Keresés

Részletes keresés

Baracklekvár Creative Commons License 2011.03.16 0 0 7798

szerintem nincs baj, ez egy pozsgás növény és üvegház vagy megfelelő teleltetés nélkül tél végére így néznek ki a növények, száraznak elég száraznak látom a földjét, avval nincs hiba, én elkezdeném viszont a locsolást, kistálkába tenni a cserepet és alulról amennyit felszív és lassan lehetne ablakpárkányra tenni, hogy kezdjen hozzászokni a napocskához, ráadásul ez egy cserjés kövirózsacserje, az alsóbb leveleit mindig eldobálja, így alakítja ki a törzsét, azt kell, hogy mondjam, ez egy nagyon szép példány, alul elég sok levél van rajta, ez azt jelenti, jól érzi magát, ha vizet kap és egy kis fényt, lassan kiegyenesednek és megkeményednek a levelei

szó sincs kukáról!

Előzmény: Piros112 (7789)
labalazs Creative Commons License 2011.03.16 0 0 7797

Sziasztok! HELP!!!

Sok szép Calathea, Zebralevél van a gondozásomra bízva, és egymás után pusztulnak el, szerintem öntözési hiba miatt. A földjüket nem engedem kiszáradni, szerintem nem is 'panghat' a víz, tőzeges földben vannak, cserép alján kavicsos drénréteg. A föld felszínén is néhány cm kavics, dísznek. Fűtött helyen, nem radiátor közelében, világosban vannak. A tünetek: A szép egészséges levelek teljesen bepöndörödnek, a tövek oldalirányban lefekszenek, de nem tűnnek rothadtnak.. Túl sok, vagy túl kevés lehet a víz? Minden könyvben mást írnak, találkoztatok már hasonlóval? A fényes levelűeken a tünetek: szintén kidőlés, levél elszáradás és pöndörödés. Ami fura, megöntözve még jobban bepöndörödik a levél. Tetvek, gomba nincsenek!

Előre is köszi!!

növénybubus Creative Commons License 2011.03.15 0 0 7796

szivesen:) mennyi fényt kap most??? túl kevés, illetve túl sok fénytől is dobál

Előzmény: MC Pite (7795)
MC Pite Creative Commons License 2011.03.14 0 0 7795

2 hete ültettük át, kapott egy rudacska tápot is illetve tőzeget a földhöz - a többi föld az ami az edényben volt, csak már kinőtte az előző cserepet. Vízből nem kapott szerintem sokat, de igyekszem mértékkel locsolni. Hmm, a szobalevegő az bajos lehet, mert 17-19 fokban van. Megpróbálom a gombaölőt is, illetve hamarosan kiköltözik a lépcsőházba.

Köszönöm a válaszod!

Előzmény: növénybubus (7794)
növénybubus Creative Commons License 2011.03.14 0 0 7794

túlöntözés, kevés illetve sok fény, túl meleg( télen 5-8 fok az ideális neki, szobalevegőn szenved) szerintem egy kis gomba is bejátszik, öntözd be valami gombaölő szerrel(gazdaboltban tudsz venni olyat) április közepétől pedig usgyi, ki a szabad levegőre, árnyékos helyre, ott hagyod a fagyokig. mikor is volt az utolsó átültetése??? lehet tápanyaghiány is, akkor is ezt szokta csinálni

Előzmény: MC Pite (7792)
növénybubus Creative Commons License 2011.03.14 0 0 7793

háttt... esetleg vágd vissza az utolsó levél alatt

Előzmény: Piros112 (7791)
MC Pite Creative Commons License 2011.03.14 0 0 7792

Szisztok!

Megpróbálkozok itt is, hátha valaki tud segíteni. Szobafenyőm egy ideje nem érzi túl jól magát, kis, majd egészen nagy ágakat is ledobál magáról. Némi barnulás  leveleken, illetve egyes ágakon függőleges lógó ágak jelzik a bajt.
Kapott nagyobb cserepet, friss földet, tőzeggel. Vizet hasonló adagot kap mint korábban, túl melegen sincs. Tippje valakinek?

(ez egy leesett 60centis ágról készült kép, az ág végén 6-8cm-en friss, zöld hajtás van, felette barnás)

Előre is köszönöm a válaszaitokat!

Piros112 Creative Commons License 2011.03.14 0 0 7791

Köszönöm a választ.

Azt hiszem akkor túlöntöztem. Ha leszedem a beteg leveleit, akkor nem marad levele egy sem. Búcsút mondhatok neki?

Eszti

Előzmény: növénybubus (7790)
növénybubus Creative Commons License 2011.03.14 0 0 7790

szia, ő egy kövirózsacserje, pozsgás növény, rengeteg napfényt, és kevés vizet igényel. első ránézésre mozaikvírust mondanék. azonnal szedd le a beteg leveleket, és tedd jó napos helyre, nagyon keveset öntözd(kb havonta 1X) imádkozz. ha az egészséges levelein is megjelennek a tünetek, akkor kuka... :(

Előzmény: Piros112 (7789)
Piros112 Creative Commons License 2011.03.14 0 0 7789

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnénk kérni. Sajnos a Kisvirágunk megbetegedett. Szerintetek mi lehet a baja? Nagyon aggódunk érte.

Előre is köszönjük:

Eszti és Marci

növénybubus Creative Commons License 2011.03.13 0 0 7788

kéremszépen, kinyílt:)

akérsoká Creative Commons License 2011.03.12 0 0 7787

Szia!

Köszi a linket.

A leveleit én is permetezem és már nem elvettem a huzatból. Bízom benne, hogy nem lett semmi baja!

Előzmény: Brokkoli40 (7786)
Brokkoli40 Creative Commons License 2011.03.11 0 0 7786

Szia!

Nekem is van Schefflerám és bizony a szellőztetésre elég allergiás. Bár nekem a pajzstetvekkel több gondom volt, de szerencsére

sikerült kiirtanom őket és azóta is szépen hozza az új hajtásokat. Egyébként nem túl igényes növény. Az erkélyajtóm előtt van, ott

mindíg kap elég fényt. Néha a leveleit is szoktam permetezni.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ragadozó növények,Hangtalan gyilkosok

Előzmény: akérsoká (7780)
növénybubus Creative Commons License 2011.03.10 0 0 7785

igazán nincs mit:)

Előzmény: akérsoká (7784)
akérsoká Creative Commons License 2011.03.10 0 0 7784

Köszi! Egyenlőre várok! Ha lehulott levele, vagy ha nem, akkor is szólok és majd akkor elmondod mit tegyek vele.

Addig is köszi!

Előzmény: növénybubus (7783)
növénybubus Creative Commons License 2011.03.10 0 0 7783

a huzat és a hirtelen lehűlés a halála. egyébként nagyon sokmindent kibír:) valószínű, túléli, csak most jó kopasz lesz. tavasz végén tedd ki a szabadba, árnyékba, kint is hagyhatod októberig

Előzmény: akérsoká (7782)
akérsoká Creative Commons License 2011.03.10 0 0 7782

Köszi a válaszodat! Elkeseredtem.

Egyébként ha jobban vigyázok, akkor gond nélkül fel lehetet volna nevelni?

Mennyire igényes ez a virág? Olyan sok helyen - irodákban - láttam már ilyent, de nem világos zöld csikos levéllel, hanem egyszínű zöld levelekkel.

Előzmény: növénybubus (7781)
növénybubus Creative Commons License 2011.03.10 0 0 7781

szia:) hááát, valószínű, hogy le fog hullani. alapból a vásárlás utáni időszak nagyon megterhelő a növények számára(üvegházból kamion - kamionból virágbolt/teszkó-onnan meg hozzád) nehezen tudnak alkalmazkodni az üvegházak tökéletes klímájáról a lakás szerényebb körülményeihez. hát még, ha huzatot is kapott. netán ez a huzat hidegebb volt, mint 0 fok? akkor csavarodnak a levelei, ha fagyhatás éri, nekem sajnos így sikerült tönkretennem egy idős, nagy tövemet :(

Előzmény: akérsoká (7780)
akérsoká Creative Commons License 2011.03.10 0 0 7780

Üdvözöllek Benneteket!

A segítségeteket szeretném kérni!

Nőnapra kaptam egy gyönyörű Schefflerát! Átültettem és bevittem a szobába, de sajnos olyan helyre tettem, ahol ha szellőztetek rámegy a hideg.

Most azt vettem észre, hogy csavarodnak - igaz még enyhén - a levelei. Gyorsan átraktam egy olyan helyre, ahol nem éri hideg, de fény az igen.

Létezik, hogy a hideg levegőtől van ez a levélcsavarodás? Nem láttam rajta semmilyen élőlényt.

Le fognak hullani ezek a levelek?

Köszönöm ha valaki válaszol.

Baracklekvár Creative Commons License 2011.03.09 0 0 7779

no és most mi van vele, hogy van?

Előzmény: nyárfa 12 (7773)
növénybubus Creative Commons License 2011.03.07 0 0 7778

rendbeeeeeeen :)

Előzmény: Ju13 (7777)
Ju13 Creative Commons License 2011.03.07 0 0 7777

Szia Bubus, mail-tem neked, szerintem lassan kezdhetünk szervezkedni:)))

Előzmény: növénybubus (7776)
növénybubus Creative Commons License 2011.02.28 0 0 7776

húúúúú azannyáááát :D szép tempó :)   szerintem személyes:P

Előzmény: Ju13 (7775)
Ju13 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 7775

A'zannya, eltűntek a képek!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Ju13 (7774)
Ju13 Creative Commons License 2011.02.28 0 0 7774

Bubus, kukk, hogy nyomják!!!!!!!!!!!

A fürdőszobai nagyon turbós:)))

Postai lesz, v személyes?

Előzmény: növénybubus (7753)
nyárfa 12 Creative Commons License 2011.02.27 0 0 7773

Amióta átkerült a sugár arália a szobába, azóta nem hullajtotta a levelét! iLYEN IDÁIG NEM VOLT! Remélem ez jó jel!

taormina1 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 7772

Szeretnék elajándékozni egy gyönyörü óriási futó Monsterát ( több folyó m:), mert nálunk reménytelenül kinötte a helyét. Több szálon is fut, akár egy izgalmas mü cselekménye. Középületek, bankok, szállodák stb.-nek viszont  csodás dísze lehetne. Elöfordult már vele, hogy virágzott és termett is.

vityajev Creative Commons License 2011.02.24 0 0 7771

Nem folytatólagos a növekedés,a vágás allati szemek-hajtáskezdemények élednek fel.Ezt hívják bokrosodásnak.-A fagyalt is ezért vágják az első pár évben mindig vissza 3szemig,utána már csak alakítják a sövényt.-Az új ágaknak olan vastagnak kéne lenniük,mint a hajtáscsúcsok alatti részek.Ebből is látszik,hogy evvel az Árnyékaráliával baj van

A Chempion rézhidroxides gomba-,és baktériumírtó.Árban és hatóanyagtartalmával az 1ik legjobb készítmény.Gazdaboltok,kertészetek,Obi

1l vízhez 1 mokkáskanálnyi.Kézi spriccelőbe és hajrá!

Előzmény: ákotka (7766)
ptimi76 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 7770

Szia!

Bocsi, de ez csodaszép:))) Nagyon ügyes vagy!!!

Elmesélnéd nekem, pontosan hol és hogyan tartod? Kérlek szépen!

Már volt nekem is kétszer. Azt mondták, tartsam a földet mindig nedvesen. Az első kb.egy évig bírta, a második két hónapig. Mindkettőt megsirattam:(

Előzmény: zsebi41 (7768)
zsebi41 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 7769

A szabadban nálam nagyon jól megvannak egymás mellett engem nem zavar az illatuk

Előzmény: vityajev (7764)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!