt csalódás a koncert, a setlist tekintetében nem voltak nagy várakozásaim a tavalyihoz képest (oké, egy Angry Again vagy Set The World Afire valóban elfért volna, de a Wake Up Dead, a She-Wolf és a Mechanix így is elég nagy örömet okozott), a közönséggel pedig semmi bajom nem volt. Más jellegű volt minden, mint tavaly, akkor szűk helyen nagyon műértő közönség volt, most viszont volt hely és rendes pogó, és mivel tavaly már végigfigyeltem állva egy Megadeth koncertet a mostani felállással, most inkább átadtam magam az alkohol és a tombolás együttes hatásának, és semmivel nem volt rosszabb így, mint tavaly műértőként :)

Szerintem Dave-ék is jobban érezték magukat a nagyobb színpadon, mindenkinek több helye volt, nem volt érezhető az a kínos feszengés, mint a Pecsában, hogy Chris meg Junios egy lépést sem mer mozdulni, mert még beleütközik a Mesterbe :D Vic Rattlehead is a legjobbkor jelent meg, szerintem nagyon jó koncert volt.

A Slayerhez nem tudom hasonlítani, mivel az ő zenéjüket alig ismerem, de tény, hogy gyilkosan szóltak, és bárcsak a Metallica is le tudna még nyomni úgy egy Whiplasht, ahogy a Slayer bármit.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!