Hét végén Somoskőn voltunk, ma visszefelé tettünk egy kis kitérőt Kozárdra, a Vadvirág vendéglő kedvéért. Korrekt hely, figyelmes és gyors kiszolgálás, emberi, és nem emberes adagok.
Hideg gyümölcsleves, palócgulyás (friss zöldbab, bárányhús, kellően savanykás-tárkonyos) rozmaringos mangalicasült, nekem csak egy juhtúrós sztrapacska. Mindegyik kifogástalan volt,
Ott mi ettünk néhány éve. Az étlapon szinte csak az übermagyaros vonal volt, és 40 fokban alig tudtam választani, nem is volt jó, csak az ilyen pörköltféle dolgok, a többi felejthető.
ha jol gondolom, az a regi hidtol jobbra van kozvetlenul, kvazi szemben a muzeummal. erdekes, 10 evig dolgoztam szegeden, de ott sosem voltam. a tabanban volt meg egy jo etterem, csepp a tengerben nevre hallgatott. anno, kb 18-20 eve nagyon jo halak voltak!
Szegeden mi mindig eszünk halászlét a Régi Híd vagy valami ilyesmi nevű helyen, mindig jó a kaja. A Tiszavirág Hotel étterme nagyon tetszett, igaz csak egy desszertet ettünk, de emlékezetes volt, és a hangulata is jó a helynek.
miert lenne off? elvegre videken vagyunk :) az arak nem veszesek a vigmolnarhoz kepest, de nem ettunk semmit. csak a sracok mondtak, hogy a szelso asztalhoz nagyon pici adagokat hoztak. ebbol, no meg a milliobol gondolom, h fine dining kategoria. ami tegnap meg is felelt volna, mert nem igazan voltunk ehesek, de a halaszle igeny felulirta ezt. minden esetre erdemes lenne csekkolni. mondjuk a borok eleg huzosak mar.
kozben rajottem, h ez a stilus otunkbol haromnal nem jonne be, igy ma is maradtunk a vigmolnarnal. foleg, h ketten is halaszlevezni szerettek volna. mindegyikonk meg volt elegedve a vegen.
Balatonalmádi lakosként egyetértek a hölggyel. Itt nincs normális étterem. Mi most a Malackrumplit preferáljuk Balatonfüreden, de oda elég macerás eljutni tömegközlekedéssel. Nem puccos hely, de környékbeli termelőktől veszik a hozzávalókat és van pár jó ötletük.
Ha már írok, én is kérdezek: Szeged, ebéd, gyerekekkel. Jöhet elegáns hely is, kisvendéglő is - a lényeg úgyis azon van, hogy az étel élvezhető legyen. Köszönöm.
a margarol tudni kell, h fine dining kategoria, vagyis kis adag nagy tanyeron. epp tegnapvoltunk ott panoramat nezni, kozben megittunk egy pohar bort. cspakon ajanlhato meg a vigmolnar fogado/csarda. tegnap ott vacsoraztunk.
Köszönöm a tippet. A hölgy egyébként elég mobil, 77 éves, de még dolgozik, saját autója van, de most vonattal mentek le egy barátnőjével. Megírom azért neki, ha van még ötleted, akkor várom, keddig vannak ott.
Balatonalmádiban tudtok valami jó helyet? Szomszédasszonyom ott nyaral, az előbb hívott és panaszkodott, hogy rossz a kaja, ígértem utánajárok. (Hetvenes hölgy, jó anyagi körülmények között. :))
Ha Szombathelyen jártok, érdemes betérni a Pásztor csárdába. Kicsit kiesik a fősodorból, az ÉNy-i városrészben található tüchtig, kockás abroszos hely. Boltíves veranda, nagy árnyas kerthelyiség, ami délben majdnem tele volt, igaz a java nép menüzött. Aznap raguleves volt, jó vidéki szokás szerint nagy tálban hozzák, annyit szedsz, amennyi jólesik. Másodiknak spenót 2 ökörszemmel, vagy sült oldalas pir.bug.pár.káppal. Méretes adag volt mindegyik.
Mi étlapról választottunk, párom rozé kacsamellet, én sertésjavát rafinált módon.
Mindkettő teljesen rendben volt. Pozitívum, hogy békebeli hideg szódájuk is van. Az abrosztól nem láttam, hogy lépcső van az asztalban, amikor ivás után letettem, megbillent a pohár, és kb. egy deci kiömlött. A pincér tüstént hozott új abroszt, és a számlán 'természetesen' nem szerepelt a szóda. Ami megdöbbentő volt, és melegség öntötte el tőle a szívem (qrva meleg volt helyből is), hogy a KOVÁSZOS UBORKÁT JÉGÁGYON SZERVÍROZTÁK! Nem tudom, hány, magasabb kategóriájú helyen tálalnák így.Soha rosszabb vendéglőt, ahogy a MG javasolná: mérite un détour.
Ja, és a bozsoki Határmenti Vigadó még mindig a környék best buy helye.
...sertéscsülköt tört burgonyával (...) a burgonya inkább karikára vágottnak tűnt...
A tört burgonya nálam úgy készül, hogy a zsiradékon megfuttatott hagymára karikázom a krumplit, fűszerezem, majd fakanállal forgatom-töröm/aprítom, pirítom. Ez a fázis maradhatott ki, de ezt némileg lehet a tányéron korrigálni.
...rackabárány érmék négysajtos bundában...
Melyik sajt íze dominált? (én megelégedtem volna csak parmezánnal is)