Keresés

Részletes keresés

hu manus2.0 Creative Commons License 2013.05.25 0 0 78300
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.25 0 0 78299

Na szermusztok!

Tudja valaki, hogy a gödöllői trafikpályázat nyertesei közül, kinek volt már előzőleg is dohányboltja, vagy olyan üzlete, amiben cigit is árult?

Ugyanis, mivel itt Besnyőn tudomásom szerint nem lesz ilyen hely, úgy gondoltam, hogy annál veszek szívni valót, aki már régebben is árulta, nem meteorológus, nem masszőr és nem rúdtáncos! :)

Bumburnyák Creative Commons License 2013.05.24 0 0 78298

..nem tudok más fejével gondolkodni..de feltételezem, talán azért, mert ha Ángyán professzor úr akar beszámolót tartani, hát tartson és szervezzen magának..jelen esetben Vécsey szándékozott beszámolni..és nem másokat "beszámoltatni"..

..az, meg, hogy ki, kit tart bunkónak..(jelen esetben nem kardinális kérdés szerintem)..hát, ez megint jó kérdés..mindenkinek szíve joga, hogy akárki mást annak tartson..és viszont..

Előzmény: pampus ka (78296)
Tejüvegzsebre Creative Commons License 2013.05.24 0 0 78297

...és Ángyán miért nem hívta meg Vécseyt, vagy nem szokott beszámolni? Nem máár, ezt lehet ragozni.

A lényeg, hogy a pártoskodást megint az állampolgárok szívják meg, és ebben mindegyik politikus hibás!!!

Előzmény: pampus ka (78296)
pampus ka Creative Commons License 2013.05.24 0 0 78296

Ha a te logikádat követnénk, akko megkérdezem, hogy Vécsey miért nem hívta meg Ángyán József fideszes képviselőt?!

Akkor ki a bunkó?

Előzmény: Bumburnyák (78295)
Bumburnyák Creative Commons License 2013.05.24 0 0 78295

..talán a vitát az dönhetné el, ha tudnánk, Vécsey szervezte előbb a beszámolót, vagy a polgármester úr..(azt ugye ne tételezzük fel, hogy mindketten, egymástól függetlenül ugyanarra a napra, ugyanarra az órára tették rendezvényüket)..tehát ha erről valaki tudna egy korrekt infót..mi is okosabbak lennénk..

..mert, ha tudja valaki, hogy a másik mikorra és hová tervezi rendezvényét..jó buli arra "rászervezni"..aztán lehet verni a politikai dobot..lám-lám..a képviselőt nem érdekli a város..a várost nem érdekli a képviselője..stb..

..magam úgy gondolom..Gödöllőnek nincsen parlamenti képviselője..hanem a körzetnek van egy egyéni képviselője..és vannak listás képviselők, akik vagy a városunkban, vagy a körzetben laknak..az én általam sportszerűnek tartott nézet az lenne, ha nem lenne különbség téve aszerint, ki lakik Gödöllőn és ki nem..mert akkor, ha jól tudom Vécsey sem gödöllői lakos..

..persze mindenkinek más a logikája..és ami még valószínűbb..más a politikai érdeke.. :-)

..egyébként, talán vihar a biliben..nem több.. :-)))

Tejüvegzsebre Creative Commons License 2013.05.24 0 0 78294

Mindig az hív meg, aki beszámol.

Előzmény: pampus ka (78293)
pampus ka Creative Commons License 2013.05.23 0 0 78293

Nekem meg az, hogy Gödöllő Képviselőtestülete a választott képviselőt hívta meg, és a Gödöllőn lakó képviselőket is.

Az általunk választott képviselő -újfent - leszarta a meghívást! Mijafaxt gondol magáról?! Hogy meri ezt megtenni?!

A körzet választott képviselőit, hívja meg a "körzet"!

Előzmény: Bumburnyák (78291)
Bumburnyák Creative Commons License 2013.05.22 0 0 78292

..megunva a kátyúk tömegét a Köztársaság úton..és azt, hogy az eső az útpadkát minden alkalommal elmossa..ma a honlapjukon keresztül levéllel fordultam az út kezelőjéhez..

..az automatikus válasza következő:

Kedves Ügyfelünk!

Az űrlapot rendszerünk továbbította illetékes szakembereinknek, akik hamarosan felveszik Önnel a megadott e-mail címen a kapcsolatot.

Köszönjük megkeresését!

Kommunikációs igazgatóság

..érdeklődve várom a választ..ha jön valami, a levelezést - mint közügyet - itt hozom majd nyilvánosságra..

Bumburnyák Creative Commons License 2013.05.21 0 0 78291

..nekem meg az, hogy nem kellene előítéletes különbséget tenni a meghívásoknál..vagyis, jőjjön csak el mindegyik képviselő, aki a körzetből van..

:-)

Előzmény: Tejüvegzsebre (78290)
Tejüvegzsebre Creative Commons License 2013.05.21 0 0 78290

Nekem is valami ilyesmi jutott eszembe... Ha lesz ott biztosan egy fideszes, akkor miért nem arról gondoskodtak, hogy a jobbikost is meghívják?

Előzmény: Bumburnyák (78289)
Bumburnyák Creative Commons License 2013.05.21 0 0 78289

..akkor te ne kínlódj a szemésszel..

..én megyek el az elmeorvoshoz..

:-))))))))))))

..meg sem néztem a párthovatartozást, azt hitem a felsorolásból, hogy az összes parlameti képviselőt meghívják, aki a körzetben van..de tévedtem..

..akkor viszont újabb érdés merül fel..ha nem, akkor milért is nem..

Előzmény: Tejüvegzsebre (78288)
Tejüvegzsebre Creative Commons License 2013.05.21 0 0 78288

Nagyítólenycsével sem látom... :-))) A jobbikosra gondolsz ugye, nem az elempésre? :-)

Előzmény: Bumburnyák (78287)
Bumburnyák Creative Commons License 2013.05.21 0 0 78287

..Gödöllői Szolgálat..május 22-i szám, második oldal, képviselő testületi döntések cím..rendkívüli ülésre, a városházára várják Vécseyt alcímmel..

..szemészet..?

.-))))))))))

Előzmény: Tejüvegzsebre (78286)
Tejüvegzsebre Creative Commons License 2013.05.21 0 0 78286

Nem tanálom... :-((

Azért köszi

Előzmény: Bumburnyák (78284)
Bumburnyák Creative Commons License 2013.05.21 0 0 78285

..a gödöllőiek, a helyi sajtóorgánumokon keresztül jó időben és kellően tájékoztatva voltak a hétvégi forgalmi rend változásokról..

..a városon keresztülhajtókat, helyi közlekedési ismeretekkel nem rendelkezőket is megtisztelhettük volna azzal, hogy valamiféle terelőút táblákat helyezünk ki..

..remélem az ezzel foglalkozó illetékesek tanulnak a tapasztalatokból..

Bumburnyák Creative Commons License 2013.05.21 0 0 78284

..eheti szolgálat, második oldal..

..igen..

Előzmény: Tejüvegzsebre (78283)
Tejüvegzsebre Creative Commons License 2013.05.21 0 0 78283

Nem tudja valaki, a jobbikos képviselőt meghívták beszámolót tartani?

Tejüvegzsebre Creative Commons License 2013.05.16 0 0 78282

Látod, ott ismerik az arányosság elvét. Szórópisztoly ellen graffiti kommandó. :-)

Előzmény: Szabadbatthyany Béla (78280)
Bumburnyák Creative Commons License 2013.05.16 0 0 78281

..nem vitatkozni szándékozván..csak jelzem, a rendőrségnek nem dolga sem büntetni, sem elrettenteni..de még csak igénye se legyen rá..hanem tegye a dolgát és derítse fel az ügyeket..

..persze lehet kellően elrettentő, ha az esetek döntő többségét sikeresen felderítik..

:-))

Előzmény: Tejüvegzsebre (78279)
Szabadbatthyany Béla Creative Commons License 2013.05.15 0 0 78280

Utánanéztem és helyesbítem magam:

"Hogy pontosan hány frank volt a büntetés arra már nem emlékszem"

3.000,- CHF volt a bünti.

Előzmény: Szabadbatthyany Béla (78278)
Tejüvegzsebre Creative Commons License 2013.05.15 0 0 78279

Köszönöm a pontosítást, hogyan nem érted... :-)

"miért nem tudhatom, hogy milyen konkrét lépéseket tett a rendőrség..?"

"ez nem szakkönyvek kérdése..hanem állampolgári jogé.."

Büntető jogi értekezéssel kár terhelni a topikot, így csak röviden. A felállás: állam/hatóság szemben/ ellen a terhelt. A büntetés, az elrettentés igénye az államé, nem a sértetté... Ebben a formában ez más ügye (akkor is, ha ismeretlennel indul), de az erre irányuló érzéseiddel kapcsolatos mondanivalót megértettem. Ez a része már nem szakkönyv kérdése, ez igaz...

Graffiti szempontból szabad préda Gödöllő, sok a rongálás, és városunk egyébként sem jeleskedik az elkövetési/üldözési/elfogási/stb. mutatóival. Nem hinném, hogy a rossz jogalkalmazás lenne a hiba (magam véleménye), és a költségvetési hiányra sem kellene fogni, hiszen rendőrék a trafit tudják működtetni rendszeresen, ez pedig bevétel.

Szabadbatthyany Béla Creative Commons License 2013.05.14 0 0 78278

"Ezekről a monogramszerű graffitikról nehezen tudom elképzelni, hogy valaki a saját neve kezdő betűit veti falra, sokkal inkább azt, hogy valami felvett név, vagy egy közösség „titkos társaságának/bandájának”  kitalált neve, akár angol fordításban."

Van némi ismeretem ezügyben, mivel a tágabb rokonságomban található egy ilyen "művész".

Általában szignálják a "műveiket" de ezekről a szignókról csak a benfentesek  -vagyis ők maguk-  tudják, hogy az kit is takar. A köreikben elismertebb személyek egyébként már a stílusukról felismerik egymás alkotásait. A műveket aztán le is fényképezik és albumokban gyűjtik össze.

Az említett művész egyszer (kb. úgy jó 15- éve) éppen Svájcban alkotott, egy művésztársával együtt egy hídpillért  dekoráltak éppen amikor tetten érték őket; 4 kommandós. Kettő a földről, kettő pedig a hídról kötélen leereszkedve közelítette meg őket.  Azonnal sittre kerültek ahonnan két,- vagy három nap után gyorsított tárgyalással itélték el őket. Hogy pontosan hány frank volt a büntetés arra már nem emlékszem, de olyan 800.000 - 1 000.000 ft volt átszámolva, valamint 10- évre kitiltották őket Svájcból - amit az útlevelükbe be is vezettek.

Hmmm....

... ennyi.

Előzmény: Tejüvegzsebre (78265)
takacsi Creative Commons License 2013.05.12 0 0 78277

Bár adót én sem szeretek fizetni, elvben egyetértek (gyakorlatban ösztönözném) a magasabb adózást. Elfogadhatatlan ugyanis az a neoliberális szándék és ma már gyakorlat is, hogy semmi állam, senkinek. Dögöljön meg aki, szegény. Az államnak egyre csökken a szabályozó, kiegyensúlyozó szerepe (szerencsére nálunk megállt kicsit ez a káros folyamat).

Természetesen alapfeltétel, hogy ne offshoros rablók uralják az országot, mert akkor a több adóból több rablott pénz lesz (sőt a hitelek felvételéből is). Mint ez megtörtént a szélsőliberálisok hatalma idején. A Locke-i, Montesquieu-i hárompólusú hatalommegosztásnak rég vége van. A média már rég a negyedik hatalmi ág. Sőt elég régóta a pénz (ill. gazdái) is önálló hatalmi ággá vált a világában. Ha valaki nem számol velük, nagyon pórul járhat.

A nemzetállam szétverése (a korábbi hatalmi ágak eliminálása) régóta zajló folyamat.

pampus ka Creative Commons License 2013.05.12 0 0 78276

Elképesztóen ostoba az az ember, aki nem érti az adózással kapcsolatos iróniát...

hu manus2.0 Creative Commons License 2013.05.11 0 0 78275

A ma oly gazdag polgári társadalmakat (Nyugat-Európa és Észak-Amerika) az adózás, egészen pontosan a katonásan szigorú adózás és a befolyt összeg helyes felhasználása tette gazdaggá. Elképesztően rövidlátó az az ember aki nem akar adót fizetni, ugyanakkor tartja a markát a gyerekének az ingyenes védőoltásért, jár neki mindenféle utazási kedvezmény, s természetesnek veszi a honvédelmet, a tűzoltóságot, a járványügyi hálózatot. A sor folytatható.... hosszan folytatható.

pampus ka Creative Commons License 2013.05.10 0 0 78274

Aláírom a ti nevetekben is, úgysem akartok adót fizetni. :-)

Előzmény: pampus ka (78273)
pampus ka Creative Commons License 2013.05.10 0 0 78273

Ezzel a "lendülettel" szavazzunk arról, hogy akarunk-e adózni! Nem akarunk. 1.

Előzmény: nehogymaTomic (78272)
nehogymaTomic Creative Commons License 2013.05.10 0 0 78272

Hinnye, de jó buli! :)))

Csavar Hugi Creative Commons License 2013.05.10 0 0 78271

Ez valahogy annyira tipikus. Felvetnek egy valós gondot, közérdeklődésre számot tartó anomáliát, hibát, aztán nem maga a felvetés, hanem a felvető szándéka, hibája, hozzá nem értése lesz a téma.

Ezt nevezik elkenésnek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!