Bakó Márta szerepelt vasárnap a Nevetni kell, ennyi az egész című összeállításban, több jelenetben is. Nem tudom mikori a felvétel, de jelenleg 91 éves, és még játszik.
Hogy kicsit feldobjam a hangulatot, gondoltam, ideírom a Dalmát himnuszt - és szomorúan vettem észre, hogy már hét éve megtette ezt Penelopé...
De azért:
Long live Dalmatia Land of the free and the sheep Long live Dalmatia Land of the cows in the grass And the apples dangling on the trees Long may the banner fly Up the pole Up the pole Long live Dalmatia forever and a day.
Jelen esetben a "signal" jelzőt jelent, nem jelzést. A starter/starting signal (kijárati jelző) tipikusan az állomások vonatfogadó vágányainak a végében (értsd: a peron végénél) áll, ez a jelző "engedi ki" a vonatot az állomásról. Ha megnézed, a filmben is egy a peron végén álló piros-fehér karos jelző füstöl.
Az szakszó nem? Szerintem menetjelzés-t takar a starter signal ( amikor a kis táblával jeleznek hogy indulhat a vonat illetve ha fénysorompó van akkor fényjelzés vagy más jelzés ha mozgó jelzőtábla van) Mint itt:
Na, igen "Ivy, menj a mosogatóba és verd el Henryt!" Tetszik, ahogy mindenkit kioszt, még 12trees-t is, aztán James meg visszaosztja őt, erre Mabel komolyan megszólal, hogy "No, most már tudja." Az volt a kegyelemdöfés a jelenet végén.
Van itt még csemege, pl. a pogácsát felkapó Mabel "Viszem a hideg zabkása mellé" aztán Henry, ahogy a Wilson kapitány után hajított pogácsát felvéve bejelenti, hogy Mabelnek gyűjtjük...
Jó napot, én vagyok az új cselédlány. Ma reggel érkeztem. :)
Szóval, én csak most találtam meg ezt a topicot, elkezdtem beleolvasgatni az elejébe, de nem könnyű visszaolvasni ennyi sok száz oldalt, több év termését. :D
Nagyon szeretem ezt a sorozatot, és ha nem bánjátok, mostantól bekukkantanék egy csésze finom teára és egy szeletre Mrs. Lipton kiváló meggyes lepényéből. Az finom lesz.
A kedvenc szereplőim:
-Henry
-Mabel
-12trees
-Cissy
-Ivy
De szeretek mindenkit nagyjából, de ők a kedvenceim. Rin-tn-tin után persze. Szóval, bemutatkozásnak ennyit, azt hiszem, most már elhallgatok. Nem fecseghetek mindig ennyit, hová vezetne ez?